RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: RCANDY
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Sato - MTX4

Panda 發表於 2006-7-27 17:31:09 | 只看該作者
原帖由 gary 於 2006-7-27 16:26 發表

咁又咁多人出金屬件??

當你玩過無限你就知架勒 !!! 邊啲金屬件實用邊啲係攞嚟裝飾同嘥錢 !! 例如 Shooter's 係針對性而出補强 MONO & Kawahara 都唔會好似 3-Racing 乜都出啦 !! 但點都好過五金鋪架全金屬連 A 臂掛 ???? 你有無見過人用五金鋪的全 Option 入到 A ?? ( 但而家我都懷疑市面上有部份改裝厰係五金鋪同佢 OEM 生產基於商業保密原則而鮮為人知 , 但質量當然比佢 Local 賣嘅靚好多 !! )
正如我玩 710 點解 Option 頭萬向同 3-Racing 一模一樣 ??? ( 但係 3-Racing 出咗一段時間先後來蛇仔包裝嘅萬向先至有得賣 .......... 重有响 04 年中响美國一個 RC Show 入面蛇仔 Counter 居然有得賣 3-Racing 嘅 option ................... 聰明嘅你自己估吓 ? )

無限mtx-3 發表於 2006-7-27 17:46:46 | 只看該作者
原帖由 gary 於 2006-7-27 16:26 發表

咁又咁多人出金屬件??

呵呵...我以前都係咁換金屬件落架車...但係點知裝完 set 極都唔好走.....最尾我架 mtx-3 既 options 得返..

全車輕 Ti Screw,MUGEN 頭萬向,Kawahara 頭/尾 ROLL BAR,Kawahara LSD,MUGEN 金屬 Wheel Hubs,Ti 推捍,肚濟啤令,0.8m 齒,Five Star 金加硬油壓心....Shooters中座連手秋.....出黎架車不知幾聽話...掃住入掃住出....

你睇下入 A 個 D 無限...全部都係原裝樣.....無限全原裝係最好走...除左某 d 位之外....好似原裝頭尾油壓板我就換左 D 厚身既.....仲有 FIVE STAR 金油壓心......

玩無限就算入場貴 d 都低...最起碼唔洗 OPTIONS...特別係 MRX.....玩其他左改右改......哂錢之餘又唔係快。

拿 D 錢黎買多部機,買多幾套o太,買多幾 L 油去玩好過啦!
無限mtx-3 發表於 2006-7-27 17:50:55 | 只看該作者
原帖由 noriko 於 2006-7-26 20:55 發表
Sato - MTX4
唔系咁差下話

部車好好但 SATO 就哂氣.....法國大餐!
Panda 發表於 2006-7-27 18:27:41 | 只看該作者
原帖由 無限mtx-3 於 2006-7-27 17:46 發表

呵呵...我以前都係咁換金屬件落架車...但係點知裝完 set 極都唔好走.....最尾我架 mtx-3 既 options 得返..

全車輕 Ti Screw,MUGEN 頭萬向,Kawahara 頭/尾 ROLL BAR,Kawahara LSD,MUGEN 金屬 Wheel Hubs,Ti 推捍,肚濟啤令,0.8m 齒,Five Star 金加硬油壓心....Shooters中座連手秋.....出黎架車不知幾聽話...掃住入掃住出....

你睇下入 A 個 D 無限...全部都係原裝樣.....無限全原裝係最好走...除左某 d 位之外....好似原裝頭尾油壓板我就換左 D 厚身既.....仲有 FIVE STAR 金油壓心......

玩無限就算入場貴 d 都低...最起碼唔洗 OPTIONS...特別係 MRX.....玩其他左改右改......哂錢之餘又唔係快。

拿 D 錢黎買多部機,買多幾套o太,買多幾 L 油去玩好過啦!

200% 同意 !!!!!!!! 我就係這個原因在今年初離棄了 Serpent 710 轉玩 Mugen MRX4 & MTX4 慳返唔少冤枉錢添 !!!
就係咁 , 入場費就算貴啲都係俾多一百幾十 , 玩得蛇唔 tol 車轉頭出廣華街咪又無咗幾百 ............ 信心才是問題 !
無限mtx-3 發表於 2006-7-27 18:46:51 | 只看該作者
原帖由 Panda 於 2006-7-27 18:27 發表

200% 同意 !!!!!!!! 我就係這個原因在今年初離棄了 Serpent 710 轉玩 Mugen MRX4 & MTX4 慳返唔少冤枉錢添 !!!
就係咁 , 入場費就算貴啲都係俾多一百幾十 , 玩得蛇唔 tol 車轉頭出廣華街咪又無 ...

