RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2085|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想問吓大家這兩部是什麼型號 MINI Z ?

Qooo 發表於 2012-6-17 13:01:59 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

這兩部是細個時買落....忽然又想郁吓佢...市面上係咪有得變佢地做 2.4G 呀?
http://www.kyosho.com/eng/products/rc/detail.html?product_id=103145

還有現時主流係咪都係玩 MR-03 SERIES 或可以玩 drift 既 AWD 呢?啲車殼太靚,成日都想入部返來玩吓睇吓...

謝謝!
法修 發表於 2012-6-17 13:11:19 | 只看該作者
佢無原裝2.4G 架果D都係自家整到2.4G
如果玩2.4G不如買過架新車好過,起碼有大把零件買撞爛都唔駛驚
d.s 發表於 2012-6-17 13:28:02 | 只看該作者
MR01,笫一代mini z
路人丙 發表於 2012-6-17 13:31:19 | 只看該作者
兩部都係最早期既MR01,第一部仲係用當時流行既altezza 殼
想玩2.4g可以考慮下買過部新車,因為買塊2,4g板都幾百,買新車都只係俾多d,零件又多d
 樓主| Qooo 發表於 2012-6-17 13:40:20 | 只看該作者
多謝各位師兄回覆...現時買 MINI Z 要點買法好呢? 我睇到眼花錢零亂 ... 車同控分開買大約要幾錢呢?
dsds 發表於 2012-6-17 15:08:25 | 只看該作者
先睇車殼,再跟車殼買車身,
有錢就買個EX5!
dsds 發表於 2012-6-17 15:44:50 | 只看該作者
支KT18真係好唔得...而EX-10只係因為我唔鍾意佢外型;另外個RF-901SM目前好似係斷晒市,好難買到~
ms_06s_ii 發表於 2012-6-17 15:53:02 | 只看該作者
 樓主| Qooo 發表於 2012-6-17 17:22:37 | 只看該作者
今日早上起身開始study mini z,睇到 AWD 及 buggy 可以再落 gyro 都好得意。但要講車款多及靚又百搭就係 MR03。控方面,各師兄講啲 model 我完全唔識,好彩你地講一講,我又去 search 吓係咩料先。其實本身想出支 KO 最新果支控,好鬼型仔咁,又係 2.4 g 。。。但好似 bind 唔到 mini z 咁。。。。?!