RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4823|回復: 50
打印 上一主題 下一主題
收起左側

好想加入~~

poonking 發表於 2010-5-3 21:20:51 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄好呀~
小弟今日傻下傻下上左車埸
見到D車仔好靚 , 以前都有玩過下 MINI Z (原裝車)
請問原裝同改裝車會相差好遠嗎?
好想試下
ogre 發表於 2010-5-3 22:20:08 | 只看該作者
上黎睇多幾次LA~~
其實都吾係差好多~
玩熟條TRACK..已經可以一齊PAIR車GA LA~~~
你睇岩邊一架AR?!

R8好玩~
ENZO 好彎~
大牛好快~
DB9好型~
C6 好新~

實有一款岩你~~
HA~HA~
casper 發表於 2010-5-3 22:31:53 | 只看該作者
我上星期都上去睇過, 真係好吸引. 我都想知架車多唔多野要改. 我好怕好似MINIZ 咁改到傻左. 另外想問下架車係咪唔可以好似MINIZ 咁換嗀架??
casper 發表於 2010-5-3 22:32:03 | 只看該作者
我上星期都上去睇過, 真係好吸引. 我都想知架車多唔多野要改. 我好怕好似MINIZ 咁改到傻左. 另外想問下架車係咪唔可以好似MINIZ 咁換嗀架??
 樓主| poonking 發表於 2010-5-3 22:37:32 | 只看該作者
哇~
c6真係好型~
不過我鐘意波子 962C LH個型~~
haha
wing3pks 發表於 2010-5-3 23:32:27 | 只看該作者
回復 4# casper
如果對比全改一架AWD, 我諗平一千到
換殼都係一樣, 換車頭同車中間兩舊野, 跟住睇下你係MM, RM 同HM LA
想知幾錢睇下文章LA....
因為E排日日都有人問幾錢, 真係差唔多日日答一次
岩就快D買LA...5月28日有比賽
ogre 發表於 2010-5-3 23:39:09 | 只看該作者
想知邊架好跑D..上多幾次就知GA LA~~~
其實吾係好多野改...BEARING, 差速,差差,GYRO,TIRE,MOTOR...
應該都差吾多改晒...
玩耐左先改埋頭尾兩份金屬...
改晒就冇野改GA LA~~
dick8746 發表於 2010-5-4 00:00:56 | 只看該作者
改裝基本先~珠差,差差一定要改~玩多幾次~有c兄比你問~就唔會買錯parts浪費金錢~!!基本係dnano shop玩都好小行錯路既~~
wing3pks 發表於 2010-5-4 00:25:50 | 只看該作者
回復 8# dick8746
應該係話基本上D PARTS 唔會浪費金錢, 如果係一次過買就冇問題
如果分開買就要睇下買方邊樣先LA
pd 發表於 2010-5-4 00:42:05 | 只看該作者
早買早Happy!
 樓主| poonking 發表於 2010-5-4 09:31:26 | 只看該作者
睇下今日有冇時間再去睇睇感受下先~~

thx 各位師兄~~~~
casper 發表於 2010-5-4 10:04:48 | 只看該作者
想再問下 motor 係咪有三個speed?? 我見到有post 話有人會改fet, dNano 場多唔多人改既呢??
d option 件有冇其他公司出, 如果有, 係咪都係用番kyosho 果d 好呢??

謝謝~
gamakatsu 發表於 2010-5-4 18:49:11 | 只看該作者
回復 12# casper

摩打係有3種!原裝,中摩同埋快摩,但我地多數都係用中摩玩,其實中摩都已經好快架喇,至於parts就有原廠同唔原廠,都要睇師兄你自己鍾意用邊隻o既姐
 樓主| poonking 發表於 2010-5-4 19:14:10 | 只看該作者
如果用原裝控係咪會易上手dd??

thx @@
gamakatsu 發表於 2010-5-4 19:21:57 | 只看該作者
嗯嗯~原裝控會易上手d,我最初都係用原裝控玩
 樓主| poonking 發表於 2010-5-4 19:56:30 | 只看該作者
haha 高手用咩控都冇難度 @@~
我就難講d啦
casper 發表於 2010-5-4 22:40:25 | 只看該作者
回復 13# gamakatsu

Thanks Gama... 我其實都唔鐘意太快既車. 想問埋CHARGER, 我自己玩開直昇機, 都有差機差鋰電. 果日上黎係RECEPTION 見到都係用依D 差機. 其實大家係用原裝CHARGER 定係RECEPTION 果D 差機既呢??
casper 發表於 2010-5-4 22:40:36 | 只看該作者
回復 13# gamakatsu

Thanks Gama... 我其實都唔鐘意太快既車. 想問埋CHARGER, 我自己玩開直昇機, 都有差機差鋰電. 果日上黎係RECEPTION 見到都係用依D 差機. 其實大家係用原裝CHARGER 定係RECEPTION 果D 差機既呢??
dick8746 發表於 2010-5-4 23:50:50 | 只看該作者
I MAX B6都得~我都有用~可以用住先~~之後可以買x power,因為夠晒細~方便dd~
calvinbibi2000 發表於 2010-5-4 23:55:48 | 只看該作者
車唔洗快嫁,我都係因為靚同好玩............入左mclaren
上去有咩唔明又可以問下d師兄,佢地真係好好人,有機會有人會借埋車比你試玩