RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1643|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問有冇F109的setting可提供 (佐敦谷玩)?

hknewton 發表於 2010-9-11 02:45:26 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問有冇F109的setting可提供 (佐敦谷玩)?

上次玩原裝tyre, 絛尾唔咬
abcde 發表於 2010-9-11 22:15:53 | 只看該作者
原裝呔應該ok..照物料估...我套一早賣左(嗰時响灣仔玩)
師兄想玩膠呔定綿呔?
膠呔一定玩RIDE頭尾MED OR 頭 MED 尾 SOFT...
綿呔星星的HBR非常好..雖然我响F103度試....頭med 尾soft..
我f109用type C...炸一聲玩完頭呔...尾呔只得55mm...
玩綿呔方法...玩前一日焗呔水..如尾呔唔咬...剩焗尾呔
我相信原裝呔有一定戰鬥力...試吓焗呔...
另有玩f109師兄敎過...調低尾離地有助改善luck尾
這鬼老網非常得...玩f109必睇...
http://www.rctech.net/forum/elec ... 3racing-f109-3.html
 樓主| hknewton 發表於 2010-9-11 23:47:46 | 只看該作者
玩綿呔

CHING, is it HBR Medium Spongy Tires C 3630?
abcde 發表於 2010-9-12 00:39:39 | 只看該作者
應該係......我提以先試焗呔...jv 場其實好咬..應該乜野綿呔都咬..只是去呔快慢分別
同埋留意左右呔會唔會巳經唔同直徑..要經常調左右呔...我地試過一排電..左右巳經差0.5mm...
左右相差太遠會另到駕車古古怪怪....
 樓主| hknewton 發表於 2010-9-12 01:04:03 | 只看該作者
CHING, thanks.
I'll tried your suggested tires next time.