RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kaka820
收起左側

MMS 換完毯!!

feihung 發表於 2012-3-16 15:55:06 | 顯示全部樓層
回復 aaaa 的帖子

以閣下的思維來推論,你咪開間廠來抄佢囉!
casper 發表於 2012-3-16 15:55:13 | 顯示全部樓層

回復 bingo 的帖子

係咪, 依家咩事呀, 黑社會呀?! 洗橫手呀?!

但最重要係你攪到我冇得用我想用既野~~
feihung 發表於 2012-3-16 16:04:51 | 顯示全部樓層
d.s 發表於 2012-3-16 16:24:12 | 顯示全部樓層
bingo 發表於 2012-3-16 13:01
我會以行動支持海綿肽, 所以會到一處可以包容海綿肽的地方, 地址不便講, 怕又比人封殺, anyway ...

一處可以包容海綿肽的地方?
佐敦谷?
wing1203 發表於 2012-3-16 19:06:05 | 顯示全部樓層
相信遲下只限使用Q嫂同原子既產品只可入場玩,其他產品一律唔可用的了
當中包括遙控器,電,叉機
Yinbb 發表於 2012-3-16 19:44:56 | 顯示全部樓層
唔比用咪唔好用囉,個場人地嘅,人地有權作出任何限制,唔滿意可以唔去,人地無迫你上去。況且人地開個場搵食,你就去破壞人地個場,人地老板就梗係封殺你啦,好正常喎,人地成本增大,換地毯又無加你價,仲想點?你去book個室內場打藍球,唔通場主會比你著釘鞋去跑?用下腦啦,你估人地開善堂咩。
wing1203 發表於 2012-3-16 19:48:42 | 顯示全部樓層
我想問用海綿軚有何問題?
mmsrontam 發表於 2012-3-16 20:32:13 | 顯示全部樓層

回復 Yinbb 的帖子

我真係好鐘意這一句.
你去book個室內場打藍球,唔通場主會比你著釘鞋去跑?
chowwmm 發表於 2012-3-16 21:26:20 | 顯示全部樓層
好 正 甘款
casper 發表於 2012-3-16 22:33:38 | 顯示全部樓層
明白晒了, 我突然諗起數碼通, 落左冇限 plan, 轉頭又話你用得太多唔得喎.

死啦, 都唔知幾時咩得咩唔得 tim.
nokia66300 發表於 2012-3-16 23:18:23 | 顯示全部樓層
場主鐘意就ok,唔鐘意就no way! 依啲係主場之利?
ray2011 發表於 2012-3-16 23:49:20 | 顯示全部樓層

你講得好啱book場打波都有限制喇
wing1203 發表於 2012-3-17 00:03:14 | 顯示全部樓層
ray2011 發表於 2012-3-16 23:49

你講得好啱book場打波都有限制喇

book場打波係有限制,但現在既問題係
為何要限制不可使用海綿軚?限制的理由是什麼?
人地book場打波卹定立的限制都是不想破壞場地設施,我想請問用海綿軚會破壞到場地的設施嗎?
還是因為一些商業原因,怕個個都玩海綿軚而沒有玩膠軚,營業額下降呢?

中肯的說一句,大家都是想開開心心的玩車,那一種parts好用,好跑,就會個個都用,
一個傳一個,假若太多的限制,玩車的時候,相信大家都未必會開心.
這是本人的意見,不喜者勿插,請多多見諒.
瘋語飄移 發表於 2012-3-17 01:33:41 | 顯示全部樓層
其實係享樂同時...都應該保護設施!如果真係出現問題,埸主跟進都好正常...
Yinbb 發表於 2012-3-17 08:47:09 | 顯示全部樓層
回復 wing1203 的帖子

你試下去京商門口大叫,大家都想開開心心玩車,點解一定要用kt18或都佢指定嘅遙控。又或者你去kws問點解佢d parts咁貴,限制咗個價,變得無咁多人用,令你玩得唔開心。

中肯一句,人地唔係開善堂、孤兒院,你上去係要搵你錢,相信遲下真係無人去的話,又會開放返比用海綿呔,供求問題,你應該識。

非牟利機構都要達致收益平衡啦。
Yinbb 發表於 2012-3-17 08:50:38 | 顯示全部樓層
nokia66300 發表於 2012-3-16 23:18
場主鐘意就ok,唔鐘意就no way! 依啲係主場之利?

人地去你屋企玩,你會唔會比人著釘鞋入屋先?
pd 發表於 2012-3-17 09:38:21 | 顯示全部樓層
Yinbb 發表於 2012-3-17 08:50
人地去你屋企玩,你會唔會比人著釘鞋入屋先?

有無收入屋費?
casper 發表於 2012-3-17 09:46:55 | 顯示全部樓層
回復 pd 的帖子

PD, 我請你上黎我屋企飲咖啡, 唔係話入屋費啦, 咖啡錢都冇收啦~~

有d 人覺得落糖好飲d, 我就覺得唔加糖最正, 我通我唔俾你落糖咩 ?!
ken6159 發表於 2012-3-17 10:45:37 | 顯示全部樓層
Foam tire damage carpet?? Really??
Yinbb 發表於 2012-3-17 11:39:08 | 顯示全部樓層
回復 casper 的帖子

唉...仲未醒. 如果佢個屎忽有牙會咬難你張沙發,你會唔會比佢坐先?