RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: IBM
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] ㊣★★ TT-01 討論專區 ★★㊣

f-16 發表於 2010-8-30 12:25:51 | 只看該作者
SamsonSung 發表於 2010-8-30 12:26:54 | 只看該作者
Hi C-hing
I just buy a TB 02 and run it last night,
But the diff come loss every time i run.
What can I do to make the diff tight and no loss again?
Thanks
阿彥 發表於 2010-8-30 12:36:25 | 只看該作者
你budget係幾多先........
最平果隻HW 35A最多頂到9T.........
Noir.KAZE 發表於 2010-8-29 15:31

HW有25A都玩到9T
小平 發表於 2010-8-30 12:49:15 | 只看該作者
咁平均都唔洗玩到咁大電流嫁媽
邊用到120a姐 平均犘打黎講要買幾a?
 樓主| IBM 發表於 2010-8-31 10:44:25 | 只看該作者
咁平均都唔洗玩到咁大電流嫁媽
邊用到120a姐 平均犘打黎講要買幾a?
小平 發表於 2010-8-30 12:49

120A, 60A, 這些都是廠方自己定出來的區别, 用唔用到咁大電流, 並不容易考証

但據多個 ching 的經驗, 在大熱天時, 60A 玩 8.5r 以上有時有 cut off 出現

那麼, 在負擔得起的情況下, 買 120A 會好過買 60A

如果 小平兄 你是打算長玩的話, 強烈建議買些好的電子部件
小平 發表於 2010-8-31 13:40:42 | 只看該作者
OK 咁120a要幾多$$?
 樓主| IBM 發表於 2010-8-31 17:36:50 | 只看該作者
OK 咁120a要幾多$$?
小平 發表於 2010-8-31 13:40

約 $780
wngchishun 發表於 2010-8-31 19:04:18 | 只看該作者
我發覺好多人都將TT-01同其他級數既車相比......
好似係馬路到咁.....一架1500cc既車同架3800cc仲有埋tubro相比..........

點解你地唔用返同級車黎比呢....1500cc既車每個人既改法同setting都唔同......同等於TT-01與T-3/416/TA-05的改法同SETTING都可以唔同...要講經驗........都有快與慢,剛與柔之分

鬼唔知大cc tubro車快咩.....一味靠高級車來示人.....本人覺得有點乏味.......

此為本人小小意見....預左會有人插...請見諒
 樓主| IBM 發表於 2010-8-31 19:51:58 | 只看該作者
回復 68# wngchishun

大家純粹討論一下姐, 點會有人插你

事實上, 在車場上經常可見  TT-01 跑得怏過其他車, 怏慢好多時係取決於摩打和車手的經驗

你可能覺得很多人對 TT-01 有偏見

原因之一是 TT-01 有很多新人玩, 可能他們玩得不好又阻住人, 咁令人對 TT-01 有不良印象

原因之二是很多玩電車的人都是由 TT-01 入門, 當時他們技術未夠, 玩得很差又唔識 set

之後技術進步了又換了其他車, 便覺得 TT-01 比不上正在玩緊部車, 見人玩 TT-01 便回想起自己新人果時

我有個老友升左級之後話 TT-01 係垃圾車, 垃圾中之垃圾 , 他極力想逃避他也是從 TT-01 起步的
Brian086 發表於 2010-8-31 19:52:12 | 只看該作者
回復 68# wngchishun

我唔插你, 我十卜你~
kckan 發表於 2010-8-31 20:46:30 | 只看該作者
其實每個人對玩具都有所唔同  自已喜歡就得啦  TT01 T3 416 各有各的好處及唔好處  冇話絕對的
我就喜歡玩TT01 因為性價都好 撞爛唔心痛  速度都可以啦   百花齊放 互相共存
Kelvin717 發表於 2010-8-31 22:49:12 | 只看該作者
好似係馬路到咁.....一架1500cc既車同架3800cc仲有埋tubr ...
wngchishun 發表於 2010-8-31 19:04

讚好~!!!
小平 發表於 2010-8-31 22:51:34 | 只看該作者
有無興趣教下我e 個新手玩車
我買車唔夠2星期 好多野唔識
可唔可以msn/出黎教我
Kelvin717 發表於 2010-8-31 22:53:35 | 只看該作者
每個人玩車都係由改車玩玩下1路升級....
所以.. 我想講"飲水思源" .. hahaha~!!!
諗下自己都係tt01入門....   我e家都仲係tt01d ...  ha  ^^"
lws920 發表於 2010-9-1 03:27:18 | 只看該作者

TT01其實都唔錯丫~
我而家都係玩緊佢~
打算買套HW無刷9T套裝~
move7648 發表於 2010-9-1 10:41:40 | 只看該作者
回復  wngchishun

我唔插你, 我十卜你~
Brian086 發表於 2010-8-31 07:52 PM

x2, 我都有玩TT01E
buzzybee82 發表於 2010-9-1 13:40:45 | 只看該作者
好似係馬路到咁.....一架1500cc既車同架3800cc仲有埋tubr ...
wngchishun 發表於 2010-8-31 19:04

Support TT-01, 雖然都有其他車....但玩都係玩tt01多.....邊個話tt01唔快~?? 快唔快係睇架你摩打電變用幾快幾好同埋最重要, 個車手既能力~!!

youtube已經有片post左出黎, 就係有人用tt01跑嬴t-3~!!
buzzybee82 發表於 2010-9-1 13:43:33 | 只看該作者
btw, 我相個架正正就係tt01....邊個話tt01唔可以靚仔??

唔好同我講話唔值得改.......都係個句....玩得開心, 改得開心, 理得其他人講乜!!
 樓主| IBM 發表於 2010-9-1 14:47:11 | 只看該作者
回復 78# buzzybee82

可唔可以 post 些大相上來欣賞一下
patrickli071 發表於 2010-9-1 15:56:50 | 只看該作者
想係度問下各位ching既意見…
我依家係玩緊TT01 D既, 除左換左條金屬中軸之外係完全原裝
如果玩drift 一想架車可以用更低速黎開始進入drifting既狀態黎入彎的話,
係咪應該用個扭力更大既Motor呢??