RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1935|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

點樣SET 好盈電變 Xerun Version 2 150A

faiwong23 發表於 2011-12-11 18:38:00 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問各位大大, 我SET極都SET唔到, 按向後冇反應, 而且按向前變咗向後, 轉咗REV就向前冇反應.請各位大大幫幫忙. 謝謝.
RX7FD3S 發表於 2011-12-11 19:29:04 | 只看該作者
係你支控到set番前後掉轉,咁就可以向番前行,
想要後波,用setting卡開番個後波就有
389 發表於 2011-12-11 19:31:47 | 只看該作者
c 兄 你講果個係咪等極都未出果個電? 有無相同睇下?
 樓主| faiwong23 發表於 2011-12-11 20:24:51 | 只看該作者
 樓主| faiwong23 發表於 2011-12-11 20:33:53 | 只看該作者
回復 RX7FD3S 的帖子

感謝你的解答, 我已用支控set 咗, 可以向前, 向後就冇反應, 我再用setting 卡set Max Reverse Force , 已set 到75% , 但都係冇反應, 係唔係我set 錯咗 d 嘜嘢, 請幫幫忙. thx.
 樓主| faiwong23 發表於 2011-12-11 21:03:35 | 只看該作者
gimsink 發表於 2011-12-11 22:21:22 | 只看該作者
You need to set the running mode to "forward/reverse with break" first, then you can set the break force and reverse force.  
 樓主| faiwong23 發表於 2011-12-11 23:31:32 | 只看該作者
回復 gimsink 的帖子

謝謝你的回復, 但你所講的, 我都已經試過, 都係後波冇反應, 請各位大大救命, 我架車冇辨法玩到, please. thx
siuwai999999 發表於 2011-12-13 10:02:35 | 只看該作者

Ching 你從新set中位,一開始長按鍵再開電源制,聽到dd聲後個按控油門在中位後:按一下!之後full 油後再按一下!最後full 迫力按多一下!之後關機!再試!想知道油門有冇錯方向就set細d向後25%到時就向前同向後有很太差異就分別到正反油門!如果不正確就set控nor/rev 如果發現油門正確但部車向後行就聽聲睇燈set cw/ccw 即可!最有可能就在step1 1 油門/迫力 2 油門/迫力/向後 3 油門/拖殺/向後 !你可能冇撰擇step 1 的工能^^
euro614 發表於 2011-12-13 12:58:51 | 只看該作者

hobbywing 官網有條片可以download,會教你set中位的。
set完中位,你再用program card set你要的setting.
jacobchu2007 發表於 2011-12-17 16:19:29 | 只看該作者
faiwong23 發表於 2011-12-11 23:31
回復 gimsink 的帖子

謝謝你的回復, 但你所講的, 我都已經試過, 都係後波冇反應, 請各位大大救命, 我架車冇 ...

Ching, if you set at mode 2 : Forward-brake-reverse.
The first reverse direction is brake, then you must return the throttle to center and then reverse again. Then means you must reverse throttle two times to reverse the car.