RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4222|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買team c

AELVISA 發表於 2012-4-24 06:44:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位c兄.本人是新手一名.
呢排成日聽人講team c呢個牌子平靚正.
所以想入返部team c既越野車(油車)玩下.請問有咩型號介紹下呀.pls
teamc 發表於 2012-4-24 07:59:50 | 只看該作者
T8 or T8T
stalaetite 發表於 2012-4-24 08:32:47 | 只看該作者
我都諗緊。。。兩者選其一。。。有無咩意見。。?
coolcooleric 發表於 2012-4-24 09:13:45 | 只看該作者
個人建議T8 因為係buggy.較靈活、較快
T8T係truggy 我無玩、感覺上較暴力!
一匹狼 發表於 2012-4-24 09:30:13 | 只看該作者
T8係咪出左好耐?
ktp11542 發表於 2012-4-24 09:42:07 | 只看該作者

1/10 的強烈建議唔好買RTR 版,因為大把野改,我昨日汁左塊木板,跳左十零下,條膠避震又甩蓋,爆晒油,唔係第一條係第二條,淨係SET 金屬震已經$3XX
你令願比$1000 買SET 電子野,好過比唔止$1000 張一架RTR 的車改到KIT 車
反正一架KIT的車架 價錢比RTR 仲平
令外新手建議先玩truggy車,因為比較come撞,到時你新車一定無甘快入場玩(我未入過場),係公園飛下小不免撞下石仔or樹,有個shell 頂下好過無
本人都係新手玩左一個月左右,玩得最耐果次都係係樓下球場飛下,一玩飛JUMP 就次次都係10分鐘左右就爛野收工
ktp11542 發表於 2012-4-24 09:47:00 | 只看該作者
仲有,好似TEAM C 油車好似無BUGGY,好似得T8T truggy係油
jf813 發表於 2012-4-24 09:50:51 | 只看該作者
Team C have both T8 (nitro buggy) and T8T nitro truggy.  It really depend on what you like buggy turn a lot quicker, truggy very stable....  It really depend on what you like.  Personally I like buggy better.  
Andrew168 發表於 2012-4-24 09:52:08 | 只看該作者
RTR 係俾新手玩, 所以只有平, 但用料就 >>>>>
要硬耐用, 就一定買 kit 或換 upgrade options,
入場更加易撞爛野, 入得場大家一定高速行車
ktp11542 發表於 2012-4-24 09:59:56 | 只看該作者
搞到我都想換車,不過我會等TS4
即係必買kit車,放下狗都頂唔順,同買件垃圾番去無分別
euro614 發表於 2012-4-24 10:19:23 | 只看該作者
其實架車襟唔襟,都好睇彩數,如果你撞正死點,咩牌子都會爛,就小弟個case講。
Team C T8E kit 我和朋友在MX玩左九個幾月,可能我手車慢,我只係爛過一隻A臂,尾翼架,膠臂碼。但我都見過有師兄一落場就爛野。相反,好多人話AE襟,但我玩兩場就彎左油壓架,同斷尾波箱撐。
玩offroad,合理的損耗係正常,除非你話一撞就散晒,咁就真係有問題,不過So far我未見過。
ktp11542 發表於 2012-4-24 10:24:10 | 只看該作者
ktp11542 發表於 2012-4-24 10:39:33 | 只看該作者

禁我都同意你的所講,我係樓下公園跳上D膠地毯斜台,玩到cup晒車都無事,係尾翼爛角位,我用封箱膠紙痴番又飛過,我兩次都係撞落碌柱先斷shock芯,但爆蓋果下真係火火地
kay1926 發表於 2012-4-24 11:33:23 | 只看該作者
醉緊要有零件買
TEAM C 是不二之選。
 樓主| AELVISA 發表於 2012-4-25 00:23:57 | 只看該作者
請問buggy就叫越野車,咁truggy即係咩牙,
仲想知兩部係一比幾,幾多級同埋去邊間買大約各幾錢牙
GSXR600 發表於 2012-4-25 00:27:28 | 只看該作者
好見佢地玩T8E 都幾好...
 樓主| AELVISA 發表於 2012-4-25 00:52:37 | 只看該作者
ps.想買套裝
euro614 發表於 2012-4-25 01:05:55 | 只看該作者
Andrew168  ching 你 T8E 用咩電變同摩打  
小弟資金少,電子野只係用HW 150A combo,巳經足夠我厘個新手玩,就算現在我在新場還是用T8e走,感覺還是良好。
ianchan 發表於 2012-4-25 01:54:20 | 只看該作者
小弟都係玩緊team c既車~
不過係1:10黎~~第一次玩~就炒左埋條燈柱度~
咁就要換個車到連住支骨果個波波位~~
我果架係tr02c
ford 發表於 2012-4-25 01:57:04 | 只看該作者

歐兄想請教吓你.....