RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 23ccbc33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手岩岩入左mr-03有問題問~~

樓主| 23ccbc33 發表於 2012-2-26 10:04:52 | 只看該作者

係咪換左就可以變做mm架?洗唔洗改摩打座
同鋪頭應該要點講要邊隻
T板係咪d隻?
http://hk.3racing.hk/products.php?products_key=4357

d.s 發表於 2012-2-26 10:24:51 | 只看該作者
23ccbc33 發表於 2012-2-26 10:04
同鋪頭應該要點講要邊隻
T板係咪d隻?

http://www.kyosho.com/jpn/produc ... l?product_id=107231
首先你要清楚RM,MM,HM,LM係咩一回事,上面條link有圖解。
F40殼要對應RM motor mount,你要轉MM就要換T板同MM motor mount,不過就要另配一個MM用車殼,你手上應該有齊原裝parts去改成MM,至於T板你可以去到車場先買,皆因場地,車架setting不一,上到去配就慳好多錢
Sunday_Driver 發表於 2012-2-26 10:49:42 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-2-26 05:28
你係唔係未換 T 板呢?
即係個摩打座同車架之間 "T" 字型既膠板,我地都會叫佢做 T 板

C Hing 可以試 IM* T 板

Carbon Fiber & FRP 都有, 真係幾好 - I like it
Sunday_Driver 發表於 2012-2-26 10:55:15 | 只看該作者
23ccbc33 發表於 2012-2-26 10:04
同鋪頭應該要點講要邊隻
T板係咪d隻?

HK地毯車場, 個人認為用闊身T板比較好d
d.s 發表於 2012-2-26 11:25:45 | 只看該作者
Sunday_Driver 發表於 2012-2-26 10:49
C Hing 可以試 IM* T 板

Carbon Fiber & FRP 都有, 真係幾好 - I like it

im堅好用
 樓主| 23ccbc33 發表於 2012-2-26 11:59:06 | 只看該作者
d.s 發表於 2012-2-26 10:24
http://www.kyosho.com/jpn/products/rc/detail.html?product_id=107231
首先你要清楚RM,MM,HM,LM係咩一 ...

原裝冇摩打座比個bor@~@
我係咪應該直接買mm摩打座??_?
定係玩定先
Tat-tat 發表於 2012-2-26 14:08:07 | 只看該作者
如果你想用哩個車殼跑,咁我會建議你暫時只換 T 板, 摩打座可以等一下先換
T 板有單塊賣的,你可以問鋪頭邊一個型合用 (講埋你算上邊一個車場),又或者真係上到車場先買,因為車場係都有賣既,你上去睇睇就明白架啦。

Bearing 就响 KWS 買啦,買 JP* 哩隻就得架啦,平靚正呀,唔一定要原裝。
d.s 發表於 2012-2-26 20:04:11 | 只看該作者
23ccbc33 發表於 2012-2-26 11:59
原裝冇摩打座比個bor@~@
我係咪應該直接買mm摩打座??_?
定係玩定先

你呢套連殼版本係有齊RM,MM motor mount,冇理由冇....
 樓主| 23ccbc33 發表於 2012-2-26 20:07:08 | 只看該作者
d.s 發表於 2012-2-26 20:04
你呢套連殼版本係有齊RM,MM motor mount,冇理由冇....

真係冇wow@~@
同埋c兄我想問一問
差機買邊d好
我e+得個慢差機炸
定係用gt.power c60 差機駁電架?