RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2619|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買左mr03幾日都開唔到車...請問邊度有原廠零件賣(非改裝件)??

patricklam 發表於 2010-1-26 23:36:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
買左mr03幾日都開唔到車...請問邊度有原廠零件賣(非改裝件)??

登錄/註冊後可看大圖

我唔見的就係上圖中間位置,一炵超細粒用黎承托車軸的野,原本盒野都有五粒一樣款,但中間個窿size唔同,用唔到...唔知大家明唔明我講咩??其實係唔係原廠都冇相干...
另外我去左極x買電,佢推介我買呢隻

登錄/註冊後可看大圖

佢話唔使用原廠叉電機都得,我又衰,冇問清楚咁唔用原廠要充幾耐><請問有冇人都係用緊呢隻電但唔係原廠叉機??大約要叉幾耐??用咩叉電器??thx

日日都咁多問題...真係唔知幾時先ready好落場玩...
最慘係轆都未裝好...都唔知問邊間...
Hokuriku 發表於 2010-1-26 23:59:18 | 只看該作者
叉電器叉滿會自動停ga......
毒魚 發表於 2010-1-27 00:15:14 | 只看該作者

你應該唔係唔見粒野,會不會用錯地方啊= =?mr-03沒玩這真是不清楚
min-z咩...去萬里,車中樂,好景或上車場買比較好,比較清閑的話教一定唔明教到你明(請不要像我這樣害羞=////=)
差電機...你用邊部都唔知都沒可能答你啊,我都係用1A充,0mv便cut電這樣....
d.s 發表於 2010-1-27 00:17:43 | 只看該作者
你唔見的膠杯士只要換啤鈴即可!!
d.s 發表於 2010-1-27 00:18:55 | 只看該作者
電方面....唔緊要啦,當操車電啦,反正兩排都唔會夠玩
 樓主| patricklam 發表於 2010-1-27 01:26:30 | 只看該作者
你唔見的膠杯士只要換啤鈴即可!!
d.s 發表於 2010-1-27 00:17

我想問好x模型有冇得換??即係賣好多車殼個間,thx
 樓主| patricklam 發表於 2010-1-27 01:27:45 | 只看該作者
你應該唔係唔見粒野,會不會用錯地方啊= =?mr-03沒玩這真是不清楚
min-z咩...去萬里,車中樂,好景或上車場買比較好,比較清閑的話教一定唔明教到你明(請不要像我這樣害羞=////=)
差電機...你用邊部都唔知都沒可能答你 ...
毒魚 發表於 2010-1-27 00:15

我整緊個轆個陣睇住佢成個飛左唔知去邊的><
好景我諗都可以一試,萬里就...
 樓主| patricklam 發表於 2010-1-27 01:28:23 | 只看該作者
洗鬼買依隻電  gp  同勁量仲好燝遇佢  mah大過佢
man.fai 發表於 2010-1-27 00:09

預左俾人呃...算啦...都係普通玩...
scalpel 發表於 2010-1-27 01:30:51 | 只看該作者

first time to hear using GP and 勁量 to play Mini Z!!!  I don't think you play Mini Z much!
scalpel 發表於 2010-1-27 01:31:19 | 只看該作者
預左俾人呃...算啦...都係普通玩...
patricklam 發表於 2010-1-27 01:28

Intellect is good!! Much better than GP!!!
WallaceNg 發表於 2010-1-27 04:21:07 | 只看該作者
actually miniz用呢隻電無錯啦
miniz係睇performance唔係mah大就好
 樓主| patricklam 發表於 2010-1-27 09:41:52 | 只看該作者
Intellect is good!! Much better than GP!!!
scalpel 發表於 2010-1-27 01:31

佢話普通車呢隻都ok,快車就用呢一隻黑色的(冇留意名)
佢講野係有少少串,但又冇老點你,算係咁啦^^
WallaceNg 發表於 2010-1-27 04:21

yeah...唔該晒^^
 樓主| patricklam 發表於 2010-1-27 09:42:10 | 只看該作者
scalpel 發表於 2010-1-27 01:31

WallaceNg 發表於 2010-1-27 04:21

2slow 發表於 2010-1-27 09:57:43 | 只看該作者

gp同勁量點樣好呢?
我就未見過有人用GP, 勁量落場比賽...
2slow 發表於 2010-1-27 09:59:12 | 只看該作者

patricklam 發表於 2010-1-27 09:42

C hing 其實你上去一次車場, 上面d C hing都會好樂意幫你ga...
2slow 發表於 2010-1-27 10:02:44 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

我唔見的就係上圖中間位置,一炵超細 ...
patricklam 發表於 2010-1-26 23:36

你唔見果粒個位可以換bearing落去, 去萬里配啦
 樓主| patricklam 發表於 2010-1-27 11:56:08 | 只看該作者
C hing 其實你上去一次車場, 上面d C hing都會好樂意幫你ga...
2slow 發表於 2010-1-27 09:59

我星期六會上啦,但可能一個鐘就要走,coz約左人,而且我想開到車先...
 樓主| patricklam 發表於 2010-1-27 11:57:11 | 只看該作者
你唔見果粒個位可以換bearing落去, 去萬里配啦
2slow 發表於 2010-1-27 10:02

係未原廠??好景得唔得??thx
2slow 發表於 2010-1-27 12:12:52 | 只看該作者
係未原廠??好景得唔得??thx
patricklam 發表於 2010-1-27 11:57

Bearing係未原廠無咩所謂...
 樓主| patricklam 發表於 2010-1-27 12:57:17 | 只看該作者
Bearing係未原廠無咩所謂...
2slow 發表於 2010-1-27 12:12

咁我去好景好了...