RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5196|回復: 44
打印 上一主題 下一主題
收起左側

$2000 budget機頭連喇叭有咩選擇?

Evo露筍 發表於 2011-1-13 14:59:03 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我果架係lucida, 想換機頭同喇叭(連低音箱), 只係普通聽歌, 一定要有usb同aux in, 如果一體式連mon機頭可以睇埋片就重好啦
唔介意大陸機, 只要質素ok耐用就得喇~
有冇師兄有好介紹??
事但 發表於 2011-1-13 16:21:46 | 只看該作者
二千蚊仲要換咁多野,多少少得唔得呀?一係自已去鴨記搵搵啦
raybee1211 發表於 2011-1-13 16:53:48 | 只看該作者
換得機頭就加埋amp.  La.  再加sub woofer.
gaspower 發表於 2011-1-13 17:02:43 | 只看該作者

within 呢個價錢只可以諗下買2手....應該得
 樓主| Evo露筍 發表於 2011-1-13 17:09:03 | 只看該作者
普通大陸單cd連usb機頭得唔得??
因為幾年前試過幫部jimmy換左部jvc+喇叭+低音箱都係1200
mike20192 發表於 2011-1-13 19:42:24 | 只看該作者
我果架係lucida, 想換機頭同喇叭(連低音箱), 只係普通聽歌, 一定要有usb同aux in, 如果一體式連mon機頭可以 ...
Evo露筍 發表於 2011-1-13 14:59

E加二千蚊真係買5到D咩大牌子機頭!5好講D咩頂級果D,
    入門級果D 靚D要有 usb同aux in 分分鐘要千到尾~二千!
    如果可以睇埋片一體式連7吋mon機頭要過四千以上先有D好D Ge!
    因為成本問題!所以大陸機頭D質素5會好得去邊!所以冇咩人買!
fou 發表於 2011-1-13 22:27:51 | 只看該作者
Ching 可以上 yahoo 睇下!係上次買GPS無意中見到既!你要既野真係有賣家做到!不過得唔得同好唔好兼可唔可靠就唔知啦!因為我未幫親過!

http://hk.f1.page.auctions.yahoo ... ?u=naka.hk_63889911

留意型號同功能!
 樓主| Evo露筍 發表於 2011-1-13 23:25:00 | 只看該作者
E加二千蚊真係買5到D咩大牌子機頭!5好講D咩頂級果D,
    入門級果D 靚D要有 usb同aux in 分分鐘 ...
mike20192 發表於 2011-1-13 19:42

頭先落左旺角行左轉, 問左sony最新果部GT650 $1480 8折,有usb同AUX in
連機頭,換喇叭, 加凳底woofer 埋單$27xx......
跟住又落左鴨記,睇左d大陸機頭.....
不過用咩機頭,最終都要同老婆相量好先決定.......
 樓主| Evo露筍 發表於 2011-1-13 23:25:38 | 只看該作者
Ching 可以上 yahoo 睇下!係上次買GPS無意中見到既!你要既野真係有賣家做到!不過得唔得同好唔好兼可唔可 ...
fou 發表於 2011-1-13 22:27

呢隻淘寶都係差唔多價錢......
而家有時d野返而o係香港買重著數~哈哈~
1524 發表於 2011-1-14 00:05:49 | 只看該作者
買部稍為好少少o既機頭+喇叭.
好過再花錢加平價sub woofer.
如果梗要攪咁多o野...而質素唔好,
到頭來只係聽到woo woo聲....而唔係好o既低音.
TODAEG9 發表於 2011-1-14 00:53:24 | 只看該作者
同意..師兄我有部 JVC 805 DVD 大面板,早 2 3 年頂級野黎,想升級出售.

有興趣嗎?諗住放 2500.
 樓主| Evo露筍 發表於 2011-1-14 10:09:26 | 只看該作者
對大面板興趣一般.........
有冇細機可以用usb時間可以顯示歌名架?
1524 發表於 2011-1-14 10:52:35 | 只看該作者
回復 12# Evo露筍

好多都可以.
我依家用緊o既 alpine 9886 (幾年前o既款了)都可以~
fou 發表於 2011-1-14 18:07:17 | 只看該作者
回復 9# Evo露筍

不過,阿Evo露筍兄,小弟未幫親過條友,你真係要問清楚同小心d呀!
fou 發表於 2011-1-14 18:09:49 | 只看該作者
回復 9# Evo露筍

不過,阿Evo露筍兄,小弟未幫親過條友,你真係要問清楚同小心d呀!
 樓主| Evo露筍 發表於 2011-1-14 20:53:03 | 只看該作者
回復  Evo露筍

fou 發表於 2011-1-14 18:09

而家會考慮呢個
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b16680001?
等緊佢報價.....
rcmodel 發表於 2011-1-14 21:01:33 | 只看該作者
$2000。 買對好小小分體喇叭都唔夠
fou 發表於 2011-1-14 21:05:30 | 只看該作者
回復 16# Evo露筍

嘩!真係好平喎!
1524 發表於 2011-1-14 22:41:49 | 只看該作者
呢D 雜嗲機....你真係會期望佢好聲??
一個唔好聲o既機頭...用唔好o既放大器, 喇叭同低音喇叭,
只會將佢o既缺點不斷放大, 放大再放大.
樓主要三思~
mike20192 發表於 2011-1-14 22:57:29 | 只看該作者
呢D 雜嗲機....你真係會期望佢好聲??
一個唔好聲o既機頭...用唔好o既放大器, 喇叭同低音喇叭,
只會將佢o ...
1524 發表於 2011-1-14 22:41

冇錯!!