RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: fitboy
打印 上一主題 下一主題
收起左側

MFC-02用唔用到6ex 2.4G?

wk_tsui 發表於 2012-3-5 19:47:15 | 只看該作者
回復 Qooo 的帖子

部車唔識後?
Qooo 發表於 2012-3-5 19:57:37 | 只看該作者
回復 wk_tsui 的帖子

哈哈....越講越唔明你講乜.....
wk_tsui 發表於 2012-3-5 20:14:07 | 只看該作者
回復 Qooo 的帖子

部車只得行前和左右,倒後就七吓七吓,是否個控有乜野set錯咗?
Qooo 發表於 2012-3-5 20:56:51 | 只看該作者

唔知你係咪用緊套 MFC-02,如果係我建議你 reset 咗個控個 memory 及 MFC-02 由頭跟足個 manual 來 set 多一次睇吓。要 set 套 MFC-02 都好快吓(如果你係用 6EX 2.4g) ... 我前前後後套 MFC-02 都 set 咗至少 20次有多喇 ... 又試 Spektrum DX7 又試 6EX 2.4g 又試 Sanwa MT4 .... 再用返套 6EX 2.4g ....

如果唔係用 MFC-02 個電變既話 ... 我就唔識喇 ...
Qooo 發表於 2012-3-5 20:57:02 | 只看該作者

唔知你係咪用緊套 MFC-02,如果係我建議你 reset 咗個控個 memory 及 MFC-02 由頭跟足個 manual 來 set 多一次睇吓。要 set 套 MFC-02 都好快吓(如果你係用 6EX 2.4g) ... 我前前後後套 MFC-02 都 set 咗至少 20次有多喇 ... 又試 Spektrum DX7 又試 6EX 2.4g 又試 Sanwa MT4 .... 再用返套 6EX 2.4g ....

如果唔係用 MFC-02 個電變既話 ... 我就唔識喇 ...
wk_tsui 發表於 2012-3-5 21:16:20 | 只看該作者
回復 Qooo 的帖子

我就係冇用MFC-02,只係set車都未惦,我真冇用
ballso 發表於 2012-3-5 23:23:03 | 只看該作者
回復 Qooo 的帖子

Thank you!我都想知呀!
Qooo 發表於 2012-3-6 09:19:38 | 只看該作者

你無用 MFC-02 唔係問題,只要你有你那隻電變個說明書係手 ... 跟住來 set 應該唔大問題的 ... 套 MFC-02 如果無說明書就真係唔洗 set 喇 ...

by the way,你隻電變會唔會本身係無向後行架?有啲電變只有向前行咋喎....有啲就向前向後都有...你攪清楚自己隻電變係乜先啦....
Qooo 發表於 2012-3-6 09:21:21 | 只看該作者
回復 ballso 的帖子

ball先生,請問你想知啲乜呢?
wk_tsui 發表於 2012-3-6 10:18:34 | 只看該作者
回復 Qooo 的帖子

之前我玩部F350都有前後左右,唔知我是否多手亂按個控D setting,所以冇咗向後!
Qooo 發表於 2012-3-6 15:50:39 | 只看該作者

你個情況,我估係個控同ESC個油門中位未set好!
wk_tsui 發表於 2012-3-6 16:15:16 | 只看該作者
回復 Qooo 的帖子

個控點先可以set返中位呀?因為個控係英文我睇唔明!
Qooo 發表於 2012-3-6 16:51:42 | 只看該作者

你這個問題我幫唔到你了....連你係乜控乜嘢model都未有人知....想幫都好難架喎....乜嘢電變又唔知...點幫呢?
wk_tsui 發表於 2012-3-6 17:40:29 | 只看該作者
回復 Qooo 的帖子

個控6EX 2.4G