RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3010|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買架車車玩drift,比o下意見!

gegegum 發表於 2006-9-4 00:35:30 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
如果淨係玩drift, 唔知邊架易handling好d, 講option又唔知邊多d同平d?
單選投票, 共有 12 人參與投票
17.39% (4)
78.26% (18)
4.35% (1)
您所在的用戶組沒有投票權限
 樓主| gegegum 發表於 2006-9-4 23:07:22 | 只看該作者
唔好咁冷漠啦!
可唔可以比o下意見呀!?

卡洛斯.馬 發表於 2006-9-4 23:08:30 | 只看該作者
YOKOMO對RC飄移勁D
HIN 發表於 2006-9-4 23:09:12 | 只看該作者
tb-02 要改tb evo 3珠差
 樓主| gegegum 發表於 2006-9-4 23:26:10 | 只看該作者
多謝多謝! 可唔可以再比多d意見呀!
david6680 該用戶已被刪除
david6680 發表於 2006-9-4 23:37:04 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2006-9-4 23:26 發表
多謝多謝! 可唔可以再比多d意見呀!

因為我只係play過tt01 同 cgm,我覺得cgm 比 tt01 細緻同無咁多虛位。
 樓主| gegegum 發表於 2006-9-4 23:52:55 | 只看該作者
cgm同ssg好似有7成以上都係共用,最大分別係唔係底兜同一二樓板o既分別?
同埋玩drift係唔係sd比bd好!?

david6680 發表於 2006-9-5 00:05:47 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2006-9-4 23:52 發表
cgm同ssg好似有7成以上都係共用,最大分別係唔係底兜同一二樓板o既分別?
同埋玩drift係唔係sd比bd好!?

我剛剛買drift car 係 bd
 樓主| gegegum 發表於 2006-9-6 01:15:14 | 只看該作者
cgm暫時領先, 不過好似已經冇得賣! 點算!!!!
pl2002hk 發表於 2006-9-6 01:19:38 | 只看該作者
CGM 點會冇得買~
kws同偉哥大把~
原來drift package係sd cm~
唔係cgm~
不過偉哥都有cgm 既kit買~
今日見有兩盒~(細細盒的)
有錯請罵~

sam2006 發表於 2006-9-6 01:26:24 | 只看該作者
drift package即係sd cgm ?
cgm????
Edde 發表於 2006-9-6 03:54:18 | 只看該作者
原帖由 pl2002hk 於 2006-9-6 01:19 發表

原來drift package係sd cm~
唔係cgm~
今日見有兩盒~(細細盒的)
有錯請罵~

right, is conversion kit. .....change CM to CGM.
 樓主| gegegum 發表於 2006-9-6 11:20:46 | 只看該作者
可唔可以講多d你地choice cgm o既原因呀? tb02 你地又覺得佢咩唔好呢?
petpet 發表於 2006-9-6 13:20:05 | 只看該作者
原帖由 gegegum 於 2006-9-6 11:20 發表
可唔可以講多d你地choice cgm o既原因呀? tb02 你地又覺得佢咩唔好呢?

yokomo 少虛位.....同埋 cgm 多日本 setting 跟....仲有兜車冇咁易掃大齒 囉.....
Jimmyso 發表於 2006-9-6 15:18:57 | 只看該作者
Sorry,Sorry,very busy for these few Days !!!  No time to check the Post !!!
I feel if you are not in 3 mins Hot,Yokomo is the best and provided more Professional Drift technology !!!
david6680 發表於 2006-9-6 15:21:44 | 只看該作者
原帖由 Jimmyso 於 2006-9-6 15:18 發表
Sorry,Sorry,very busy for these few Days !!!  No time to check the Post !!!
I feel if you are not in 3 mins Hot,Yokomo is the best and provided more Professional Drift technology !!!

MUST BE
spaciogo 發表於 2006-9-6 15:53:39 | 只看該作者
今日見有兩盒~(細細盒的)<-- 其實同drift package有咩唔同呢?
lolman 發表於 2006-9-6 18:52:20 | 只看該作者
原帖由 spaciogo 於 2006-9-6 15:53 發表
今日見有兩盒~(細細盒的)<-- 其實同drift package有咩唔同呢?

依盒先係 CGM wor...

細盒可能係 cgm conversion kit....(入面只有膠件, 底兜呀, 臂呀, etc)

drift package = MR4TC-CM..... 佢D膠件冇石墨(Graphite)料....冇咁硬, 同埋冇咁輕 law...不過有網友話 drift package D膠料已經加左纖維...所以同TT01個D膠比....係差好遠.....

而 CGM 就係全部膠件 + 左個 Graphite....我們稱之為"瓜柴" 啦....

當然 CGM 仲有D hop up 啦...例如 金屬油壓, 鋁籃中軸, etc.....

david6680 發表於 2006-9-6 19:05:41 | 只看該作者
原帖由 lolman 於 2006-9-6 18:52 發表

依盒先係 CGM wor...

細盒可能係 cgm conversion kit....(入面只有膠件, 底兜呀, 臂呀, etc)

drift package = MR4TC-CM..... 佢D膠件冇石墨(Graphite)料....冇咁硬, 同埋冇咁輕 law...不過有網友話 dri ...

I LIKE THIS BOX
Jimmyso 發表於 2006-9-6 19:56:04 | 只看該作者
原帖由 spaciogo 於 2006-9-6 15:53 發表

Yes,it is a Conversion Kit w/Graphite Compostive Parts,it become to less around 30g to 40g !!