RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: wingotse
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手問~是不是大部份人都以3D為目標

Andrew168 發表於 2010-4-9 11:28:36 | 只看該作者
F3C & F3D 基本上都有指定動作,
F3C 講求航線航姿靚唔靚, 機體定唔定, 位置準確度, 如做大 loop 是否正圓形等等
F3D 當然集中玩3D花式
sunday 發表於 2010-4-9 12:17:43 | 只看該作者

是的, 我同意
我都只係鐘意玩像真機, 飛航線 ( hehe, 我不懂得飛 3D~ )

個人意見,  3D 機基本上不算直升機.....只可以算是 "飛行器"
joecheung 發表於 2010-4-9 13:33:50 | 只看該作者
F3C 冇乜人識得欣賞,3d 你吾睇住,佢飛埋d,你夠吾夠膽吾睇。
sunnyip 發表於 2010-4-10 01:18:06 | 只看該作者
是的, 我同意
我都只係鐘意玩像真機, 飛航線 ( hehe, 我不懂得飛 3D~ )

個人意見,  3D 機基本上不 ...
sunday 發表於 2010-4-9 12:17

無得話佢係唔係直昇機

F3C/F3D又好...只係兩種唔同既玩法~ 好似玩遙控車有人鐘意像真感..有人鐘意速度感
各有不同...

其實如果為興趣, 我覺得唔需要分得咁清~ 大家都係玩下...3C動作又玩下..3D又玩下..咁唔好咩~?
TRANSFORMERS 發表於 2010-4-10 18:33:53 | 只看該作者
F3C 冇乜人識得欣賞,3d 你吾睇住,佢飛埋d,你夠吾夠膽吾睇。
joecheung 發表於 9/4/2010 13:33

呢句去到 TKO 好 arm 用
TRANSFORMERS 發表於 2010-4-10 19:56:51 | 只看該作者
其實玩直升機呢家嘢係好個人化嘅.......
只要自已玩得開心咪得囉........唔洗理 D 咩 3D 唔 3D 喇,又唔係要去比賽......
自已鐘意玩 D 乜嘢動作咪練 D 乜嘢動作囉.........
harrier8989 發表於 2010-4-10 21:03:40 | 只看該作者
其實玩直升機呢家嘢係好個人化嘅.......
只要自已玩得開心咪得囉........唔洗理 D 咩 3D 唔 ...
TRANSFORMERS 發表於 2010-4-10 19:56

10000000000000000000000000000000agree!!!