RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4248|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

tamyia 416 同 417這兩款車為可什少在討論區討論?

RCK 發表於 2012-2-22 10:45:12 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
tamyia 416 同 417這兩款車為可什少在討論區討論?是否現時少人用這兩款?或車唔得沒有什麼可講?連二手買賣區都少見,比起 T3 , TC6 , S ZERO , BD5....等等 416/417真是希客,請各師上來發表見解 thx
Bleed.Kaga 發表於 2012-2-22 11:11:20 | 只看該作者
回復 RCK 的帖子

TAMIYA, 只得番個名
pskyng 發表於 2012-2-22 11:20:53 | 只看該作者
反映香港經濟環境 同 日元高企0既現實.....
 樓主| RCK 發表於 2012-2-22 11:48:35 | 只看該作者
回復 Bleed.Kaga 的帖子

但這兩款車在世界賽表現都ok, 而tamyia又有一定的fans,可解什少人討論呢
Bleed.Kaga 發表於 2012-2-22 11:55:04 | 只看該作者
回復 RCK 的帖子

世界賽係車手勁
你有世界級水準?
TRF418 發表於 2012-2-22 12:01:00 | 只看該作者
無辦法啦 , 正如樓上有ching所講 : 日元高企 , 小弟都只係玩Sakura S , 至於 T3 , TC6 , S ZERO , BD5 無一部夠417貴 , 世界賽係車手勁 , 但無可否認 417 都有佢一定實力的 , 小弟希望到TRF418出街之時 , 日元跌到仆 晒 街 , 好讓小弟能夠擁有一部媽星頂級車 , 發夢冇咁早
 樓主| RCK 發表於 2012-2-22 12:14:53 | 只看該作者
回復 Bleed.Kaga 的帖子

師兄你的回答案連細路都知, 回答你問:我當然無這個水準,我相信你都無,這個post只是車論車不是什麼車手用什麼車....多謝你見解 (只本人意見不歡勿插)
georgej 發表於 2012-2-22 12:27:05 | 只看該作者
回復 RCK 的帖子

417 /416 無疑係貴,而且係玻璃車.但當你操控過.就知道跟其它車分別,特別是彎心反應,點解其他車咁多討論.二手.可能是早前潮流效應吧.而各車架都有長處.睇自己需要
 樓主| RCK 發表於 2012-2-22 12:38:54 | 只看該作者
回復 georgej 的帖子

多謝georgej師兄意見....本人想請教師兄意見,本人現用416we, 如師兄意見需轉417嗎?416 同 417 的操控感分別大嗎?.....thx
georgej 發表於 2012-2-22 12:59:10 | 只看該作者
回復 RCK 的帖子

我玩416X.也操控過朋友的417.感覺上.417車架扭多點.在彎心比416更好.而416戰鬥力也不差.只是零件開始比較小.但很多跟417共用.而417內齒比.是快過416.轉不轉車.自己喜好
bb406406 發表於 2012-2-22 13:24:12 | 只看該作者
可能係417原本的setting都以經好好跑所以無乜人討論
c290616778 發表於 2012-2-22 15:47:13 | 只看該作者
本人是大陆玩家 跑416x锂电版 还未下地试过车 呵
c290616778 發表於 2012-2-22 15:48:04 | 只看該作者
小弟想问下 SAKURA在HK多吾多人玩啊?
hinwong 發表於 2012-2-23 01:26:42 | 只看該作者
c290616778 發表於 2012-2-23 09:37:50 | 只看該作者
我同朋友跑街其实都用zero 但参加比赛还是用416x锂电版
kk107423 發表於 2012-2-23 12:58:11 | 只看該作者
玩得媽星417 or 471X大多都係高手級人馬,試問又點會係度同我哋討論set車技巧呢
kk107423 發表於 2012-2-23 13:54:11 | 只看該作者
bb406406 發表於 2012-2-22 13:24
可能係417原本的setting都以經好好跑所以無乜人討論

你又講得啱喎....我有一次跟朋友入TRC參觀,見到有位眼神憂鬱嘅肥師兄佢手車不但快絕全場,而且佢架戰馬每過一隻灣都會散發出一種攝人嘅英氣,我完全被那股莫名嘅英氣吸引住,本來我想上前結識那位充滿憂鬱的肥師兄,可惜當我行近driver台底的時候,佢突然由driver台上面一躍而下,在我還未來得及反應的時候佢已經以絕妙嘅身法竄回了他在driver台底的房間了,留下的只有目定口呆的我,後來我從TRC保安〝初一十五〞口中得知呢位就係A組新貴車手泯banned}A佢架戰車正正就係車壇神兵媽星417X......
donnychan 發表於 2012-2-23 14:05:45 | 只看該作者
佢眼神憂鬱並非因為個肥仔有聶氣同手車快,而係佢今期模型铺張月結單已經超出佢每個月的支出,下個月買廠電又要延遲了
bb406406 發表於 2012-2-23 14:37:58 | 只看該作者
回復 kk107423 的帖子

我都想見識下e個肥師兄,下次你介紹比我識得嗎
kk107423 發表於 2012-2-23 18:00:00 | 只看該作者
bb406406 發表於 2012-2-23 14:37
回復 kk107423 的帖子

我都想見識下e個肥師兄,下次你介紹比我識得嗎

有個傅聞......呢位憂鬱嘅肥師兄每晚夜欄人靜嘅時候就會出現係C.O.D,但係見過佢嘅人都會比佢一槍造低....