RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1458|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

噴殼程序

ansoncysang 發表於 2010-1-21 23:33:00 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問各位師兄,我想噴一個透明殼的次序同要注意啲咩呢?
本人係一個新手,未噴過1/10殼,如果我依家買部"Hatsune Miku Studie GLAD BMW Z4"自己噴同拉花,會唔會太困難呢???
tb03 發表於 2010-1-22 00:08:39 | 只看該作者
1# ansoncysang
首先要ps噴油,第二度好窿位開埋窿,第三噴好油先至撕開個殼面嗰層膠紙,補充新殼你可用水洗下然後風乾等佢無咁易痴塵,有遺留請其他師兄補充
li5115 發表於 2010-1-22 01:43:32 | 只看該作者
1. 剪殼,開殼柱孔。
2. 洗殼,清除車殼內則的脫模濟,用普通洗潔精就得,之後可用布抹乾。
3. 貼噴油貼 (例如:車窗,燈)
4. 噴油 (必須使用 PS 油)

其實這個 Z4 並不難噴,最難是貼貼紙。
 樓主| ansoncysang 發表於 2010-1-22 08:06:04 | 只看該作者
多謝師兄回答,我都係怕貼貼紙會貼得唔好睇.....

到時就買唔番個殼.....
truckman 發表於 2010-1-22 14:10:06 | 只看該作者
A300 發表於 2010-1-23 10:13:15 | 只看該作者
另外我又想問下門邊位D黑線用咩整出黎 ?
tb03 發表於 2010-1-25 23:59:35 | 只看該作者
4# ansoncysang
貼貼纸好易貼,唔好成張撕出黎,用cutter界出嚟然后先度好位跟住撕開少少貼上去然后逐D逐D黏上去,最緊有心機就得架啦,祝你黏好個靚殼