RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: victor1997621
打印 上一主題 下一主題
收起左側

打算買GRP 12TC引擎

redbullbull 發表於 2010-2-3 00:49:01 | 只看該作者

當然LA

副引擎是引擎是由SIRIO老師SET的

SET好後重新清洗引擎個芯跟著加上機油

保證是清爽的

加25%油即行

但N12T1我真的玩得十分多台

連別人都問我你唔悶咩

真係時候要轉下口味

講番正題先

個GRP 12TC香港賣緊$1250

大陸要打稅$1300算是OK的

你自己計番條數

GRP引擎$800當個PIPE SET$500

佢枝PIPE真係好耐撞,行O-RING的連買猪咀的錢都省下:)

新手用一流

冇PARTS的引擎,咪當一次性既引擎囉

正如玩N12T1一樣,就算有PARTS唔通你又同佢換野咩

雞比同啤零都要三百蚊

換左野後個性能都仲未有新買果陣咁好

如果有要求既人,直接買副新好過LA
jerbet 發表於 2010-2-3 02:05:06 | 只看該作者
again... nice engine  
duncan520 發表於 2010-2-3 03:03:54 | 只看該作者
9# alexcheung

the 1st gear/1.5 + the 2nd gear 1.5 = 3
This is bull style
 樓主| victor1997621 發表於 2010-2-3 15:57:52 | 只看該作者
我的3R戰車

加BOSS B12TC-T鎂合金頂

中間modify得好靚

果日一試只係行左2江油

估計比NOVAROSSI的N12T1快三倍

問過朋友果陣人地用BOSS TC-T鎂頂  VS  NOVAROSSI的N12T1

大家同一時間起步,係PYC直路 ...
redbullbull 發表於 2010-2-2 21:28

C hing 你真系米多呀!果副鎂頂引擎成四千幾呀!雖然系幾貴下,但系好耐用嫁!
 樓主| victor1997621 發表於 2010-2-3 16:51:20 | 只看該作者
唔知大家玩車,比油門果陣。(即0%油門,一full雞。)加速好似慢D甘。而0%-80%油門果下,反應快過full雞好多倍!
 樓主| victor1997621 發表於 2010-2-3 16:53:11 | 只看該作者
三月 kyosho 杯大家咪知囉
不過我前一個星期日見到佢機, 全個PYC有七成人都有笑容
相信睇完呢個 Post 後就更加啦
如有新的步消息再向大家報導
不過佢個頂好似裝錯??? 又可能我有D眼花:d ...
oasc 發表於 2010-2-2 23:29

三月有比賽?如果我學校有放假,我打算黎比賽玩下。
 樓主| victor1997621 發表於 2010-2-3 19:15:23 | 只看該作者
另外,“load engine”系咩意思?
wingscreamer 發表於 2010-2-3 23:17:41 | 只看該作者
dodododo......load engine咪將部Engine 裝上車.....!

亞輝 發表於 2010-2-4 00:32:21 | 只看該作者

如果1300蚊一定買得過啦
部機都好快下,當這部機新出時我都買過一部
幾快下、一定快過Novarossi的N12T1
 樓主| victor1997621 發表於 2010-2-4 16:49:04 | 只看該作者
果部BOSS 鎂頂引擎系咪仲貴過NOVAROSSI 353 09呀?
PPlam 發表於 2010-2-6 22:48:27 | 只看該作者
bullbull 兄你副好很快 bor!!      記時教下小弟
iouand 發表於 2010-2-9 22:17:02 | 只看該作者
10# wingscreamer

一邊六角板手(應該係17mm),一邊係拆flywheel