RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2041|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

~~short coruse一問~~

bunpong 發表於 2012-2-17 15:32:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手想玩呢類車,有咩牌子推薦呢?(最好有相片比較下)
玩呢類車有咩要注意及強化配件必備?
thx 各ching指教!
benlau 發表於 2012-2-17 15:40:37 | 只看該作者
 樓主| bunpong 發表於 2012-2-17 15:50:10 | 只看該作者
我暫時都係比較SC10和traxxsa slash白金!
想知咩價位?kit車定RTR 車!
你部車好靚,除堔圳外,邉到玩多?^^
MR.TAMIYA 發表於 2012-2-17 16:03:51 | 只看該作者
回復 bunpong 的帖子

Sc10 好D
另外ching 有無考累過Losi le?
MR.TAMIYA 發表於 2012-2-17 16:04:11 | 只看該作者
回復 bunpong 的帖子

Mx_club玩多
li5115 發表於 2012-2-17 16:18:15 | 只看該作者
Losi TEN-SCTE 4WD
車仔同學會 發表於 2012-2-17 16:48:36 | 只看該作者
我認為Losi設計較好
tonglau2000 發表於 2012-2-17 19:24:14 | 只看該作者
我覺得 losi 真係吾錯, 但零件麻煩 D

sc10 4x4 , traxxsa 就比較易找零件
euro614 發表於 2012-2-17 22:36:48 | 只看該作者
Slash 4WD 好玩,方便打理,原裝電子野又防水,零件易買, 玩樂性十分高。
AE/ Losi /Durango等,高階d,要俾少少時間去研究,零件多數要訂。
 樓主| bunpong 發表於 2012-2-18 00:25:39 | 只看該作者
SC10 is 4WD or 2wd???thx
wanmore 發表於 2012-2-18 02:53:49 | 只看該作者

其實Traxxas Slash 4x4白金版已經好好玩(原裝已經有跟保品),架車打理又方便(玩完泥地之後可以同真車一樣用水沖就得,唔洗抹餐死),又可以玩得好粗暴,仲有零件及改件又多價錢又唔算貴,雖然可能有其它車好過佢,但我覺得此車已經足夠,所以我個人會支持Traxxas多啲!

http://m.youtube.com/index?deskt ... watch?v=R324CAhNwxM

http://m.youtube.com/index?deskt ... watch?v=NPv0t90EJRA
一匹狼 發表於 2012-2-18 11:38:16 | 只看該作者
借post一問
想甘玩法.....
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... highlight=backslash
吾知邊度有mp777 sp2個殼賣?
或者其他平殼