RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3772|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EVO 5代殼 [已完成8成]

fatwah 發表於 2010-6-19 00:15:46 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

限定

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

但呢個係WRC版

登錄/註冊後可看大圖

係唔係好型仔呢

登錄/註冊後可看大圖

============================6月19日===========================================
今日開始先上 鮮色
樣本參考
http://www.youtube.com/watch?v=Tnp8IALcOrs&feature=related
因為孖星都係參考1998年呢個!!(廢話.....)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

先包好......
唉.......點算

唉..........又走光........點算....

唔通真係要買孖星個個貼紙先唔會走光.......明天努力

因為睇完呢條片....發展 10仔呢隻 WRC 色(咪又係紅白...)都唔錯
有機會買多個十仔殼返黎再玩下....因為係極X 睇到 $160 0.0連燈杯 好吸引!!
http://www.youtube.com/watch?v=KgEDVyoRHT8

===========6月24日======================
完成左8成~
但....開孔 CUT 殼 都係用非專用工具....所以出現左D大問題.....
NOW欠尾翼&車頂個入風位(我估)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

影相出黎就好睇......見到實物就....唉~~~算啦...我都係囉黎粗玩...TRC
minibox 發表於 2010-6-19 00:30:13 | 只看該作者
快D整啦師兄^^
一定好靚...
lws920 發表於 2010-6-19 00:59:35 | 只看該作者
HOW MUCH???
 樓主| fatwah 發表於 2010-6-19 01:13:49 | 只看該作者
218 極X
PS:NO燈杯!!!
lws920 發表於 2010-6-19 01:21:39 | 只看該作者
218 極X
PS:NO燈杯!!!
fatwah 發表於 2010-6-19 01:13

哦....幾型喎...
期待ching既作品~~
klamoqob 發表於 2010-6-19 01:29:33 | 只看該作者
C HING HOW MUCH? WHERE BUY?
tsuihiuwai 發表於 2010-6-19 13:04:31 | 只看該作者
期待ing ar~~~~~~~~~~~~~~~~~
 樓主| fatwah 發表於 2010-6-19 15:12:55 | 只看該作者
諗緊噴返原色好定自己再諗好
我噴技好屎…
wylee1005 發表於 2010-6-19 17:16:30 | 只看該作者
我都有一個
chacha 發表於 2010-6-20 13:11:51 | 只看該作者
回復 1# fatwah

月結單的運用方法
chacha 發表於 2010-6-20 13:14:19 | 只看該作者
限定

但呢個係WRC版

係唔係好型仔呢

============================6月19日 ...
fatwah 發表於 19/6/2010 00:15

呢 D 錢唔慳得
RX-7FD 發表於 2010-6-21 00:49:51 | 只看該作者
C HING HOW MUCH? WHERE BUY?
klamoqob 發表於 2010-6-19 01:29

KWS 大把貨,放心
B仔 發表於 2010-6-21 00:52:05 | 只看該作者
KWS 大把貨,放心
RX-7FD 發表於 2010-6-21 00:49

哩水貨KWS冇乜啦!
RX-7FD 發表於 2010-6-21 00:59:36 | 只看該作者
咁快? 我第一次見賣$198...而家冇貨添?
B仔 發表於 2010-6-21 01:05:57 | 只看該作者
以我所知KWS出面所剩無幾..
 樓主| fatwah 發表於 2010-6-22 00:04:33 | 只看該作者
唉....琴日出左去買油(星期六晚噴到一半...冇油)
噴完之後先發現.....原來冇專用工具就唔好噴完走黎剪殼....剪到....唉

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

我想問我應唔應該噴多一層黑油呢??

登錄/註冊後可看大圖

好似我之前間 GTR 35咁...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
Noir.KAZE 發表於 2010-6-22 00:05:48 | 只看該作者
你依家噴黑底有機會透返上面.........
SPAWN 發表於 2010-6-22 00:11:08 | 只看該作者
唉....琴日出左去買油(星期六晚噴到一半...冇油)
噴完之後先發現.....原來冇專用工具就唔好噴完走黎剪殼.. ...
fatwah 發表於 2010-6-22 00:04

一把cutter乜都搞掂啦!
 樓主| fatwah 發表於 2010-6-22 00:18:20 | 只看該作者
一把cutter乜都搞掂啦!
SPAWN 發表於 2010-6-22 00:11

手殘....越CUT...越出...就.......
SPAWN 發表於 2010-6-22 00:23:56 | 只看該作者
手殘....越CUT...越出...就.......
fatwah 發表於 2010-6-22 00:18

唔會,佢D線位係凹入去,只係係面頭輕輕戒一野,唔係一野cut到入肉,,之後用手屈一屈佢之後C左唔要ga地方就搞掂