所以話....如果唔係 Sponsor 問題 MUGEN series 一定大賣....

MBX-5....MRX-4....MTX-4.....以前係 EGR 玩車成場無限已經見唔到喇......唉.....

以前有幾多個入場玩 KYOSHO....無返架 MUGEN 係手即刻笠哂水.......眼見唔小人 BRING 蛇(705,RR EVO..)Kyosho 入 EGR....俾 MUGEN 介到一頸血.......下次再入黎個 D 手上已經係一部新既 mtx-3....入到黎 set set 架車即刻技術暴升.....仲記得城市 2 子同一大班高手.....20 部 GP 在場 18 部都係 MUGEN....

開心黎開心走....
Panda 發表於 2006-7-27 19:48:54 | 只看該作者
原帖由 無限mtx-3 於 2006-7-27 18:46 發表

所以話....如果唔係 Sponsor 問題 MUGEN series 一定大賣....

MBX-5....MRX-4....MTX-4.....以前係 EGR 玩車成場無限已經見唔到喇......唉.....

以前有幾多個入場玩 KYOSHO....無返架 MUGEN 係手即刻 ...

連我這個蛇仔十多年死硬派由 Impact 2 ,M2 , Impulse 到 710 ( 705 無買 KWS同好極力地叫我唔好買要買就買NTC3 ) 不離不棄 , 到 MTX-3 都唔知係好嘢俾佢不停係咁介 ................ 重堅持 710 嘅虛榮 . 响 ACO 俾 MTX-4 介得多同期個 fd 又買咗 MRX4 揸落同 950R 完全差天共地 , 先忍痛轉會買架 MRX4 , 玩過 MRX4 又俾佢嘅品質同人性化操控性深深吸引再下一成買鬼埋架 MTX4 , 玩咗咁多年車到而家先知車係唔駛立亂加補品 !! 原裝車跟原本 setting 已經好跑得膠料又襟撞但係值得一插個代理零件供應真係把鬼火 !!!!!!!!!
無限mtx-3 發表於 2006-7-27 19:59:33 | 只看該作者
原帖由 Panda 於 2006-7-27 19:48 發表

連我這個蛇仔十多年死硬派由 Impact 2 ,M2 , Impulse 到 710 ( 705 無買 KWS同好極力地叫我唔好買要買就買NTC3 ) 不離不棄 , 到 MTX-3 都唔知係好嘢俾佢不停係咁介 ................ 重堅持 710 ࢚ ...

如果 MUGEN 係環球代理呢....呵呵呵呵!
coronafans 發表於 2006-7-27 20:26:32 | 只看該作者
原帖由 無限mtx-3 於 2006-7-27 18:46 發表

以前有幾多個入場玩 KYOSHO....無返架 MUGEN 係手即刻 ...

以前的確Mugen係好好多, 但係宜家已改變, Kyosho已好有戰鬥力, 3R已重新設計, 你睇係PYC, 種種車都有, 不只是Mugen好跑, 有如以前只玩Novarossi, 但宜家已是OS同Sirio
sport 發表於 2006-7-27 20:32:57 | 只看該作者
原帖由 coronafans 於 2006-7-27 20:26 發表

以前的確Mugen係好好多, 但係宜家已改變, Kyosho已好有戰鬥力, 3R已重新設計, 你睇係PYC, 種種車都有, 不只是Mugen好跑, 有如以前只玩Novarossi, 但宜家已是OS同Sirio

不過現在d os機耐力有改善嗎?

coronafans 發表於 2006-7-27 21:01:17 | 只看該作者
原帖由 sport 於 2006-7-27 20:32 發表

不過現在d os機耐力有改善嗎?

有改善, 有A組賽員也有便用
無限mtx-3 發表於 2006-7-27 22:28:19 | 只看該作者
原帖由 coronafans 於 2006-7-27 21:01 發表

有改善, 有A組賽員也有便用

入 A 個 D 點都係 MOD 機黎啦....
coronafans 發表於 2006-7-27 22:34:39 | 只看該作者
原帖由 無限mtx-3 於 2006-7-27 22:28 發表

入 A 個 D 點都係 MOD 機黎啦....

咁部機天生係得, Mod緊係好D, 唔通Novarossi唔洗Mod
無限mtx-3 發表於 2006-7-27 22:43:04 | 只看該作者
原帖由 coronafans 於 2006-7-27 20:26 發表

可能我真係太脫節.....我曾幾何時都玩過 RR...岩岩買返黎不知幾開心.....一副 RS12 3 port 機都覺得好快....

