RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: cardo
打印 上一主題 下一主題
收起左側

^^MY TUG

樓主| cardo 發表於 2011-10-28 11:55:46 | 只看該作者

不過以當時來說,歐系車的零件的確量少同貴係真的~!!
但我實在沒辦法接受付了咁多錢,而又整唔返好架車

我親眼見有個行家上落波箱達3次....
因為割房送來的波箱都係有問題!
雖然白白花了好多時間同人力~
最後總算整好架車交俾客人!!

不過難委了負責整的師傅
自由人 發表於 2011-10-28 12:03:19 | 只看該作者
cardo 發表於 2011-10-28 11:55
不過以當時來說,歐系車的零件的確量少同貴係真的~!!
但我實在沒辦法接受付了咁多錢,而又整唔返好架車:di ...

其實我仲未講完,佢整完叫我去攞車..間野係土瓜灣近煤氣古,,我揸出去一條街到果個油站諗住入油啦...入完開車已經入唔到波..後面D車排晒隊,,好尷尬..即打比佢..佢離推返架車返車房再整...你話係咪比佢激 _死丫...後來轉左第2間車房好好多...專整歐洲車..同佢吹開呢單野..佢話 冇可能 收 18,000...劏車場 執個 E36 波箱都係幾千.....
自由人 發表於 2011-10-28 12:09:37 | 只看該作者
自由人 發表於 2011-10-28 11:50
哈哈" 會的...整埋手頭上既玩具會買你玩緊果架 修咸頓,,,好靚又唔太大架...以前有架 HAPPY  HUNTER 賣左. ...

叫我 自由人 ,鯊魚仔或者 小師弟 就得... 努力..第日一齊放 修咸頓....
 樓主| cardo 發表於 2011-10-28 12:13:08 | 只看該作者
自由人 發表於 2011-10-28 12:03
其實我仲未講完,佢整完叫我去攞車..間野係土瓜灣近煤氣古,,我揸出去一條街到果個油站諗住入油 ...

@@哇~好誇張的情況啊~!!!!!!!
我有少少懷疑....果萬八係車房凈袋冇整過.........
師兄你真係好人~!!!
換著其他人可能已經折天都似囉~!!

如果個累到個客發生咩意外,
告都告到佢甩褲~!!!
 樓主| cardo 發表於 2011-10-28 12:18:05 | 只看該作者
自由人 發表於 2011-10-28 12:09
叫我 自由人 ,鯊魚仔或者 小師弟 就得... 努力..第日一齊放 修咸頓....

^^好呀鯊魚哥~!!
等你等你~!!!

不過我見到出面有賣另一個顏色的修咸頓~
間屋仔係白色的....
自由人 發表於 2011-10-28 12:18:34 | 只看該作者
cardo 發表於 2011-10-28 12:13
@@哇~好誇張的情況啊~!!!!!!!
我有少少懷疑....果萬八係車房凈袋冇整過.........
師兄你真係好人~!!!

果間車房係朋友整開車 都係 E36 325I...佢介紹..少少野果D未 OK 囉..大鑊野比佢整就踩晒屎...比錢果時佢都自己知自己事..同我講可以唔洗一次比晒..分開比都得...我都費事講..一次比晒..之後換油,整野都唔去佢度...
自由人 發表於 2011-10-28 12:20:14 | 只看該作者
cardo 發表於 2011-10-28 12:18
^^好呀鯊魚哥~!!
等你等你~!!!

都係叫 自由人 好D...白色覺得唔靚,,泥黃色靚D像真D.....
 樓主| cardo 發表於 2011-10-28 12:27:36 | 只看該作者
自由人 發表於 2011-10-28 12:18
果間車房係朋友整開車 都係 E36 325I...佢介紹..少少野果D未 OK 囉..大鑊野比佢整就踩晒屎...比錢果時佢都 ...

咁做生意真係一次過~!!
仲要係客介紹都咁~ 嚟個行家真係唔識唸!!!
講真...俾我都唔敢再幫親.....

其實整車,同做醫生差唔多~
只係醫車,而又影響到駕駛者的安全!!
真係唔可以講笑~!!
 樓主| cardo 發表於 2011-10-28 12:31:05 | 只看該作者
自由人 發表於 2011-10-28 12:20
都係叫 自由人 好D...白色覺得唔靚,,泥黃色靚D像真D.....

he~he~he~剛才講笑而已!!

自由人~我打算將修咸頓換返套控,再裝返D燈同抽水系統就算LU
自由人 發表於 2011-10-28 12:36:56 | 只看該作者
cardo 發表於 2011-10-28 12:27
咁做生意真係一次過~!!
仲要係客介紹都咁~ 嚟個行家真係唔識唸!!!
講真...俾我都唔敢再幫親..... ...

有次叫佢幫我 CHECK 車,,佢話已經幫我跟過晒D野,,,係有隻殺車碟有D烈...我話咁換啦...佢話唔洗換原裝...我話唔得我要原裝..仲叫佢比返個包裝盒我....
講多過笑話你聽..有次同朋友去貼茶紙...仲見到 E 神 貼緊...朋友問 E 36 貼幾錢..佢話 XXXX ( 我唔記得幾錢 ) ,跟住有架 7人日本車 又問貼幾錢..佢話 XXX .... 跟住我朋友話點解佢架車車窗多過我大過我架車..仲平D..佢話..人地日本車..你架 歐洲車... 我聽到 笑左出離....
自由人 發表於 2011-10-28 12:40:58 | 只看該作者
cardo 發表於 2011-10-28 12:31
he~he~he~剛才講笑而已!!

自由人~我打算將修咸頓換返套控,再裝返D燈同抽水系統就算LU

控一定要換....玩射水一定要裝水泵...唔玩夜晚燈整唔整都得...
jackyming. 發表於 2011-10-28 13:22:27 | 只看該作者
antony_wong2001 發表於 2011-10-28 11:53
係邊度買架?ching

自己整
jackyming. 發表於 2011-10-28 13:32:23 | 只看該作者
tiger1 發表於 2011-10-28 13:33:04 | 只看該作者
合理價錢$$
antony_wong2001 發表於 2011-10-28 13:44:28 | 只看該作者
jackyming. 發表於 2011-10-28 13:32
再毒下你地先(我的米埔)

我想介毒,點知越來越深,打算去介毒所。
平民艦隊 發表於 2011-10-28 19:53:13 | 只看該作者
回復 cardo 的帖子

我最高記錄5次,最後我老細小完間零件鋪叫佢回水,我成了最大受害人

自由人 發表於 2011-10-28 20:43:24 | 只看該作者
平民艦隊 發表於 2011-10-28 19:53

我最高記錄5次,最後我老細小完間零件鋪叫佢回水,我成了最大受害人

艦長  好可憐....
 樓主| cardo 發表於 2011-10-28 23:55:20 | 只看該作者
回復 jackyming. 的帖子

大師兄再咁毒落去.......
我都要轉工做海盜!!!
走去劫船~;P
平民艦隊 發表於 2011-10-29 00:06:06 | 只看該作者
平民艦隊 發表於 2011-10-28 19:53

上落自動波箱,果架重係日產總統
平民艦隊 發表於 2011-10-29 00:09:34 | 只看該作者
自由人 發表於 2011-10-28 20:43
艦長  好可憐....

係有d,呢行時常都會發生令你哭笑不得的事情.