RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3508|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

SC4X(4.5t),Pro 4 (4600kv)

FZERO 發表於 2011-11-14 17:53:12 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問在speed及torque有乜分別?
fr888 發表於 2011-11-15 00:43:17 | 只看該作者
回復 FZERO 的帖子

I have SC4X(4.5t) can sell cheap, tell me if u're interested
 樓主| FZERO 發表於 2011-11-15 18:52:23 | 只看該作者
Pro 4 是否合短卡是不合buggy嗎?
michaellam 發表於 2011-11-17 06:50:43 | 只看該作者
回復 FZERO 的帖子

我買佐pro4 4600kv,pro4是短身 sc4x是長身 4000kv=5.5t  4600kv=4.5t
euro614 發表於 2011-11-17 17:58:43 | 只看該作者
請問PRo4 係唔係一定要RX8 先夠力推?
coolcooleric 發表於 2011-11-17 18:13:24 | 只看該作者
回復 euro614 的帖子

希望唔會啦!I hv a combination of hw sc esc + pro4 4600
euro614 發表於 2011-11-17 18:22:16 | 只看該作者
ford 發表於 2011-11-17 22:26:42 | 只看該作者

我也平平地換吓sct pro組合
sct pro今次好有趣,如要接上setting card不是以往的接收三針位.以後set 嘢放便了,不順要拆防水盒

euro614 發表於 2011-11-18 10:23:48 | 只看該作者
ford 發表於 2011-11-17 22:26
我也平平地換吓sct pro組合
sct pro今次好有趣,如要接上setting card不是以往的接收三針位.以後 ...

Ford 兄,厘封偈放落slash,會飛喎! 出左咩車,要咁落本?
ford 發表於 2011-11-18 12:55:38 | 只看該作者
?儔 [url=forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=2145541&ptid=236416]euro614 ??摮/url]

甇??????撟暹頠???朣?頠?
ford 發表於 2011-11-18 23:14:16 | 只看該作者
FZERO  就咁焊條motor線上去?  發表於 9 小時前   是的,有問題?

fr888  防水盒? Any photo?  發表於 10 小時前  大蛇兄我說的是架車接收防水盒.現在不用拆盒蚊接收線再駁setting card
                                                                       因駁setting card的接線改在風扇插位

http://www.hobbywing.com/upload/manual/HW-09A-SCTPRO.pdf

ford 發表於 2011-11-18 23:22:16 | 只看該作者
回復 euro614 的帖子

我要撞散我的slash才會換車
其實我很喜歡losi但好怕要諚parts
ford 發表於 2011-11-18 23:48:34 | 只看該作者

22年  咁多人玩緊一齊online訂parts都好方便。我有的話借住比你又點話  

thanks 22兄. 真好人

p.s今天收到6000蚊.....但全餵老虎了

ikesan 發表於 2011-11-18 23:57:55 | 只看該作者
22年  咁多人玩緊一齊online訂parts都好方便。我有的話借住比你又點話
我都加入左..................
ford 發表於 2011-11-19 00:50:24 | 只看該作者
fr888  又幾好wor... bec幾多A?  發表於 6 分鐘前

6v 3A.   大蛇兄你又想買.........
Marksman 發表於 2011-11-19 09:13:40 | 只看該作者
我所認識的有
Losi Ten-T - Ikesan, Wildbrusier, Euro, fr888, Oscar, wmej1, Macro明, 22年  ....
AE SC10 4x4 - smlming, Ben Lau, Marksman, jf813 .....

Losi 多一培的
coolcooleric 發表於 2011-11-19 10:07:02 | 只看該作者
好奇想問下點解無咩人揀desc410既?
oscarchoi 發表於 2011-11-19 10:22:02 | 只看該作者
回復 coolcooleric 的帖子

可能用分体电关系所以无司兄想投資锂电¥
Marksman 發表於 2011-11-20 01:27:53 | 只看該作者
>>tonglau2000  AE SC10 4x4 - smlming, Ben Lau, Marksman, jf813, 呀家, 呀家個 friend, 仲有我都準備入 heee.. <<

我個架如果買到接收, ESC/motor的話應該下星期可以試車了, 你快d入啦!
Marksman 發表於 2011-11-20 01:34:13 | 只看該作者
回復 ikesan 的帖子

Ikesan 兄, 知你宜家在長途機中, 你比我架aeSC10 4x4 成日飛 jump 後 head down 的原因已經找出及整好了

希望你架新歡唔會比自己架舊愛追到索晒氣啦