RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1853|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

4PL+好盈35A電變一問

honky 發表於 2011-9-28 22:01:15 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
電變發熱,比油疾疾下,唔知咩問題,有冇C兄可以解答,THX
siuwai999999 發表於 2011-9-28 22:18:24 | 只看該作者
回復 honky 的帖子

CHING 請問ESC 底部 OR 散熱位置熱 ? 有冇用其它MOTOR 試下 ? MOTOR 是否缺相位檢查下好WOO
 樓主| honky 發表於 2011-9-28 22:37:25 | 只看該作者
回復 siuwai999999 的帖子

成個連摩打3條線都熱,仲好快過熱cut機,但係用另一支控(flysky)佢又冇事!
thx c兄。
siuwai999999 發表於 2011-9-28 22:41:34 | 只看該作者
回復 honky 的帖子

ching 甘你外部故障引致機會好大woo , 有其它motor test就空車test 先 , test前檢查下有冇相位短路 . ching +oil
kevin-ysl 發表於 2011-9-28 23:52:00 | 只看該作者

三條線有冇插得唔夠緊??
中位SET左未???
如果你SET左用FLYSKY可能個中位同4PL唔同...
引致有少少後波...所以中位冇比油時會有少少油反行後..
但係無感係起步時要大D油先行...所以行前有疾油...停車又發熱...
呢個係我估計!!!
kevin-ysl 發表於 2011-9-28 23:52:10 | 只看該作者
honky 發表於 2011-9-28 22:37
回復 siuwai999999 的帖子

成個連摩打3條線都熱,仲好快過熱cut機,但係用另一支控(flysky)佢又冇事!

三條線有冇插得唔夠緊??
中位SET左未???
如果你SET左用FLYSKY可能個中位同4PL唔同...
引致有少少後波...所以中位冇比油時會有少少油反行後..
但係無感係起步時要大D油先行...所以行前有疾油...停車又發熱...
呢個係我估計!!!
ken0750 發表於 2011-9-29 00:05:19 | 只看該作者
 樓主| honky 發表於 2011-9-29 07:46:05 | 只看該作者
唔該c兄