RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Marksman
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Team Associated RC8.2

樓主| Marksman 發表於 2011-11-5 20:13:02 | 只看該作者
今日set 翻副偈了, 還要多謝大蛇兄最後幫副偈set 左個超安全溫度 不過架車換左隻 KY nitro 後就笠過頭 下次set 翻上 110C, 120Cmax.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| Marksman 發表於 2011-11-5 20:28:54 | 只看該作者
我用T8E 試U turn 後跳兩個bumps, 失敗, 一糸衝程唔夠, ニ糸就算架車夠力, 地面抓着力又唔夠彈出架車, 放張地壇用來加速用或者會得.
ikesan 發表於 2011-11-5 20:41:59 | 只看該作者
Mark hing個殼好令,隻色好match!
tsk28 發表於 2011-11-5 20:46:24 | 只看該作者
我想問問如果星期日去mx club玩油車,要唔要先打電話比興仔預約先
ikesan 發表於 2011-11-5 20:51:04 | 只看該作者
tsk28 發表於 2011-11-5 20:46
我想問問如果星期日去mx club玩油車,要唔要先打電話比興仔預約先

吾洗
tsk28 發表於 2011-11-5 21:15:52 | 只看該作者
可以油電齊飛!?
ikesan 發表於 2011-11-5 21:23:18 | 只看該作者
開無傘大会都得!
tsk28 發表於 2011-11-5 22:11:03 | 只看該作者
我仲以為好像以前咁,如果要玩油車,要先打電話通知興仔,搞到我部d8放低半年都無玩過
 樓主| Marksman 發表於 2011-11-5 23:17:43 | 只看該作者
>>sunny007  你指KY油<<

韓國出個隻 nitro, 名叫KY, 個名唔洗講都知d潤滑油成份一定落足, 但相對 extreme-X 個隻 nitro 笠好多, extreme-X 好好爆
ikesan 發表於 2011-11-5 23:20:07 | 只看該作者
謝謝欣賞! 有你件單車戰衣咁sharp 架!

mark hing吾好玩我啦.......................
tsk28 發表於 2011-11-6 15:00:06 | 只看該作者
我部d8部engine瓜左,有無d平,靚,正的engine介紹下
 樓主| Marksman 發表於 2011-11-6 18:26:02 | 只看該作者
今日set 好副偈了,下星期開始喪飛!
 樓主| Marksman 發表於 2011-11-6 19:19:28 | 只看該作者
》》 benlau 係咪下星期入黎借比我走返轉試下先?hehe!《《

一定了!
 樓主| Marksman 發表於 2011-11-8 08:14:29 | 只看該作者
昨晚有空把撞到有微彎的前油壓版出來鎚直佢時,發覺此油壓版比T8E的軟身的,T8E的我要好大力才把它打正,8.2的用細三份一的力就打好了。可能是保護前波箱的設計,另一種說法叫省料
ikesan 發表於 2011-11-8 11:21:31 | 只看該作者
T8E個油壓版真係幾硬下架!我個上次R左之後我用錘仔加Y士好大力甘揼左好耐都吾得.......
ikesan 發表於 2011-11-8 12:01:08 | 只看該作者
Marksman  Next time we meet I tell you the trick, much easier :-)  

Thx! mark hing, i think i will go MX this saturday.
 樓主| Marksman 發表於 2011-11-8 21:24:38 | 只看該作者
今日訂埋8.2e, 12月中部 Team C 可以休息下
 樓主| Marksman 發表於 2011-11-8 23:49:13 | 只看該作者
>>>benlau  師兄幾多$$$?恭喜你先,我己有方向了。<<<

未試車就有決定?
benlau 發表於 2011-11-9 00:08:38 | 只看該作者
回復 Marksman 的帖子

無計啦!簡Sir主動拿條蛇來我公司,更係比蛇咬啦!再加我對S811e的用料同設計比較有好感,不過到現在還在煩緊motor的問題呀!可否幫下我呀?師兄!thx
 樓主| Marksman 發表於 2011-11-9 00:25:55 | 只看該作者
回復 benlau 的帖子

簡sir 出馬一定要比面了   不過講真兩架車的 performance 是同等的, 蛇仔的操控較有特色, 好靈活的感覺, 8.2 是很聽話的感覺. 是但一部都會玩得好奭. 我自己揀8.2e 糸因為我可以同現時我架8.2 nitro 共用靈件, 好處是多多的, 唔好處糸可能有d 悶

蛇仔個 motor room 比T8E 還要細, 真糸無匆選擇