RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1475|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

xmods 有大細弯

vrally582 發表於 2010-1-21 12:21:31 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新買xmods + bearing + 4wd 有大細弯. 点整?
d.s 發表於 2010-1-21 12:41:19 | 只看該作者
賣咗佢後入番Mini-Z AWD!!

............速逃!!
WallaceNg 發表於 2010-1-21 16:09:35 | 只看該作者
新定舊先?xmods係咁架~你要整佢出黎轉一轉個servo saver個位
 樓主| vrally582 發表於 2010-1-22 03:01:47 | 只看該作者

xmods係全新,parts都係全新. 係我第二架xmods. (第一架見左圖) 我第一架玩到大細弯. 第二架天生大細弯. 每次玩時要按一兩次R至set到行直,不过有大細弯.
都可以trim 个 L/R 到冇大細弯既,不过行o吾直之o麻.
我未試过轉個servo saver個位.不过相信只係o吾冼每次玩時要trim个steering 而已.

p.s. 大細弯: 以Qsteer式超低速達成的大細弯. 所以Tire因素可排除.
 樓主| vrally582 發表於 2010-1-22 03:09:42 | 只看該作者
I have not played Mini-Z AWD b4. If the price of AWD is cheaper than xmods, I would buy one.
平買貴用 發表於 2010-1-22 13:51:15 | 只看該作者

我就没有买过xmods,但我就买过Iw 02,但真的是差得很。我已将这解体了。
实话实说,京商的蚊车,毫无疑问的,王者就是王者。
 樓主| vrally582 發表於 2010-1-23 10:00:48 | 只看該作者
唔係話xmods差, 只係話kyoshso精磪度高过xmods. price唔同.难道又和tomy架4wd 1/24 相比.

經过我多次測試, 發現測試結果不太統一, 問題在於測試左右弯時車速有別,加上地下多塵抓地力不足所至.
所以看來架新xmods其实冇乜大問題. 反而架舊xmods就有待研究.