RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Jazz_Wan
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家點解會中意玩rc貨櫃車或者點樣會接觸到呢? 希望大家會分享下

sing2008 發表於 2010-5-17 21:09:15 | 只看該作者

哦.......原來架470係b嫂送俾你既,唔怪得你唔會賣啦
jacky192930 發表於 2010-5-17 22:16:26 | 只看該作者
我第一次買RC車既時候...見到呢個網同日報果個網....就買左架TT01....交收果陣見到R470...我隻眼開光呀....所以成日到想買拖頭...但係冇$$....所以一直到係係KWS到睇冇買到....到我之後草左D錢買左架密X...但係架車撞爆左D野...所以賣左...到依嫁等出糧買反架靚D既車...同依嫁收反黎果架車我唔會賣...因為係我女朋友同我一齊出錢買...佢話係生日禮物呢既...
鋒鋒 發表於 2010-5-17 23:22:38 | 只看該作者
我在中學時常常見大埔吉之島有好多人玩RC貨車
到出來做野就買左...仲玩得好開心...
之後仲毒左個細佬一起玩...
fatwah 發表於 2010-5-17 23:44:54 | 只看該作者
我在中學時常常見大埔吉之島有好多人玩RC貨車
到出來做野就買左...仲玩得好開心...
之後仲毒左個細佬一起 ...
鋒鋒 發表於 2010-5-17 23:22

你就好啦...有細佬同你一齊玩....
我就全天後24X7 都冇人同我玩....自己ONXX咁落街周圍遊(重要比人笑傻仔)

部份文字我已修改..因含不雅文字
Q-pet示
鋒鋒 發表於 2010-5-18 00:07:40 | 只看該作者
回復 24# fatwah

我都有五年得一個人玩
lsl86712 發表於 2010-5-18 00:11:49 | 只看該作者
樓主有個咁豪既女友真令人羨慕
SPAWN 發表於 2010-5-18 00:22:37 | 只看該作者
b哥哥你好幸福呀!想當年(廿幾年前)某一晚放工回家途中看見一架GL拖著個貨櫃,開哂所有燈很像真就咁中了 ...
jman 發表於 2010-5-17 16:27

我又係見到GL拖著個貨櫃(我當時好細個),到中學個fd送左部午餐盒我,之後儲錢買左我人生弟一部平地車TL-01,到大個搵到錢,仲要冇意中比我睇到有人出postD貨車局相出來就想番起細過都見過,嘩!好想玩,之後同細老針下買乜車好,睇來睇去到係部King最型最惡!經過不斷ga改造,最後黑王就係咁出現係大家ga面前!黑王都應該有6歲啦
sunnyho247 發表於 2010-5-18 00:24:57 | 只看該作者
我仲慘初初玩貨柜車只係擺個隻後來迷上1比14scania而家手頭上大約有各類型車種22架用左過10萬真係中晒毒
waiyuen 發表於 2010-5-18 02:15:19 | 只看該作者
我玩rc都係因為比利達放毒!!開頭1比10.....之後見佢玩bus同拖頭好正!!!之後又買左嫁volvo了,,,,,
maile 發表於 2010-5-18 10:04:47 | 只看該作者
RC真係一條不歸路啊
首先玩TT01跟住再離ROCK CRAWLER
始終都係覺得唔夠仿真
最尾系KWS見到放住部SCANIA R470即刻中毒了
Q-pet 發表於 2010-5-18 10:14:14 | 只看該作者
個時無聊想玩番RC...20歲左右..買左部TL-01..咩都唔識又唔知要配啤呤...
又唔點知先架車快D...
後來就無再玩佢...
之後過多二三年...係公司上網無聊搵RC D野..咁就去左工房
一玩就玩部R470見佢咁正..後來又買櫃新燈個D..
個時已經出左去住...咁就玩車玩到洗左好多=-=之後識到一大班好友...
再跟手其他車都玩..D RC真係毒人唔少...
導雷斯 發表於 2010-5-18 11:55:02 | 只看該作者
見到個friend 玩得咁輕奮,就去左kws買左部benz 密斗 ,
部車玩到依家
john19961014 發表於 2010-5-18 19:21:57 | 只看該作者
咁多人一開始都係玩1/10既!
1/10真係咁好玩?
Q-pet 發表於 2010-5-18 19:31:45 | 只看該作者
1/10真係咁好玩?
john19961014 發表於 2010-5-18 19:21

咁各有各玩法JA..拖頭唔同D 1 / 10咁可以咁快..
拖頭一抄你就心痛...
waiyuen 發表於 2010-5-18 19:42:06 | 只看該作者
1/10真係咁好玩?
john19961014 發表於 2010-5-18 19:21

係呀....快d買啦!
680086 發表於 2010-5-18 22:11:28 | 只看該作者
第一次跟朋友睇放車!
越野foxss.唔睇由自可???中於出事啦~~~~死慳零用錢及冼出一招"死縲"媽子.
第一部"皇峰" 自己砌.再慳零用錢轉啤鈴.一粒啤鈴要$15左右 wa wa wa!!!
而家買左雞老未砌.又想 diy bus.又想diy 8x8 越野 truck呀 ????????
MRX-2 發表於 2010-5-18 22:18:47 | 只看該作者
1/10真係咁好玩?

我一開始就玩拖頭,拖一隻櫃,而家就學拖兩隻櫃。
jeffip97 發表於 2010-5-18 22:48:15 | 只看該作者
我第1架車係一D 好CHEAP 1/10 車, 第2部係E-REVO, 第3部係E-MAXX, 第4部(COMING SOON)   R620或MAN TGX
dm9261 發表於 2010-5-18 22:54:58 | 只看該作者
一開始係想整巴士而玩車 點知整整下變左架消防出黎
有勇冇謀 發表於 2010-5-19 02:03:02 | 只看該作者
自從係書店睇到喱本書之後, 便走上貨車之不歸路...