RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: Salviour94
收起左側

若驅動擔吾用葉片 應該用咩?

nismokin 發表於 2012-7-7 17:52:55 | 顯示全部樓層
正題, 吾用葉片好似有點失真, 不過個人喜好不同, 只是個人意見~
 樓主| Salviour94 發表於 2012-7-7 20:40:28 | 顯示全部樓層

師兄 客觀D好 吾好跟隨別人攻擊
人話乜就係乜 理性分析問題所在
我本身都好禮貌地問問題
吾知點解有位師兄吾專重我 係到攻擊我
我真係吾明 我都只係問野姐 洗吾洗咁?
好似我話佢錯咁 又話我講野一舊舊
 樓主| Salviour94 發表於 2012-7-7 20:41:20 | 顯示全部樓層
nismokin 發表於 2012-7-7 17:52
正題, 吾用葉片好似有點失真, 不過個人喜好不同, 只是個人意見~

師兄 我都只係改車用
請問有沒有更多的圖片分享一下? THANKS
肥豬 發表於 2012-7-8 00:05:42 | 顯示全部樓層

回復 Salviour94 的帖子

我覺得你冇問題wor,
以下係我推測:
你睇post, 見到有人吾用葉片, 但係個post冇詳細解釋點樣製作, 於是你就開個post問, 係咪咁呀?

而我見到2#個cm, 我個覺得個位ching好無知
 樓主| Salviour94 發表於 2012-7-8 09:02:02 | 顯示全部樓層
肥豬 發表於 2012-7-8 00:05

我覺得你冇問題wor,

謝謝師兄的支持
ryanlee09 發表於 2012-7-8 11:43:27 | 顯示全部樓層
肥豬 發表於 2012-7-8 00:05

我覺得你冇問題wor,

你都幾好笑喎,
唔知有其他款避震就叫無知
咁如果你唔識法文唔通我話你無知呀
ryanlee09 發表於 2012-7-8 11:52:52 | 顯示全部樓層
Salviour94 發表於 2012-7-7 20:40
師兄 客觀D好 吾好跟隨別人攻擊
人話乜就係乜 理性分析問題所在
我本身都好禮貌地問問題

你好好禮貌呀?
我#2好地地問你你#3回到串串貢咁
仲調返轉話我
依家有師兄回文話一個人話你錯就可能搞錯
依家幾個都係咁講你又話人地是非不分盲目跟從
你都真係無藥可救

算啦,同你呢d咁嘅人係咁講
成個貨車版d好嘅文章都沉哂底
我都係等你自己繼續講講講講講
話你自己有幾無辜
 樓主| Salviour94 發表於 2012-7-8 12:00:22 | 顯示全部樓層
你睇下你啦 我仲有攻擊你咩?
我已經冇攻擊你 點解你仲要咁講呢?
你有咩居心?? 吾知有其他款咁你又出聲做咩呢?
我真係覺得你好好笑囉樂仔哥
我開POST係到問問題 你就係到串我
又係到講到自己神咁 話我無藥可救喎
肥豬 發表於 2012-7-9 04:35:20 | 顯示全部樓層

回復 ryanlee09 的帖子

我唔識法文, 唔係叫無知囉! 係叫唔識! 起碼我知道除左廣東話, 英文, 普通話之外, 仲有其他語言!
而你呢, 好明顯無知加唔識啦! 係你個世界入面, 只有葉片一種, 唔會有其他結構,  咁仲唔係叫無知?

你舉d example好頂隱, 我又舉返一個先
你除街吐啖, 可唔可以叫個法官唔好判我有罪, 因為我唔知道除街吐啖係違法架, 從來都冇人話過我知架, 你估下個官會唔會聽到呢個原因而判你冇罪?
肥豬 發表於 2012-7-9 04:51:14 | 顯示全部樓層
ryanlee09 發表於 2012-7-5 11:34
你既然知有其他仲有圖有網址
自己講野一舊舊仲好似覺得我講錯咁
個問題咁空泛叫人點答你

請問咩條link有提到點樣可以唔用葉片咩?請問你有睇過條link架??
個問題一d都唔空泛,
係你無知唔識答人姐
4樓一句"行拉桿未得lo", 幾隻字已經答左個答案啦
肥豬 發表於 2012-7-9 04:55:02 | 顯示全部樓層
ryanlee09 發表於 2012-7-9 13:31:21 | 顯示全部樓層
肥豬 發表於 2012-7-9 04:35

我唔識法文, 唔係叫無知囉! 係叫唔識! 起碼我知道除左廣東話, 英文, 普通話之外, ...

隨你啦,唔識等於無知
我認我玩車唔係耐呀,咁點丫
人人初初玩車都大把野唔識啦
唔通有人問你又篇篇都回句無知呀
你依家明係係到抽水
咁多人問野你又唔回句無知
咁又係嘅,貨車板又冇皇管
鐘意又可以話下人,俾人ban又開過個
你慢慢繼續無知啦,人人一出世咩都知就好啦
肥豬 發表於 2012-7-9 14:42:56 | 顯示全部樓層

你終於認唔識喇?? 好心你唔識咪鬼話自己識啦, 死撐!
你覺得自己個智商同岩岩出世既bb一樣, 唔怪我你講極唔明啦.
最慘你6樓又扮晒專家呢! 執4樓口水尾!
唔識就咪留言啦, 你又冇建設性答案俾人, 又冇禮貌
唔怪得呢個貨車版正如你所講一咁冇皇管, 鐘意又可以話下人, 咪就係多得你囉, 樂仔哥!

肥豬 發表於 2012-7-9 14:44:26 | 顯示全部樓層
回復 nismokin 的帖子

ching, 有好多真車都行拉桿的, 香港應該冇咩機會見到
阿希32318 發表於 2012-7-9 15:50:08 | 顯示全部樓層
嘩...入到尼見到D咁既情況
ryanlee09 發表於 2012-7-9 17:03:10 | 顯示全部樓層
肥豬 發表於 2012-7-9 14:42

你終於認唔識喇?? 好心你唔識咪鬼話自己識啦, 死撐!

咁我問你丫,
一個人唔識某樣野有咩問題?
冇人一出世乜野都識
我識嘅野我唔會話你無知,
因為我會尊重人,唔識冇罪
總好過你行過無啦啦走嚟答爹
肥豬 發表於 2012-7-10 01:49:43 | 顯示全部樓層

你唔好搵隻狗黎同你自己比!!
我唔覺你會尊重樓主囉,
你唔俾人答爹, 不如你自己搞個論壇自己同自己講野啦,
都係果句啦, 你既留言, 完全俾唔到樓主答案, 你留黎仲咩呢??
邊個係你口中講o個個抽水既人, 大家心中有數啦
小角色 發表於 2012-7-10 11:47:35 | 顯示全部樓層

首先大家都冷靜先  單從文字上係會令人吾會人地既語氣
就咁睇我覺得係溝通上出左問題 其實樓主係知有幾種方法
但係又想睇會唔會有圖 而樂仔就想答唔用葉片會有咩其他方法
但係大家出字上多左或少而形成吾會