RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 毛仔
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手加入HPI SAVAGE xss行列 加小玩具一件

monsterken 發表於 2012-5-7 02:36:39 | 只看該作者
回復 ThomasZ 的帖子

老老實實我之前部車一路都係玩半油.....沙豬既真正威力我一次都未感受過,所以決心跌落依個深淵到,睇下自己可唔可以克服到依隻野豬
tonykeroro 發表於 2012-5-7 06:43:44 | 只看該作者
 樓主| 毛仔 發表於 2012-5-7 14:24:26 | 只看該作者
我都未改油門:-(  但係份油壓真係部車最差既一部份。我决定要換左佢:-(
ThomasZ 發表於 2012-5-7 21:45:06 | 只看該作者
monsterken 發表於 2012-5-7 02:36
回復 ThomasZ 的帖子

老老實實我之前部車一路都係玩半油.....沙豬既真正威力我一次都未感受過,所以決心跌 ...

今日係我set好部豬之後真真正正狂操的一日。評語係..... 超級掂呀!! 我平時去親MX都玩到天黑先執野,好唔夠喉咁走。
但今日頂唔順啦, 真係玩到夠皮啦, 第一次夠皮! 我由一點開始著車, 之後一直玩到差不多七點!
除左中途玩左兩排電SC10, 真係未停過部豬, 一路狂轟!! 狂跳狂FULL雞,偶然失手打十幾個跟斗都唔使整, 耐久度真係高!!
只係轉向拉杆微微曲了 玩足6粒鍾!!
調校好轉波時間後, 於MX大直路轉到3波, 好勁!!  不過硬係好熱,SET到靚仔就120-130度, SET110度左右架車就無哂力
車殼開左洞都係熱, 唔知係咪同火咀有關?
 樓主| 毛仔 發表於 2012-5-7 21:54:12 | 只看該作者
ThomasZ 發表於 2012-5-7 21:45
今日係我set好部豬之後真真正正狂操的一日。評語係..... 超級掂呀!! 我平時去親MX都玩到天黑先執野,好唔夠 ...

見到D相都覺得正。我個部聽日正式run機。現在只是set左電子野油門同轉向個D。明矢set埋部機就ok了。不過近兩日真係整到好眼訓
ThomasZ 發表於 2012-5-7 22:09:54 | 只看該作者
毛仔 發表於 2012-5-7 21:54
見到D相都覺得正。我個部聽日正式run機。現在只是set左電子野油門同轉向個D。明矢set埋部機就ok了。不過近 ...

恭喜恭喜
油門方面要留意可否開合順暢, 有時開又開唔哂, 關又關唔哂
我越來越鐘意呢架車, 構造簡單而結實, 真正實而不華!
monsterken 發表於 2012-5-7 23:39:34 | 只看該作者
差唔多夠腳拆場
 樓主| 毛仔 發表於 2012-5-8 11:48:48 | 只看該作者
新機手拉真係拉到起水泡都未著 拉到手痛要休息一下。    有無師兄住荃灣區? 我知梨木樹近象山邨個到有個水庫。個到個泥地同草地都好大。又無人投訴。我之前都係係個到放車同放機。玩幾耐都ok
ThomasZ 發表於 2012-5-8 12:06:17 | 只看該作者
毛仔 發表於 2012-5-8 11:48
新機手拉真係拉到起水泡都未著 拉到手痛要休息一下。    有無師兄住荃灣區? 我知梨木樹近象山邨 ...

我小時候住象山,無留意有草地喎!記得山上有幾個防空洞,入去探險好刺激!
 樓主| 毛仔 發表於 2012-5-8 12:16:49 | 只看該作者
ThomasZ 發表於 2012-5-8 12:06
我小時候住象山,無留意有草地喎!記得山上有幾個防空洞,入去探險好刺激!

係呂明才中學一直上。然後見到巴士站。巴士站左面有條斜路。一直行上去就可以見到
valklai 發表於 2012-5-8 12:22:47 | 只看該作者
毛仔 發表於 2012-5-8 11:48
新機手拉真係拉到起水泡都未著 拉到手痛要休息一下。    有無師兄住荃灣區? 我知梨木樹近象山邨 ...

哩d咁大cc既偈用手拉,拉三四十下你個日都收得工架啦,
嗱嗱臨換返個roto-starter黎着機喇
溫機最好係硬地進行
ThomasZ 發表於 2012-5-8 12:37:51 | 只看該作者
毛仔 發表於 2012-5-8 12:16
係呂明才中學一直上。然後見到巴士站。巴士站左面有條斜路。一直行上去就可以見到

唔.... 當年呂明才有人想踢我入會,印象都幾深刻下.....
不過都係唔知邊度, 有無地圖睇睇?
 樓主| 毛仔 發表於 2012-5-8 14:01:42 | 只看該作者
valklai 發表於 2012-5-8 12:22
哩d咁大cc既偈用手拉,拉三四十下你個日都收得工架啦,
嗱嗱臨換返個roto-starter黎着 ...

個roto start 要幾銀左右?養豬真係一個燒錢的玩意。哈哈。
Andrew168 發表於 2012-5-8 14:27:11 | 只看該作者
MX club 玩到 monster truck, 咁我都要入去試玩番轉先
valklai 發表於 2012-5-8 14:57:29 | 只看該作者
回復 毛仔 的帖子

你摷說明書搵返個 roto-starter back plate 個model number
然後pm快捷叫佢哋報價咪得law!!