RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: feihung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

棉呔

HERO34 發表於 2012-3-26 20:15:30 | 只看該作者
RCwing 發表於 2012-3-26 20:33:19 | 只看該作者
地煎都係損號品,出面賣緊$2一尺。駛乜咁介壞張地煎,有問題咪換咗去。我地去車場都係求開心。用棉呔,膠呔都係要俾錢玩車。除非用膠呔唔駛比錢,棉呔比雙倍,因為會整爛張地煎。
HN577 發表於 2012-3-26 20:41:05 | 只看該作者
RCwing 發表於 2012-3-26 20:33
地煎都係損號品,出面賣緊$2一尺。駛乜咁介壞張地煎,有問題咪換咗去。我地去車場都係求開心。用棉呔 ...

人地都話左換地毯唔係錢既問題- -係上面D呔屎有排先鋪得返= =
RCwing 發表於 2012-3-26 20:45:35 | 只看該作者
啲屎有乜嘢用架。
bmw740i 發表於 2012-3-27 00:22:18 | 只看該作者
Sunday_Driver 發表於 2012-3-26 19:40
所以話向尼個forum學度野真係好難,

我不下問左十條問題, 都冇人用正確証據支持理論去答, 我都係想學下 ...

師兄,
你咁不恥下問咁去追求爛毯真相, 但都無高人答到你, 真係見者流淚, 聞者心酸呀...
不如你去番 MMS 個 fourm 度問直接問場主啦..  無謂係度浪費篇幅丫嗎..  
bmw740i 發表於 2012-3-27 00:27:54 | 只看該作者
...................................

769player 發表於 2012-3-27 01:38:19 | 只看該作者
769player 發表於 2012-3-27 01:50:28 | 只看該作者
真係唔知你地仲係道咬咩,有咩好咬呢? 我都冇睇 side 全部文呀,只係睇最後,都知咩事啦。

其實件事就好鬼簡單,而且亦都有個專業人仕講左個原因啦,跟本就冇得咬。

邪靈大大都講左點解張地毯會幾個月就唔得,係因為哩張毯叫咩 needle punch carpet,佢係一張只係做臨時毯用,或者係喪禮你 D 咁既地方用。好明顯係比人騙啦,用張咁既臨時喪禮毯去玩車,臨時毯即係用一次就掉架啦,咁會穿都好正常啦。

http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=249993&pid=2258471&fromuid=586

而場主都知道哩個問題,佢都知另一個場張毯係唔同,而且唔見爛。 咁又係好明顯另一個場唔係用哩隻臨時毯啦。
而家都換過張新毯啦,我估都係換另一個場用既毯,而唔係原本張臨時毯啦,都知道係張毯既問題啦。

http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=249993&pid=2259903&fromuid=586

大佬呀,地毯既野,有幾多個人識得架,人地而家都知道原本張毯只係因為平價貨,人地張毯唔穿係因用唔同既,咁而家換過張好既,都仲要咬既?

日日睇黎睇去都係話你整穿,你整穿,好悶呀。
plo 發表於 2012-3-27 02:31:59 | 只看該作者
話明討論區,唔好俾佢停,繼續討論。
:
Sunday_Driver 發表於 2012-3-27 10:27:52 | 只看該作者
尼度d topic 一唔like 就被刪, 原來係搬左

小弟對地毯學問所知係冇, 凈知用最短毛最襟, 不防阻行車就可, 平貴級數一竅不通…   

當年有機會到外地12仔club玩, 不可以用胎水, 可能外國人比較老實, 張地毯都ok, 冇話某C Hing 講咁, 比賽半日就穿多處, 要補地毯才可繼續咁誇…又如某C Hing講係正確, 咁國際12仔比賽點算好, 要補地毯幾多次呀? 可能小弟見識太少, 未有機會見過羅!
Sunday_Driver 發表於 2012-3-27 11:15:35 | 只看該作者
bmw740i 發表於 2012-3-27 00:22
師兄,
你咁不恥下問咁去追求爛毯真相, 但都無高人答到你, 真係見者流淚, 聞者心酸呀...
不如你去番 MM ...

貼文好似鎖左…

我都幾有不恥下問精神, 我問d 正所謂有 C Hing 講ge 小二小學雞教我, 乜係朱心算, 乜係Oh 數….我用calculator佢數手指比5位 + - 數, 我都叫做對 finite element calculus 都有皮毛認知呀! 同小學雞比都 …

我都幾反對以訛傳訛ge C維, 有權威理論指出, 冇實際事件証明, 而且有眾多因素, 只瀉其一
HERO34 發表於 2012-3-27 14:56:35 | 只看該作者

我好少上去
HERO34 發表於 2012-3-27 14:58:33 | 只看該作者
RCwing 發表於 2012-3-26 20:45
啲屎有乜嘢用架。

連啲屎有乜嘢用都未知.師兄.比你食架
Sunday_Driver 發表於 2012-3-27 15:39:03 | 只看該作者
HERO34 發表於 2012-3-27 14:58
連啲屎有乜嘢用都未知.師兄.比你食架

唯一一次用部 Hudy咆胎, 將 d 珍貴胎屎飛度周圍都係, 咁橋C Hings 開飯中, 真係唔好意C , Sorry!
Yinbb 發表於 2012-3-27 19:43:05 | 只看該作者
仲未講夠乜乜呔屎乜地毯
Sunday_Driver 發表於 2012-3-27 20:58:42 | 只看該作者
Yinbb 發表於 2012-3-27 19:43
仲未講夠乜乜呔屎乜地毯

C Hing, 笑得咁開心, 好似已有高見結論, 請明示小弟, 等冇知小弟學下野!
請 C Hing 發表對乜乜呔屎乜地毯高見ge實際理論, 好可能對全世界mini-z地毯車場有深遠影響 & 好多mini-z車友都會感激你 !
Yinbb 發表於 2012-3-27 21:26:54 | 只看該作者
haha..
Wayne~~ 發表於 2012-3-27 21:32:22 | 只看該作者
Yinbb 發表於 2012-3-27 19:43
仲未講夠乜乜呔屎乜地毯

唔好睇囉
Yinbb 發表於 2012-3-27 21:57:08 | 只看該作者
回復 Wayne~~ 的帖子

但好好笑
OoCIRCUSoO 發表於 2012-3-28 00:04:06 | 只看該作者