RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1739|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

似乎ROSSI冇因為DUCATI而有利.....

AMAT 發表於 2011-6-25 15:33:26 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
http://www.motogp.com/en/Results+Statistics/2011/GBR/MotoGP/World+Standing

反而STONER換用HONDA就真係勁O左.....
而LORENZO就仲係第二位.......
 樓主| AMAT 發表於 2011-6-25 15:35:33 | 只看該作者
今年O既車廠冠軍,睇嚟都係應該係HONDA.....

YAMAHA今年似乎都仲唔到場場都有三甲之內.......可惜.....
清清 發表於 2011-6-25 22:09:26 | 只看該作者
你知唔知點解史東拿架本田咁勁?
dl 發表於 2011-6-25 23:41:16 | 只看該作者
回復 清清 的帖子

哈哈..............我就知呢!!!
 樓主| AMAT 發表於 2011-6-26 15:22:51 | 只看該作者
 樓主| AMAT 發表於 2011-6-26 15:25:12 | 只看該作者
今場最後由BEN SPIES攞第一,都係YAMAHA車手嚟~
第二就STONER.
cc4321 發表於 2011-7-19 17:41:58 | 只看該作者

今站(英國站)竟然輸比部Suzuki,對ROSSI同Ducati呢個配搭好失望好失望,真係無咩興趣再睇落去
清清 發表於 2011-7-19 22:43:15 | 只看該作者

前日跑完果站係德國,對上意大利,再上場何蘭,
再對上6月中就係英國喇,Rossi緊果架咩型號?
希頓果架又咩型號?下場Rossi邊架你又知唔知?
 樓主| AMAT 發表於 2011-7-20 21:45:05 | 只看該作者
LORENZO保持第二,第一係STONER.....

ROSSI只係得第四......

ROSSI離開YAMAHA,DUCATI不單冇得益,仲益O左HONDA.....
LeoChan 發表於 2011-7-21 02:46:51 | 只看該作者
mkjeo 發表於 2011-7-21 11:45:37 | 只看該作者
聽人講YAMAHA背後母公司係TOYOTA?
 樓主| AMAT 發表於 2011-7-21 13:55:19 | 只看該作者
mkjeo 發表於 2011-7-21 11:45
聽人講YAMAHA背後母公司係TOYOTA?

TOYOTA  應該就冇乜YAMAHA股份.....以我所知.

不過YAMAHA同TOYOTA個關係一直都好好.
同埋YAMAHA其實整ENGINE係勁過TOYOTA,所以TOYOTA好多跑車,如LFA個ENGINE就係由YAMAHA DESIGN同TUNE出嚟.
zivtong 發表於 2011-7-23 10:19:59 | 只看該作者
Rossi 真係堅勁
垃圾車都可以跑好前
如果對rossi失望
真係冇計

但車隊想靠rossi既實力改好架車達到世界冠軍
起碼都要再多一年半載
唔知rossi既年齡同體能仲可以支持幾多年,依個先係問題

講開車神
f1車神
其實你睇練習賽成積佢都一d都唔差
好明顯又係垃圾車問題

要話就話車隊冇實力
本人覺老舒同rossi都超晒班
zivtong 發表於 2011-7-23 10:23:35 | 只看該作者
AMAT 發表於 2011-7-20 21:45
LORENZO保持第二,第一係STONER.....

ROSSI只係得第四......

rossi 同老舒一樣,要幫自己國家既車隊發展 此其一
rossi本身好勝既性格,佢想去邊隊都可以比佢build up成為世界第一係佢目標

有冇得益唔係單單睇輸嬴....