RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Evo5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] 3Racing Sakura S ZERO 玩家專區

fryingsky 發表於 2013-3-8 19:09:11 | 只看該作者
yakuza 發表於 2013-3-13 07:03:36 來自手機 | 只看該作者
marcli 發表於 2013-3-8 14:27
都有睇過KK 兄個BLOG,
但係佢裝牙差是用六角個D縲絲的, 但原板只有十字的,
請問是否可以改用六角個D縲絲? ...

又咪一樣,KK 師兄果架可能係prototype, 我哋果D production, 大家都用self tapping screw, 凈係個頭唔同。
kkchung 發表於 2013-3-19 17:15:47 | 只看該作者
marcli 發表於 2013-3-8 13:27
都有睇過KK 兄個BLOG,
但係佢裝牙差是用六角個D縲絲的, 但原板只有十字的,
請問是否可以改用六角個D縲絲? ...

我那裡也是十字縲絲。原廠也有生產六角縲絲。

登錄/註冊後可看大圖

如果因已變形滲油,可塗密封膠。
http://item.taobao.com/item.htm?id=15238339824
bbq1963 發表於 2013-3-25 20:52:52 | 只看該作者
有没人知到樱花可唔可以装xray手脚噶?要改d咩啊?仲有可唔可以装xi个马达座落去啊?唔该晒!
st202hk 發表於 2013-4-15 22:32:00 | 只看該作者
mark
ckwan171 發表於 2013-4-29 02:00:55 | 只看該作者
今日公園放車,個地好線,好似玩緊drift車咁,最後炒luen咗個摩打座,我想問下係啲咁線既地方係咪要茶啲呔水?
啲呔水冇話有咩分別?求其一種就可以?另外炒luen摩打座情況常唔常見,有冇得避免?
今日放車須則不愉快,但係將架touring當drift咁玩真係好正,其實可唔可以既呢?
感謝各位師兄賜教
ckwan171 發表於 2013-4-29 02:00
今日公園放車,個地好線,好似玩緊drift車咁,最後炒luen咗個摩打座,我想問下係啲咁線既地方係咪要茶啲呔水?
...

呔都好重要 你用咩呔先?
hydrogen9999 發表於 2013-4-29 13:05:53 | 只看該作者
粗玩就tt01 算啦! 大塵地方用咩呔水都死
zero s 摩打座設計唔預大撞,好易變形
dawho 發表於 2013-5-5 05:21:47 | 只看該作者
我想問下"luen"呢個拼音係咪粗口....
 樓主| Evo5 發表於 2013-7-17 22:40:49 | 只看該作者
dawho 發表於 2013-5-5 05:21
我想問下"luen"呢個拼音係咪粗口....

i think he means bended
com1010hk 發表於 2013-8-3 01:35:47 | 只看該作者
http://hk.3racing.hk/products.php?products_key=5757

想問下呢件野安裝係邊?
同埋安裝左係點樣???
Jazzli430 發表於 2013-8-5 00:40:11 | 只看該作者
有冇師兄張zero改左飄車呀
blackxjack 發表於 2013-8-20 21:36:48 來自手機 | 只看該作者
新仔報到~ 遲來的。
m05car 發表於 2013-8-20 22:38:51 | 只看該作者
請問kws邊到有現貨!現在大約幾錢想買盒當零件用。
Eminem 發表於 2013-9-9 00:06:42 | 只看該作者
請問如果想換 trf 避震 係唔係同店員講 要m車果隻 ??
我見有好多款 應該買邊款 ??
kkchung 發表於 2013-9-9 02:48:30 | 只看該作者
Eminem 發表於 2013-9-9 00:06
請問如果想換 trf 避震 係唔係同店員講 要m車果隻 ??
我見有好多款 應該買邊款 ?? ...

是說給 Sakura ZERO 便知道。但如果不想用短油壓,可以買加高 4mm的油壓架便可用回一般  TRF 油壓,不用 M車短油壓。
Eminem 發表於 2013-9-9 13:07:00 | 只看該作者
明白~~謝謝你~
Salviour94 發表於 2013-9-10 20:33:52 | 只看該作者
Eminem 發表於 2013-9-9 00:06
我見有好多款 應該買邊款 ?? ...

前後油壓板換做XI 既油壓板
後波箱蓋要換做頭波箱蓋
如果牙差行得吾順 試下加介子慢慢試試 行順佢
blackxjack 發表於 2013-9-28 18:53:06 | 只看該作者
請問 ,
我新手剛玩 zero s 在jv放車有一小問題請教一下,  慢啲彎出都ok, 快小小過彎出現甩尾, 搵日再改吓setting試試, 有無 c hing 提供下意見.
基本原裝setting, 更改的如下,
-光頭/36r
-差速頭緊尾鬆
-rr+1
-6.5r/pinion 22~24
-60a sp電變/punch level 1/no turbo
-trf shock/spring front hard;rear soft

thx~~
wolf 發表於 2014-1-3 16:48:10 | 只看該作者
本人玩zero s , 齒輪 比= (80/31) x (38/19)=5.16. 用 hw 120a + hw 10.5 T 有感motor.
排電 7.4 v 2 cell 30C full charge, 玩到每cell 3.5v左右( 但esc set 3.2v cut off), 電變勁閃 red 燈不能動, 要等一會或off 開關 然後on 番. 先可以行約30sec, 然後出現 同一情況red 燈勁閃不能動.
想問一下是
1)gear ratio 不對所至( 但手試過 motor 不是很熱)
2) battery c 數不夠.
3) 電熔 壞了.
4)還是esc setting problem
煩請 c hing 教一下
thanks