RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2876|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買3racing f109

patrickli071 發表於 2010-10-2 08:53:36 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我見到係rc mart 呢, 依家有set kit 係f109 + yr 12t brushless, us $137.9..
http://www.rcmart.com/catalog/rc ... -combo-p-31066.html
唔知算唔算抵??
至於架車, 各位ching 對佢有咩評價呢?
我係度睇過大致上大部份ching 都好似覺得ok..
所以先想買部黎玩下
同埋最重要既問題,
就係佢可唔可以用到星星既f1 車殼呢??
thx...
 樓主| patrickli071 發表於 2010-10-2 09:13:01 | 只看該作者
同埋想知其實同
hpi 既 formula ten, tamiya 既 f103,f104
既分別係邊??
Tam 發表於 2010-10-3 10:28:45 | 只看該作者
f109是f103長版. 車width是200mm. 沒有其他的像直. 要像直f104. 要option件多和平. f109.
erik456 發表於 2010-10-3 19:51:19 | 只看該作者
 樓主| patrickli071 發表於 2010-10-3 20:28:20 | 只看該作者
回復 3# Tam

咁其實多唔多c hing 玩f109 呢??
abcde 發表於 2010-10-3 21:52:55 | 只看該作者
我...........
玩f109要有心理準備要handmake parts.....
鬼佬網有教點玩先有戰鬥力...
http://www.rctech.net/forum/elec ... 3racing-f109-4.html
cHRisTiAN 發表於 2010-10-3 23:39:24 | 只看該作者
回復 1# patrickli071
F109必改項目:
全車波頭膠,servo座同side spring set.
個人覺得f109的特性~較靈敏和偏"轉"

可用到tamiya f1殼.

登錄/註冊後可看大圖

F109 with tamiya f104 body set
 樓主| patrickli071 發表於 2010-10-3 23:51:29 | 只看該作者
回復 7# cHRisTiAN

*0*    好型呀!!!~
咁f109 如果就咁一買番黎砌就玩算唔算好車一部??
同埋咩為之"偏轉"??
the_hero_ricky 發表於 2010-11-14 11:26:32 | 只看該作者
回復  patrickli071
F109必改項目:
全車波頭膠,servo座同side spring set.
個人覺得f109的特性~較靈敏和 ...
cHRisTiAN 發表於 2010-10-3 23:39

請問servo 座要點改呢, 波頭膠點解又要改?