RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Marksman
打印 上一主題 下一主題
收起左側

爆菊小隊新成員 - The Car

wildbruiser 發表於 2012-2-26 17:26:45 | 只看該作者
昨天break in 左部A852, 等我抬落部6R度,準備爆"The 菊”
 樓主| Marksman 發表於 2012-2-26 17:45:53 | 只看該作者
The 菊

試下一日內 break in 加 tune 爆佢
 樓主| Marksman 發表於 2012-2-26 17:50:08 | 只看該作者
不過宜家未知3月18公明個比賽去唔去得,如果得可能用新車The 菊
steventong 發表於 2012-2-26 20:34:55 | 只看該作者
讚同joho的說法.....真係好難得有美國佬呢表演
 樓主| Marksman 發表於 2012-2-26 20:45:51 | 只看該作者
盡力安排啦
 樓主| Marksman 發表於 2012-2-26 21:16:36 | 只看該作者

裝車基本上好順利, 只有以下問題

1. 缧絲較易撻, 小心六角打滑, 此車大多用2.0mm 六角批, 我兩支尾Hub 底的長縲絲就撻了, 暫時要用鯉魚鉗來上緊

登錄/註冊後可看大圖

2. Throttle 和 Brake 的 三個stoppers, 未用力都撻左, 要換上ae 的

登錄/註冊後可看大圖

smlming 發表於 2012-2-26 21:25:50 | 只看該作者
我都好想參加油不,用AE8.2 應該ok瓜,Steven 佢地又好多人玩緊
 樓主| Marksman 發表於 2012-2-26 21:27:18 | 只看該作者
其他供參考下

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

coolcooleric 發表於 2012-2-26 21:47:32 | 只看該作者
好正!我諗住前後都1258有無問題?
請問個airfilter foam幾時先知要換?
joho 發表於 2012-2-26 22:09:21 | 只看該作者
JQ個Filter 幾高密度下,我一般一日試車加一日比賽都吾使換
 樓主| Marksman 發表於 2012-2-26 22:31:01 | 只看該作者
>>joho  你撻鑼絲頭?粒机米1.5mm我建議你check 下支批。呢架車d鑼絲ok 架:-) <<

撻了鋁合金的 stopper
 樓主| Marksman 發表於 2012-2-26 22:40:31 | 只看該作者
>> joho  哈哈,咁好力!你18號上來我俾幾粒你啦,我有多:-D<<

我有低轉大扭力的手
 樓主| Marksman 發表於 2012-2-26 22:48:42 | 只看該作者
係喎! Louis 兄我個JQ 殼幾時起貸呀? 比d壓力你先
smlming 發表於 2012-2-26 23:10:07 | 只看該作者
回復 Marksman 的帖子

影得咁靚想引死人呀,幾時落地毒吓我先,你知我好易奶嘢架啦
ford 發表於 2012-2-27 02:23:22 | 只看該作者

mark哥車靚,d相仲正.
一日起好成架車........你有冇多一曰?我嗰架仲未.............
 樓主| Marksman 發表於 2012-2-27 08:19:10 | 只看該作者
回復 coolcooleric 的帖子

我架8。2用緊前後1258,無乜問題
 樓主| Marksman 發表於 2012-2-27 20:16:45 | 只看該作者
聽聞裝修佬擺左架Xray 喎!
benlau 發表於 2012-2-27 20:40:44 | 只看該作者
裝修佬吾聲吾聲嚇我一驚!
 樓主| Marksman 發表於 2012-2-27 20:50:56 | 只看該作者
裝修佬在富豪磅長期排第一位
benlau 發表於 2012-2-27 21:15:20 | 只看該作者
Xray DB9 E D 車吾係一般人玩得起既!