RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ford
打印 上一主題 下一主題
收起左側

最生誘嘅刀```都會有鋒利嘅一日

Marksman 發表於 2012-1-14 15:29:35 | 只看該作者
Ford 兄, 過年試到車嗎?
 樓主| ford 發表於 2012-1-14 17:12:31 | 只看該作者
回復 wildbruiser 的帖子

picco聽嗰 aco onroad朋友用就幾好run,3,4缸就可以收針.
nova好夾,温偈就要各施各法經驗行先.
同埋上佢個page睇 28機先有roto   再睇睇team6小隊意見 (我個人也喜歡nova)
http://www.novarossi.it/eng/products/engines/nova/off-road/
 樓主| ford 發表於 2012-1-14 17:32:06 | 只看該作者
回復 Marksman 的帖子

要2月尾了,我和文少鬥慢
mark兄我不同你們呀,
無辦法,細佬d時間真喺要偷返來的.屋企有3x架車都喺display
但我易滿足,每次同小隊玩得開心就夠了
Marksman 發表於 2012-1-15 00:14:19 | 只看該作者
回復 ford 的帖子

其實我同你差唔多, 時間要偷出來玩的, 所以一有時間就要玩盡d.

明天又要飛了, 唉 ... 又無了一個 weekend
Marksman 發表於 2012-1-15 00:17:42 | 只看該作者
sos20 發表於 2012-1-15 03:40:00 | 只看該作者
同意Ford兄one make engine之玩法起碼真正setting與技術之戰
不是用金錢來換取在大直路時的短暫成績。但在彎道時之失敗就隻字不提
(手底下見真章)正是ford 兄之用意
 樓主| ford 發表於 2012-1-15 13:01:53 | 只看該作者

mark哥.頂級嘢喎,過唔過$2500蚊
我哋用3至5port就夠了.不竟我們依然在......這個時空裏呢
Marksman 發表於 2012-1-15 13:39:52 | 只看該作者
回復 ford 的帖子

無所為的,你用什麼偈我就用什麼偈,我玩車車最緊要大家開心,又無諗過要贏d乜野或要段練什麼技術
Marksman 發表於 2012-1-15 13:44:05 | 只看該作者
》》 ford 你偷得比我們多呢.哈哈《《

哈哈,我的優勢是我家無老虎,只有小貓
sos20 發表於 2012-1-15 15:13:12 | 只看該作者
其實玩車大有大攪,細有細玩one make自己友玩沒有(大人同細路之感覺)
歡樂渡過一天。來得輕鬆自在
ikesan 發表於 2012-1-15 15:45:20 | 只看該作者
ford 發表於 2012-1-15 13:01

mark哥.頂級嘢喎,過唔過$2500蚊

福特師父、你里部係吾係京商Rampage、我的第一部油車!你里部重保存得好好、有機会羅埋入MX比細老懐念一番.................
ikesan 發表於 2012-1-15 16:01:27 | 只看該作者
其實我同福特師父既玩車理念大至相同。我亦係停留係3至5port既空裏便巳足夠、因再多port的話快就係快但我覚得吾係好穏定(個人覚得)、在者我亦無林住比賽(将来吾知)、可以同班Fd軽軽鬆鬆玩一日吾洗搞黎搞去便巳足夠了!
tiger1 發表於 2012-1-15 17:26:47 | 只看該作者
師兄,我起初見你大踏歩入家門我對你好欽敬....
tiger1 發表於 2012-1-15 17:33:54 | 只看該作者
後來見你因為老虎不在穴中才有大男人之風....要走鬼.... 唉,愄妻、愛妻、敬妻...實乃真正大丈夫所為。欽敬,欽敬。
tiger1 發表於 2012-1-15 17:35:10 | 只看該作者
漢子也。
 樓主| ford 發表於 2012-1-16 02:39:52 | 只看該作者
回復 tiger1 的帖子

後來見你因為老虎不在穴中才有大男人之風....要走鬼.... 唉,愄妻、愛妻、敬妻...實乃真正大丈夫所為。欽敬,欽敬

哈哈,tiger c hing如果你真喺對小弟有欽敬之慼.......真的不敢當,
如果喺講反話對我" 陰莖"的話.......那我的小男人行為可能獨動了你"扯起"...真的唔好意思.
男女相處各有所法,我是潮州怒漢,屋企我當家,但我不會大支嘢,因我愛她們的感受....我怕老虎的是她的感受...不是她!!
攪到今時今日我唔敢喺佢面前攞車返屋企,也是自己的錯.我不算有很多很多的車,舊年我在什物房造了2個大衣柜,一個五尺一個六尺.加埋屋企長走廊天花十幾尺暗柜,床下底....,也不夠放.最後...被她發現我在厨柜也收埋咗架拖頭,那次她的感受不好,我也很內疚.自從那次之後我也沒有再喺佢面前拿車回家了.....偷偷買...但佢應該知
 樓主| ford 發表於 2012-1-16 02:52:39 | 只看該作者

回復 ikesan 的帖子

ikesan兄,這架不是Rampage,是stinger,頭油壓架唔同的
之於呢架車車幾年前喺我個仔出世無內就交咗比工房no.1京商皇收養了
好人家,好食好住,你叫佢帶比你睇啦
 樓主| ford 發表於 2012-1-16 02:56:16 | 只看該作者
mark, you too.!! you're jet lag?
Marksman 發表於 2012-1-16 02:58:19 | 只看該作者
回復 ford 的帖子

I'm in Shanghai now, just finish a meeting with client, I always jet lag
 樓主| ford 發表於 2012-1-16 03:02:44 | 只看該作者

悶,有冇帶車過去組裝?