RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: truckman
收起左側

HPI BLITZ

kingman7788 發表於 2010-5-7 23:41:41 | 顯示全部樓層
真係道不同不相為謀,冇車既都可以比有車既知道多d問題,真係陰徑囉,唔阻你既理念,你繼續喇
oscarchoi 發表於 2010-5-7 23:42:00 | 顯示全部樓層
當然好啦我都買咗對呔!!!司兄們一致推舉slash 4x4
 樓主| truckman 發表於 2010-5-7 23:42:26 | 顯示全部樓層
回復 160# 1524

slash win win 左
1524 發表於 2010-5-7 23:44:11 | 顯示全部樓層

不過2wd都有唔少擁躉....夠靈活~
上星期見kingman同佢個fd (我估都係2wd)玩,
真係唔會比4x4輸蝕.  堅!!
oscarchoi 發表於 2010-5-7 23:47:11 | 顯示全部樓層
查實2wd 不會輸蝕過4x4 只不過2wd 入彎不夠靈敏
1524 發表於 2010-5-7 23:48:22 | 顯示全部樓層
查實2wd 不會輸蝕過4x4 只不過2wd 入彎不夠靈敏
oscarchoi 發表於 2010-5-7 23:47

yeah....睇你T4力拼一眾油雞就知~
 樓主| truckman 發表於 2010-5-7 23:49:04 | 顯示全部樓層
回復 161# kingman7788

以前losi你who做代理
冇車唔等如唔知,but你要企硬話你對,我冇法
當年slash間廠冇人睇好佢可win所有車
now証明左佢得
相反losi,唔做strike點同hpi /slash 車爭市場
losi你知道沉左幾多年至有做多D廣告令你去buy
1524 發表於 2010-5-7 23:54:24 | 顯示全部樓層
回復  kingman7788

以前losi你who做代理
冇車唔等如唔知,but你要企硬話你對,我冇法
當年slash間 ...
truckman 發表於 2010-5-7 23:49

hi friend, stop here 啦~
呢 d o野無得拗的~~
咸魚青菜 各有所愛
同一架車, 唔同人渣都會有唔同comment~
Marco明 發表於 2010-5-7 23:56:51 | 顯示全部樓層
slash似乎真係從口碑, 耐用, 放水esc 同spare parts供應幾方面都勝出,
而且多人玩, 問o野都易 d, 放番 ...
1524 發表於 2010-5-7 23:40

我就係玩slash 4x4 platinum.......耐用度只屬一般........唔係有d option金屬件......哈哈
唔信既朋友不仿買部rtr咩都唔好改去tko飛幾轉..........間唔時同d losi輕輕碰撞下........
代理歡迎你~~~
 樓主| truckman 發表於 2010-5-8 00:06:52 | 顯示全部樓層
回復 169# Marco明

要撞all the car都 all shop 歡迎你
Marco明 發表於 2010-5-8 00:10:34 | 顯示全部樓層
回復  Marco明

要撞all the car都 all shop 歡迎你
truckman 發表於 2010-5-8 00:06

你玩過咪知囉......唔好未玩過又係到下定論~~~
 樓主| truckman 發表於 2010-5-8 00:16:40 | 顯示全部樓層
回復 171# Marco明

全世界也知.............
你有冇玩晒all rc car ,又可下定論
1524 發表於 2010-5-8 00:17:37 | 顯示全部樓層
我就係玩slash 4x4 platinum.......耐用度只屬一般........唔係有d option金屬件......哈哈
唔信既朋友不 ...
Marco明 發表於 2010-5-7 23:56

platinum 版係見佢有好多金屬o野 (e.g. shocks)
咁佢 d 膠料(A arm)同普通版有無唔同?
 樓主| truckman 發表於 2010-5-8 00:23:39 | 顯示全部樓層
回復 173# 1524

果4支伸縮狗骨好易打柴........losi果D
oscarchoi 發表於 2010-5-8 00:25:41 | 顯示全部樓層
限量版同普通版一樣,只是加多咗d金屬部件
Marco明 發表於 2010-5-8 00:26:03 | 顯示全部樓層
回復  Marco明

全世界也知.............
你有冇玩晒all rc car ,又可下定論
truckman 發表於 2010-5-8 00:16

你話losi所有車唔掂......
我淨係話slash 4x4耐用度一般.......因為我玩緊
分別係呢度
 樓主| truckman 發表於 2010-5-8 00:28:14 | 顯示全部樓層
回復 176# Marco明

ok u win la c hing
sorry 我 only don't like losi ok
Marco明 發表於 2010-5-8 00:28:56 | 顯示全部樓層
platinum 版係見佢有好多金屬o野 (e.g. shocks)
咁佢 d 膠料(A arm)同普通版有無唔同?
1524 發表於 2010-5-8 00:17

膠料應該係一樣......不過係設計問題.....有d地方唔夠細心無顧及到而令到耐用度有問題
金屬件只係增加果件野既耐用度.......同設計無關
oscarchoi 發表於 2010-5-8 00:29:03 | 顯示全部樓層
車是用來玩不是撞撞碰碰啊司兄,
 樓主| truckman 發表於 2010-5-8 00:33:00 | 顯示全部樓層
回復 179# oscarchoi

你果日撞到我死左咁滯