RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2373|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

跟大家分享M06 setting

rcrr 發表於 2012-4-17 10:57:49 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請不要誤會,不是我的setting , 是別人的,昨天又見到玩M06玩到出神入化那個師兄,今次忍唔住問他架車點set,他很客氣,但不想拍照,他的M06原來只換了油壓和尾hub, 再加海綿呔,他說用海綿呔就最好玩,動力是TP 8.5T, 3s lipo電, HW 120A V2.1冇用boost冇turbo,其它的設定就要看各車手自己的玩法.
另外師兄還DIY了一架堅嘢, M05和M06的混合體,用M05的頭再加M06的尾,用雙摩打,兩個8.5T ,四驅!! 一樣3S lipo 電, 很快很定,對小弟來說真係大開眼介!! 希望有緣再見到距!!
nsl569 發表於 2012-4-17 11:13:54 | 只看該作者
"M05和M06的混合體" --- 勁!!!!
uchifong 發表於 2012-4-17 11:30:11 | 只看該作者
"動力是TP 8.5T, 3s lipo電, HW 120A V2.1"..............唔止setting~~.相信果位ching技術都好掂~~
jypepe 發表於 2012-4-17 11:31:02 | 只看該作者
m05+m06 呢個我都曾經O向日本仔D網度見過
M06個尾掉轉變車頭
M05個頭又掉轉變車尾,
仲要車尾油壓好古怪的, 左邊油壓LINK右邊轆, 右邊又LINK番左邊轆......
不過我又搵唔番個網....
monsterken 發表於 2012-4-21 08:15:19 | 只看該作者
chanknono 發表於 2012-4-21 09:19:54 | 只看該作者
monsterken 發表於 2012-4-21 09:25:37 | 只看該作者
回復 chanknono 的帖子

我反而想跟之前想跟有位咁,全改完部05之後,用多左既件砌部06出黎
𣎴過唔知佢改左幾多野先做到
chanknono 發表於 2012-4-21 09:57:43 | 只看該作者
monsterken 發表於 2012-4-21 09:25

我反而想跟之前想跟有位咁,全改完部05之後,用多左既件砌部06出黎

所以幾時都話rc係個冇底深譚
monsterken 發表於 2012-4-21 13:55:49 | 只看該作者

唔係深譚係深淵
aloha 發表於 2012-4-21 22:58:28 | 只看該作者
勵害... 多謝分享