初初入去 EGR ....學人 set 車搞搞下...又轉度數o太...操左一排真係開始愈玩愈快....可以同同場個 D 新款 RS5port 機器痴住黎行....但係篇篇就永遠有幾部行頭既 MUGEN mtx-2 點追都追唔到......人地同我一樣用副 3port 機仲係玩緊 Touring 殼....我用個 VDS 都無用....追追下自已抄埋....一撞就收哂皮....眼見人地過黎過去又 720 度轉體又醒....:L不知幾好玩…

後尾買多部 mtx-2....唔....點講呢....同 RR 既分別就係佢易控好多......好易渣得快......後尾出 mtx-3 梗加唔洗講野....無敵咁濟.....跟住我就即刻放走部 RR...仲記得 Kyosho 即出 RR Evo 但都係無用...總知 MUGEN 俾我既感覺係...易控/耐撞/極限高....後尾 RRR 出既時侯 mtx-3 仲有得企凳仔...都已經相隔 3 年科技喇......!!不得不佩服 Mugen 既 Designer...而且可以話 MUGEN 係咁多牌子入面最好砌既.....QC 無得彈...極小雖要執.....

聽聞 KYOSHO 鬥一次執一次....Serpent 就更加同 Impulse 既時候完全 2 回事......:L:L
Panda 發表於 2006-7-27 22:47:44 | 只看該作者
原帖由 無限mtx-3 於 2006-7-27 22:43 發表

聽聞 KYOSHO 鬥一次執一次....Serpent 就更加同 Impulse 既時候完全 2 回事......

Main " Point " !!!!!!!!!!!!!!!!
coronafans 發表於 2006-7-27 22:50:00 | 只看該作者
原帖由 無限mtx-3 於 2006-7-27 22:43 發表

可能我真係太脫節.....我曾幾何時都玩過 RR...岩岩買返黎不知幾開心.....一副 RS12 3 port 機都覺得好快....

初初入去 EGR ....學人 set 車搞搞下...又轉度數o太...操左一排真係開始愈玩愈快....可以同同場 ...

唔係懷念以前, 向前望, 時間轉變了, 現實一點!
無限mtx-3 發表於 2006-7-27 22:54:37 | 只看該作者
仲有要表揚既係 MUGEN 既 Products Life 算係非常長......玩 Kyosho 3 個月一次新板追新野都追到你窮.....(可能有 D 極有錢既無得計....!)

蛇以前同好好...我都玩過 IMPULSE 真係好正(個陣)....但後尾同 Kyosho 一樣愈出愈快...先 705...一年多 D 就 710....跟住就到 720..........而且 QC 更每況愈下....720 好似好返 D 但始終新車要等時間既洗禮先知…Kyosho 就仲快.....R....RR...RREvo....RRR.....RRRWC.....RRREVO....

但玩 Mugen 既就一部車走天涯.....mtx-3 前前後後我諗都 3 年有多.....可能玩車既覺得會毫無新意...仲記得出 RRR 無耐既時侯拿部 mtx-3 入場俾人問呢部係咩車....:L

玩 3R 就 Spare Parts 都入死你......跟住又大把 Options /新 Ver 等住你........我玩 mtx-3 3 年喇換過 1 次膠料咁大把.....加埋都係 3 舊水.....仲係屎忽痕走去換....:L:L

無限mtx-3 發表於 2006-7-27 22:59:13 | 只看該作者
原帖由 coronafans 於 2006-7-27 22:50 發表

唔係懷念以前, 向前望, 時間轉變了, 現實一點!

但 RRR 都係耐玩嗎?呵呵呵
Oakfield 發表於 2006-7-27 23:03:51 | 只看該作者
I like MTX-3 also. Good car.
justinwan 發表於 2006-7-27 23:09:48 | 只看該作者
原帖由 無限mtx-3 於 2006-7-27 22:54 發表
仲有要表揚既係 MUGEN 既 Products Life 算係非常長......玩 Kyosho 3 個月一次新板追新野都追到你窮.....(可能有 D 極有錢既無得計....!)

蛇以前同好好...我都玩過 IMPULSE 真係好正(個陣)....但後尾同 Kyosh ...

你三年玩左幾次車?
無限mtx-3 發表於 2006-7-27 23:13:03 | 只看該作者
原帖由 justinwan 於 2006-7-27 23:09 發表

你三年玩左幾次車?

你咪話呀..個陣我個個星期入 EGR 玩嫁.....係後尾 EGR 無左先小咋!!