RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2319|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

~ 良景後山 放遙控飛機 ~

試鐘男 發表於 2006-9-21 17:15:44 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
聽說良景後山有山坡可以放遙控飛機/滑翔機...

請問那裡是吹咩風既場? 東風場, 南風場, etc?

請問由良景行上去要多久?  自己車可否直接上去?

放機既朋友會唔會自發寫 band 紙?

謝謝解答.
ivan_e30 發表於 2006-9-21 19:33:29 | 只看該作者
我見佢地放引擎飛機喎?
係良景行上去15-20分鐘啦
henry_lok 發表於 2006-9-24 18:23:51 | 只看該作者
萬x小學行上去?
Han 發表於 2006-9-24 18:35:56 | 只看該作者
小心 i i
 樓主| 試鐘男 發表於 2006-9-27 09:41:09 | 只看該作者
上左去喇.

基本上係吹東至東南風場. 有車路上, 但係條路既入口係嚮人地條屋既停車場範圍內,即係要左飛入左閘先.

可惜24號當日吹超勁大風, 眼見所及, 無其他人放飛機, 行山人仕就很多.
pcwu 發表於 2006-9-28 23:41:38 | 只看該作者
原帖由 試鐘男 於 2006-9-27 09:41 發表
上左去喇.

基本上係吹東至東南風場. 有車路上, 但係條路既入口係嚮人地條屋既停車場範圍內,即係要左飛入左閘先.

可惜24號當日吹超勁大風, 眼見所及, 無其他人放飛機, 行山人仕就很多.

但地圖寫操炮區,有冇危险同會否比人拉?
 樓主| 試鐘男 發表於 2006-9-29 12:39:38 | 只看該作者

回復 #6 pcwu 的帖子

我諗.. 我諗咋...
聽收音機廣播:通常星期一至五早八晚六先會操炮.
星期六日好多人行山, 你不如驚墜機撞倒人會仲危險.