RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 烈火2010
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新殼防撞膠

truckman 發表於 2011-2-19 12:45:55 | 只看該作者
回復 1# 烈火2010

GTR 有拉利貼紙
cedricho 發表於 2011-2-19 12:47:44 | 只看該作者
有咩所謂
 樓主| 烈火2010 發表於 2011-2-19 21:32:11 | 只看該作者

回復 20# cedricho
都ok.
遠睇吾多覺.
但........係吾係真係有用先.

當然有用啦!但必須要厚軟膠,而透明度越高越正。而且車頭底板的防撞海棉必須加長至緊帖車頭殼邊,避免留有太闊的虛位,當撞擊的時侯不至摺爆車殼。
cx888 發表於 2011-2-19 21:49:08 | 只看該作者
可以接受ge..玩完除左去lor
八旗統帥 發表於 2011-2-20 07:14:25 | 只看該作者
ok啦.都幾有心思
椰禮 發表於 2011-2-20 23:59:14 | 只看該作者

只不過呢,你整係車頭只係保你唔會hi花個車頭,唔等於加左點撞隻殼都冇事
咁如果抄車例同車尾果陣又點算呢,就算自己唔炒,點都會比人射
除非得自己一個係個球場度係咁行,點都唔會炒到架車,不過實冇引
 樓主| 烈火2010 發表於 2011-2-21 00:25:16 | 只看該作者
回復 26# 椰禮

只不過呢,你整係車頭只係保你唔會hi花個車頭,唔等於加左點撞隻殼都冇事....

世事沒有十全十美的,只可以盡量做到能力範圍內而已,但事實上10架車殼有ハ九架都係車頭傷得最嚴重的,我試過做好了這保護之後撞了多次重擎,車殼都冇爆冇事,換咗未整之前早已玩完,如果有需要在車尾也可以加防護膠的也不是甚麽困難的事!
bennymo 發表於 2011-2-21 01:24:54 | 只看該作者
玩咁多年車真係第一次見咋, 哈哈!
monkichi0210 發表於 2011-2-21 14:43:44 | 只看該作者
HAHAHA......呢D應該係傳聞中的........"又要威....又要戴頭盔....."的最佳演繹了.........
 樓主| 烈火2010 發表於 2011-2-21 18:04:27 | 只看該作者
回復 29# monkichi0210
HAHAHA......呢D應該係傳聞中的........"又要威....又要戴頭盔....."的最佳演繹了..

monkichi0210 セ你玩車仔目只是為了要威的嗎?我又唔覺得玩呢D車仔有セ好威喎!我玩的日目的只是陶冶性情打發吓時間,而保護好自己所愛的東西有問題嗎?你的演繹似乎很大的錯誤!
pliablewai 發表於 2011-2-22 09:28:24 | 只看該作者
聰明的人做聰明的事!
這個我明白的,我是特意來向烈火兄你讚好的
一般人又怎能看得穿你這位惜車之人呢~不用介懷吧

monkichi你都係番去湊女啦,而家既rc潮流你跟唔上架啦
ikesan 發表於 2011-2-22 09:40:32 | 只看該作者
我都十卜師兄嘅創意,哩d心思亦係玩車嘅樂趣之一。奸爸爹!
soniccat 發表於 2011-2-22 12:21:08 | 只看該作者
唔撞咪唔怕爛囉!
貓仙人 發表於 2011-2-22 14:58:53 | 只看該作者
呢個正喎.........不如笠個不銹鋼餐盒响上面咪仲全面.....360°全天後保護......又唔冼嘖殼......仲平D......
rcbuni 發表於 2011-2-22 15:41:41 | 只看該作者
唔撞咪唔怕爛囉!
soniccat 發表於 2011-2-22 12:21

係羅, 不如唔玩啦, 一定唔會爛
羅個真空玻璃箱表起你個靚殼放响屋企供奉, 未包唔會花啦

至於嫁車, 求其羅個洗面膠盆笠住佢 未放落場跑lor,  禁遠睇, 唔覺既, 揀返個藍色盆lor, 唔難
未又係四個轆會行會走. 仲有得玩

PS:"又要威....又要戴頭盔....."  讚!  好貼切
monkichi0210 發表於 2011-2-22 15:42:50 | 只看該作者
回復 30# 烈火2010

大哥......你又要玩....但又驚爛又驚花......無問題...
但post出嚟又唔俾人批評.........咁你自己玩晒啦.........
好好好好...........俾十個like你好未..........
monkichi0210 發表於 2011-2-22 15:48:49 | 只看該作者
回復 31# pliablewai

超級版主大人,
雖然我冇玩車好耐......跟不上RC現今潮流.......但BY COMMON SENSE我都覺得這不是現時流行.....或不會是帶領潮流的東西吧!!!!!
批評兩句.....唉......又俾超級版主你寸...........我都係返屋企湊女好了...............
真係神人年年有.....今年特別多.....
rcbuni 發表於 2011-2-22 15:49:44 | 只看該作者
回復  烈火2010

GTR 有拉利貼紙
truckman 發表於 2011-2-19 12:45

仲有 APEX, 3-racing 同埋 Puma
落場仲唔殺哂!
monkichi0210 發表於 2011-2-22 15:57:01 | 只看該作者
回復 34# 貓仙人

HAHAHA...上得FB多....好鍾意LIKE人.......BRO.我LIKE你講法........反正遠睇都只係一舊識郁嘅嘢......笠飯盒....紙皮箱....垃圾筒甚至鞋盒都得....得咗!!!!
rcbuni 發表於 2011-2-22 16:01:07 | 只看該作者
回復 29# monkichi0210

我 LIKE    "又要威....又要戴頭盔....."

好句 monkichi 兄