RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2590|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手GT3

magiceye 發表於 2009-11-28 16:43:54 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今日終於忍不住出手....大出血.  原本想買Fairlady GT, 但冇貨. 不過GT3都唔錯, 為免要成日出老旺, 所以一次過, 掃晒佢地..珠差, 查查, gyro....
cash 發表於 2009-11-28 17:10:44 | 只看該作者
How much! (TOTAL)
chtam 發表於 2009-11-28 20:18:14 | 只看該作者
大出血...........How much ?  
pd 發表於 2009-11-29 00:00:28 | 只看該作者

睇位 C 主好有泱心, Dnano 三都賣齊, 以後換呔就係你須要洗錢,你真係英明!!!!!
記得入車 Check  圈速!!! 好好玩架!!!
hollandshing 發表於 2009-11-29 10:47:30 | 只看該作者
1# magiceye

出佐車緊係要成日出旺角玩車仔啦
pd 發表於 2009-11-29 10:58:27 | 只看該作者

我住天水圍老連咁遠都唔埋,因為好X好X玩,車相差不大,對手又好玩,老細又Nice.........收到料會有比賽,賞金賞品好多.........................所以會多練車.
gamakatsu 發表於 2009-11-29 11:00:09 | 只看該作者
有冇分新手經同熟練組先?如果有分就好喇,新手組岩我玩
 樓主| magiceye 發表於 2009-11-29 13:22:29 | 只看該作者
初初念住1K鬆D玩住先, 掂知最後都認唔住掃晒, 2K幾落樓, 不過冇後悔, 因為Dnano嘅螺絲勁細, 要改最好一次過, 免得裝拆太多打滑.

我係屋企試左幾轉原裝, 之後再試改option野, 發覺gyro好重要, 起步轉灣問題明確改善. 原裝牙差好唔掂, 好唔順, 換左珠差就好D, 但係唔夠Mini-Z順, 請問有冇改善方法?

雖然換左再軟D嘅頭呔, 但係仍然勁推頭, 有冇Toe-in/out或set Chamber呔尺賣? 有冇C-hing可以指點吓, THANK YOU!(Remark: 現在用緊最軟嘅T-板)
anco16 發表於 2009-11-29 19:15:00 | 只看該作者
幾錢買架?
 樓主| magiceye 發表於 2009-11-30 21:12:44 | 只看該作者
價錢同買Mini-Z MR03差唔多, 但一定要再買廠出叉電及叉機.  轉玩dNANO係因為佢就等於縮細版本嘅Mini-Z, 除左速度外, 其他性能可以比美一部Mini-Z.  我屋企冇幾百尺大廳, 除非落場, 否則部Mini-Z冇辦法係屋企玩, dNANO就啱啱好. 可能好多人覺得唔值, 但玩搖控就係咁, 見過好多c-hing攞差唔多五六毫黎玩1:10電車, 但對D玩開油車嘅c-hing又會覺得咁玩唔值.  其實有乜所謂, 最緊要係心頭好, 各取所需..

我今日又落左老旺, 訂多架350Z GT, 希望快D到貨啦!
pd 發表於 2009-11-30 21:35:26 | 只看該作者
[quote]價錢同買Mini-Z MR03差唔多, 但一定要再買廠出叉電及叉機.  轉玩dNANO係因為佢就等於縮細版本嘅Mini-Z, 除左速度外, 其他性能可以比美一部Mini-Z.  我屋企冇幾百尺大廳, 除非落場, 否則部Mini-Z冇辦法係屋企玩 ...
magiceye 發表於 2009-11-30 09:12 PM [/quoteH\\
Hope to play with you at Dnano Shop!!!
LP640 發表於 2009-11-30 21:42:10 | 只看該作者
[quote]價錢同買Mini-Z MR03差唔多, 但一定要再買廠出叉電及叉機.  轉玩dNANO係因為佢就等於縮細版本嘅Mini-Z, 除左速度外, 其他性能可以比美一部Mini-Z.  我屋企冇幾百尺大廳, 除非落場, 否則部Mini-Z冇辦法係 ...
pd 發表於 2009-11-30 21:35

Me too.....!
 樓主| magiceye 發表於 2009-12-5 11:08:41 | 只看該作者
今晚可能會落去玩!
 樓主| magiceye 發表於 2009-12-6 14:12:15 | 只看該作者
終於落場試過部車, 多謝咁多c-hing指點, 雖然成晚都反車, 但非常好玩, 有時間一定再落去玩!
 樓主| magiceye 發表於 2009-12-6 14:12:23 | 只看該作者
終於落場試過部車, 多謝咁多c-hing指點, 雖然成晚都反車, 但非常好玩, 有時間一定再落去玩!
hollandshing 發表於 2009-12-6 20:29:02 | 只看該作者
咁你會幾時再去呢
 樓主| magiceye 發表於 2009-12-11 21:46:41 | 只看該作者
琴晚只可落去玩一粒鐘, 唔多夠喉. 原本唸住今晚可以再落去, 點知又8點幾至收工...希望明天可以落啦! 好想快d set好架車, 加入大隊玩幾圈.