RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4910|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

align(亞拓)

127937499 發表於 2006-10-6 20:43:34 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
問下..kws有冇align(亞拓)ge 野賣??
ALEXANDER 發表於 2006-10-6 22:31:48 | 只看該作者
"亞拓"係咪直升機!?
minimini 發表於 2006-10-7 00:19:07 | 只看該作者
brushless motor + Esc ??
zifu 發表於 2006-10-7 12:06:01 | 只看該作者
又貴,又唔好用
cnights 發表於 2006-10-8 00:10:46 | 只看該作者
你想買咩野??

因為align有好多product...包括家電= =''
清清 發表於 2006-10-8 01:17:54 | 只看該作者
原帖由 cnights 於 2006-10-8 00:10 發表
你想買咩野??

因為align有好多product...包括家電= =''

唔通你會去百老匯、國美買align直升機咩白痴仔
小步 發表於 2006-10-8 11:35:10 | 只看該作者
清清..你做咩好似隻狗咬住舊骨唔放o者...
人地底能白痴係一件事,你狗住人唔放米同佢之前一樣咁黑人曾?
呢到係直昇機forum , 講返直昇機l 好過啦
你見我早就唔q理o的無聊人...
cnights 發表於 2006-10-8 15:29:28 | 只看該作者
回主題:

如果你是搵align 直昇機parts 可以去5樓阿豐..比較齊...
trex450se機就11樓....
trex450xl 就是14f同5f (冇記錯是5f平dd)
trex600一定是5f....

如果是align飛機...sorry直是唔知那裡有...偉高可能有ge...

如果是家電...sorry冇...

如果閣下是要俾visa,5f冇visa service. 11f同14f就3個% charge.

另外你覺得煩,可以直接去偉高,它是hk代理...不過就貴dd...

以上只是旺角區only...如果計埋其他...都有其他shop 介紹...

align 在台灣是一間大的家電生產商,業務不止是trex series的直昇機,還有飛機...
清清 發表於 2006-10-8 18:23:00 | 只看該作者
原帖由 cnights 於 2006-10-8 15:29 發表
回主題:

如果你是搵align 直昇機parts 可以去5樓阿豐..比較齊...
trex450se機就11樓....
trex450xl 就是14f同5f (冇記錯是5f平dd)
trex600一定是5f....

如果是align飛機...sorry直是唔知那裡有...偉高可能有ge...

如果是家電...sorry冇...

如果閣下是要俾visa,5f冇visa service. 11f同14f就3個% charge.

另外你覺得煩,可以直接去偉高,它是hk代理...不過就貴dd...

以上只是旺角區only...如果計埋其他...都有其他shop 介紹...

align 在台灣是一間大的家電生產商,業務不止是trex series的直昇機,還有飛機...

( 1 )樓主問:kws有冇align(亞拓)ge 野賣??( 響呢度講KWS唔0係旺角0係邊度?)

( 2 )點解你會問人地係咪俾VISA?難度你私下PM樓主傾偈跟住叫人地去你果個無人上0既垃圾Heli網?
cnights 發表於 2006-10-9 00:56:58 | 只看該作者
原帖由 sn-10 於 2006-10-8 22:33 發表
"清清..你做咩好似隻狗咬住舊骨唔放o者..."

動物都識放機

HAHA...人都是動物..不過我都是第一次見狗識玩#60...
清清 發表於 2006-10-9 23:44:29 | 只看該作者
原帖由 cnights 於 2006-10-9 00:56 發表

HAHA...人都是動物..不過我都是第一次見狗識玩#60...

全hehi界都知你是一頭口臭狗,兼是人家的門口狗,

好心你就唔好周圍吠,小心俾魚農署捉左你返上水狗房人道毀滅

( 其實我都好奇怪你話:不過我都是第一次見狗識玩#60...。

你玩機耐過我仲係未識飛炒機炒到九彩,咁你咪連狗都不如 )

清清 發表於 2006-10-9 23:45:19 | 只看該作者
原帖由 sn-10 於 2006-10-9 11:40 發表
我唔敢講到咁明...費事又話我挑釁佢, 又話幫拖又乜又物...

近豬者赤,近狗者黑
cnights 發表於 2006-10-10 12:57:35 | 只看該作者
原帖由 sn-10 於 2006-10-10 12:30 發表

bryannt 發表於 2006-10-10 16:45:42 | 只看該作者
原帖由 cnights 於 2006-10-10 12:57 發表

其實你依家飛緊邊隻機?
lmf417 發表於 2006-10-10 19:03:22 | 只看該作者
原帖由 zifu 於 2006-10-7 12:06 發表
又貴,又唔好用

唔用亞拓有咩好推介?
cnights 發表於 2006-10-10 19:52:42 | 只看該作者
原帖由 bryannt 於 2006-10-10 16:45 發表

其實你依家飛緊邊隻機?

你是指電定油??

電就是450...油是knights50...

不過星期4會拿返隻fp出來玩下...驚它發臭...
bryannt 發表於 2006-10-10 19:54:07 | 只看該作者
原帖由 cnights 於 2006-10-10 19:52 發表

你是指電定油??

電就是450...油是knights50...

不過星期4會拿返隻fp出來玩下...驚它發臭...

咁你家下飛成點呀?
好耐冇見了。

cnights 發表於 2006-10-10 20:03:01 | 只看該作者
原帖由 lmf417 於 2006-10-10 19:03 發表

唔用亞拓有咩好推介?

如果是400級機...小弟見義都是align trex 450....

如果你想平小小..可以考慮3d-450...

不過計落條數...trex是平靚正ga la...

common cp 小電機:
trex450 - 有xl 同se ,如果買,se會抵d...
3d450 - 內地外銷機, 同trex差不多,尾波箱design正...不過我唔like個canopy..似獲記...
dragon pro 2 - 同trex差不多...個rotor head 是好正...不過maintenance好煩...而且條直sub set唔好好易彎
sjm 400 - 唔好考慮...買了一定
#36 -  一隻幾好的機,一個字平已經吸引..不過只是空機...d電子野就....
#60 - 平價內地機...電子野好過#36..不過都是..有玩過的師兄都說parts比較貴..但都是一隻可以接受的機
x400 - 不如買trex450好過....

還有其他小電機好似jr partmartte (又唔識串:'( :'( )...不過都是align trex比較 common...parts齊又易搵,多人玩,setting 比較common...

以上只是heli ...如果是飛機...小弟不清楚了...
cnights 發表於 2006-10-10 20:05:06 | 只看該作者
原帖由 bryannt 於 2006-10-10 19:54 發表

咁你家下飛成點呀?
好耐冇見了。

hehe..個人懶..都是hov 中...

現在是個人有問題...愈大愈唔識玩...
ev1312 發表於 2006-10-11 02:03:03 | 只看該作者
原帖由 cnights 於 2006-10-10 20:03 發表

如果是400級機...小弟見義都是align trex 450....

如果你想平小小..可以考慮3d-450...

不過計落條數...trex是平靚正ga la...

common cp 小電機:
trex450 - 有xl 同se ,如果買,se會抵d...
3d450 ...

你都講得好清楚姐 ,我想講都無得講喇