RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 爆水喉
打印 上一主題 下一主題
收起左側

樂極生悲

euro614 發表於 2011-5-3 10:54:15 | 只看該作者
22年 發表於 2011-5-3 10:32
同情樓主並祝早日整返好之後再戰MXClub。
睇黎我同D friend 都要買定D好盈電變旁下身。而家用緊容易受水 ...

師兄講得好o岩,我試過同興仔講唔好噴咁多水,佢跟手都叫阿姐唔好咁多水,但我埋首整完車,抬頭望下個場,又係水塘一樣。
噴幾多水,係人為問題,但同樣地,場地好壞都會引至積水,記得我初初去玩,當時場地泥多,就算噴多左水,都好快俾泥吸收,但而家場地泥沙少左,而積水就多左好多。
22年 發表於 2011-5-3 11:31:13 | 只看該作者

$$$$$
0既

$$$$$

搵亞茂去幫我地搞咩

果度一向想係洋人去比較多,佢地不褸都鍾意食泥。

PS:

tatame 發表於 2011-5-3 11:44:39 | 只看該作者
22年 發表於 2011-5-3 10:32
同情樓主並祝早日整返好之後再戰MXClub。
睇黎我同D friend 都要買定D好盈電變旁下身。而家用緊容易受水 ...

22兄你既意見係我角度其實無問題~ 幫手灑下水都可以~~ 不過照你咁講又要灑水減低沙塵係要維護MXclub班大客既利益~
但以上面既post咁多師兄都覺得場地太濕多水.......如果跟你既主意我或大部份師兄幫手灑水的話以我地既主觀角度應該唔會灑咁多......咁相對又係對mxclub一班大客造成影響 =( 咁你既構思點先為止可以控制向自已接受到0既濕度, 你接受既濕度又同大家接受既濕度唔同.....到頭來跟你建議不太可行..可能到頭來會損害返mxclub既利益興仔唔想你咁做 =0) .......其實講到尾都係想灑水位兄弟唔好咁重手...無你心中諗到咁複習亞姨同哥哥仔要好專業受過專業訓練.....咁講, 興仔成日都叫我地幫手俾下實用意見,我地既任務就係意見可以照反映,要點做都要尊重返場主就由興仔決定返會好d ! =)
22年 發表於 2011-5-3 12:04:36 | 只看該作者
好似好生補咁喎~~

我都話"如果各位覺得唔0岩睇的話就當我發下up風算喇~~"

當然大家都可以盡力拍磚。
tatame 發表於 2011-5-3 13:14:25 | 只看該作者
22年 發表於 2011-5-3 12:04
好似好生補咁喎~~

我都話"如果各位覺得唔0岩睇的話就當我發下up風算喇~~"

no hard feeling buddy =0 ~~ 大家意見方向有別je ~討論就一定有唔同聲音~~一件事還一件事, 但一樣可以開心齊玩車=D  
22年 發表於 2011-5-3 13:37:23 | 只看該作者
tatame 發表於 2011-5-3 13:14
no hard feeling buddy =0 ~~ 大家意見方向有別je ~討論就一定有唔同聲音~~一件事還一件事, 但一樣可以開 ...

真係睇到我硬晒
 樓主| 爆水喉 發表於 2011-5-3 17:01:01 | 只看該作者
我建議,係彎位既地方放D唔要既地毯,一可以冇沙塵,二 個地面唔會搞爛Q晒!
唔知可唔可行呢?
fr888 發表於 2011-5-3 17:51:06 | 只看該作者
回復 爆水喉 的帖子

可以, 不過都係要用泥cover, 唔係會kik反D車車

如果track既layout唔大改落石屎會好D
kiev 發表於 2011-5-3 19:14:36 | 只看該作者
用英泥撈下表面再洒水便可 ... 特別係直路前後的飄移彎 !
 樓主| 爆水喉 發表於 2011-5-3 19:42:37 | 只看該作者
truckman 發表於 2011-5-3 21:42:25 | 只看該作者
回復 kiev 的帖子

buggy drift
d釘咪好快冇..............kiev 你做rc shop 架
kiev 發表於 2011-5-3 22:03:14 | 只看該作者
truckman 發表於 2011-5-3 21:42
回復 kiev 的帖子

buggy drift

驚釘快冇 .... 咪唔好玩 .... 或唔玩幼釘用粗釘啦 !

truckman 發表於 2011-5-3 22:44:21 | 只看該作者
回復 kiev 的帖子

係你至lum 到唔好玩
smalljohndoe 發表於 2011-5-5 22:45:08 | 只看該作者