RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6748|回復: 75
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買d有速度感既遙控車

小Ball 發表於 2006-8-8 21:15:59 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想買遙控車玩...
我唔想買d細路玩個d傻仔車...
我係想買d有速度感既遙控車(唔駛太大架)
大家知唔知邊到有得買??”同埋平平地幾錢到??

我係新手~”大家有咩介紹/你地覺得有咩車o岩新手玩既:回post吧!!!!
Colin 發表於 2006-8-8 21:16:53 | 只看該作者
唔駛太大你指點樣先...
手掌咁大?
AMAT 發表於 2006-8-8 21:19:06 | 只看該作者
想快,想點快?
yuiche 發表於 2006-8-8 21:20:24 | 只看該作者
買TT01 la......夠曬平又跑得....一pack電,一部charger,控,servo,電變,摩打.....800零蚊差唔多la.....
 樓主| 小Ball 發表於 2006-8-8 21:20:38 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2006-8-8 21:16 發表
唔駛太大你指點樣先...
手掌咁大?

um~”我今日出過去mk睇...見到有d車叫mini z
大約個d咁大...
不過好貴~”~如果要買既有排先買到
AMAT 發表於 2006-8-8 21:21:38 | 只看該作者
原帖由 小Ball 於 2006-8-8 21:20 發表

大約個d咁大...

哥仔,果O的你想快成點呀?

如果果O的都覺得係貴.....嗯......遲下買囉......
 樓主| 小Ball 發表於 2006-8-8 21:22:13 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-8 21:19 發表
想快,想點快?

最好有幾快就幾快 好似人地比賽個d咁啦XDD
AMAT 發表於 2006-8-8 21:23:55 | 只看該作者
原帖由 小Ball 於 2006-8-8 21:22 發表

最好有幾快就幾快 好似人地比賽個d咁啦XDD

你明唔明白咩叫做快先?尤其係比賽果O的......
 樓主| 小Ball 發表於 2006-8-8 21:24:02 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-8 21:21 發表

哥仔,果O的你想快成點呀?

如果果O的都覺得係貴.....嗯......遲下買囉......

你覺得mini z係唔係岩新手玩?”
同埋我想問下...tomy有d車$5x~6x...可以換"麼打"個d快唔快嫁?
我好想可以快d玩= =

樓主| 小Ball 發表於 2006-8-8 21:25:06 | 只看該作者
原帖由 yuiche 於 2006-8-8 21:20 發表
買TT01 la......夠曬平又跑得....一pack電,一部charger,控,servo,電變,摩打.....800零蚊差唔多la.....

TT01???
係點嫁???咁人地4百幾蚊個d有咩分別??
AMAT 發表於 2006-8-8 21:26:58 | 只看該作者
原帖由 小Ball 於 2006-8-8 21:24 發表

你覺得mini z係唔係岩人手玩既車?”
同埋我想問下...tomy有d車$5x~6x...可以換"麼打"個d快唔快嫁?
我好想可以快d玩= =

........車快唔快,可以用摩打加FET嚟解決.
但真正要快,係要人O既控制技巧.

TOMU AERO RC,可以好快,但唔好操控,只可以用佢果個跟嚟原裝控,點快都係咁話,唔會練到操控技巧.

我建議你買架原裝MINI Z,玩一排過後先諗升級.
yuiche 發表於 2006-8-8 21:27:10 | 只看該作者
TT01仲平過蚊車......都係tt01 la....
比賽車....用540又得,用23t都得,玩brushless仲得.....睇你控唔控得住姐.....咩都未玩過,就算一開始玩brushless,又咪係聽total loss 收場.....
AMAT 發表於 2006-8-8 21:27:38 | 只看該作者
原帖由 小Ball 於 2006-8-8 21:25 發表

TT01???

唔知你問四百幾蚊係O的乜嚟,點答你?
Eddie168 發表於 2006-8-8 21:27:54 | 只看該作者

我好想可以快d玩= =

快既定義個個人唔同好難講ga bor
Colin 發表於 2006-8-8 21:28:19 | 只看該作者
原帖由 小Ball 於 2006-8-8 21:20 發表

大約個d咁大...

手掌咁大通常都係mini z ga la   (7百幾8百蚊)
要平就iw 02   (幾百蚊)
再平咪tomy o個d law ($7X)
AMAT 發表於 2006-8-8 21:28:23 | 只看該作者
原帖由 yuiche 於 2006-8-8 21:27 發表
TT01仲平過蚊車......都係tt01 la....
比賽車....用540又得,用23t都得,玩brushless仲得.....睇你控唔控得住姐.....咩都未玩過,就算一開始玩brushless,又咪係聽total loss 收場.....

如果佢只係想要快,我覺得唔好玩到咁大喇......

始終買部MINI Z,一買乜都齊,等佢玩一排先講會好O的.
Colin 發表於 2006-8-8 21:29:34 | 只看該作者
你要快ge
8舊水買部mr02 (mini z ) ge,加埋fet 夠你玩ga la
yuiche 發表於 2006-8-8 21:30:02 | 只看該作者
原帖由 小Ball 於 2006-8-8 21:25 發表

TT01???
TT01係1比10o既車..tt01就係400幾蚊o個隻車架......新手玩mini z玩玩下想換控都已經夠死.....一係ex1 mars,一係就ex10 helio...2枝控貴,新手又用唔到咁多function.....
 樓主| 小Ball 發表於 2006-8-8 21:30:04 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-8-8 21:26 發表

........車快唔快,可以用摩打加FET嚟解決.
但真正要快,係要人O既控制技巧.

TOMU AERO RC,可以好快,但唔好操控,只可以用佢果個跟嚟原裝控,點快都係咁話,唔會練到操控技巧.

我建議你買架原裝 ...

你地用個d名詞唔係好明= =”
點先叫原裝??我見到d好似得架車...冇遙控器送?對嗎?
ppl 發表於 2006-8-8 21:30:06 | 只看該作者

我好想可以快d玩= =

o個D都快嫁,不過唔夠蟑螂跑得快,同紅火蟻差唔多速度