RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1831|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買機

ckmkaiman 發表於 2006-11-8 15:51:33 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
本人是新手一名,想買電動直昇機一架,有冇一D套裝機建議??大約價錢??
仲有邊度買會平D同個地址,THANKS!!
wave 發表於 2006-11-8 16:26:49 | 只看該作者
原帖由 ckmkaiman 於 2006-11-8 15:51 發表
本人是新手一名,想買電動直昇機一架,有冇一D套裝機建議??大約價錢??
仲有邊度買會平D同個地址,THANKS!!

自已想玩就做下工課,睇番之前D POST,有晒你想知o既野.....
 樓主| ckmkaiman 發表於 2006-11-8 23:46:01 | 只看該作者

回復 #2 wave 的帖子

多謝wave既回覆,
我睇完之前10幾版啦,我想買架60#,但係見出面有60#B,60#C,都唔知邊架好!!
有無人知邊度買會老實同幾錢 ??THX++++
zifu 發表於 2006-11-8 23:55:39 | 只看該作者
全世界賣機都老實,但很多飛唔到是便說這家騙人,
 樓主| ckmkaiman 發表於 2006-11-9 00:22:08 | 只看該作者
咁又唔好咁講, 你飛得到又點會騙人
小步 發表於 2006-11-9 13:55:03 | 只看該作者
60啊.....要買就買膠版好了.. 金屬版......是一個笑話.
kevin-ysl 發表於 2006-11-10 00:49:52 | 只看該作者
原帖由 zifu 於 2006-11-8 23:55 發表

係啦~~特別係果個"街市女人"
qazxswedcrty 發表於 2006-11-10 14:07:32 | 只看該作者
我都想買一架普通既入門級搖控飛機
小步 發表於 2006-11-10 15:55:50 | 只看該作者
入門呢......esky r22 吧

回kevin-ysl : 世上低B何其多,問你小得幾多個.  真係好很怕有o的飛又唔識料又冇但又多多野講扮哂勁
kevin-ysl 發表於 2006-11-11 01:12:16 | 只看該作者
答返樓主問題先:
WALKERA 4#..(平,靚,好定,唔易爛)
另外細佬係WALKERA既FANS雖然佢D電子重未得..其實已經好左好鬼多
OT 問吓小步兄..你好似之前玩過吓擭記支控WK-1001,果時有乜大問題呢!?
小步 發表於 2006-11-11 01:56:32 | 只看該作者
係呀....機機來說鑊記都一直有改進
我基於工作上,成日要同w記o的product 戰鬥

60# 本身真係幾好飛,只係唔多炒得.加上原裝個set設備,burshless jam 得好勁
試過好多控set機時hang 機,咩9唔搭8野都試過....吹到我b一聲

wk1001  會成日死機,係會一死就game over冇得reset個隻.FRIMWARE有問題
廠方說會盡快升級軟件改善問題,但到現在一直未有下文.
同埋穩定性真係要買6合彩.我試左10枝同時有4枝出現不同的問題
如:
Burshless motor JAM 機
距離時遠時近
set下機 黑畫面跟住hang機.
但,冇事個o的又真係冇事喎,仲好好用tim~
小步 發表於 2006-11-11 01:59:20 | 只看該作者
唔記得說......w記4仔 用上我出個對木槳 真係正到俾~
zifu 發表於 2006-11-11 05:22:19 | 只看該作者
原帖由 qazxswedcrty 於 2006-11-10 14:07 發表
我都想買一架普通既入門級搖控飛機

人地話要買遙控飛機呀
kevin-ysl 發表於 2006-11-12 01:51:29 | 只看該作者
原帖由 zifu 於 2006-11-11 05:22 發表

人地話要買遙控飛機呀

但係呢個樓主係想買入門電直喎!!一樓講既!!
zivtong 發表於 2006-11-12 12:37:37 | 只看該作者
原帖由 zifu 於 2006-11-8 23:55 發表

你講緊反話 定講笑先 ?

全世界賣機都老實 好似太過離譜 lor~

係唔係全世界我就唔知

至少 全港既 大部分 模店, 只要知 對方 乜都唔識 似係水魚 就 點都會 老點, 唔大掠都唔多唔少點都搵人老襯

..