RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7897|回復: 49
打印 上一主題 下一主題
收起左側

依家仲用 FM 控會唔會好 out...

librayiu 發表於 2009-11-5 13:50:48 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
幾時無玩 rc 依家想玩返, 手上有支 M8 FM 控, 但見好似全世界都用緊 2.4G.
如果依家再用 FM 會唔會好 out, 出到車場玩俾人笑.......?
 樓主| librayiu 發表於 2009-11-5 13:52:19 | 只看該作者
"幾時無玩 rc 依家想玩返" <-- "幾年無玩"
typo, sorry....
garywong5368 發表於 2009-11-5 13:53:09 | 只看該作者
i use ko mars  
i very out too
阿柴 發表於 2009-11-5 13:55:01 | 只看該作者
我琴日出KWS 買 FM 接收
都比個老闆串..... 佢話唔會賣尼D 咁OUT既野
入左貨又散唔到
金魚仔 發表於 2009-11-5 13:56:41 | 只看該作者
So I better kick my EX11 to dumpster
 樓主| librayiu 發表於 2009-11-5 13:57:14 | 只看該作者
咁即係會俾人笑啦..... ~_~
hk_sdu 發表於 2009-11-5 14:02:53 | 只看該作者

I still using EX11, and FM reciever is selling everywhere. Just bought a nice futuba reciever with good price $260. And never got signal jam in the track

i still see a lot of C hing using FM, such as 3PK in TRC
rabbitmomo 發表於 2009-11-5 14:09:08 | 只看該作者
人地話而家仲好多人用緊am喎~
就好似車場最多tt01一樣之嘛~平有平玩,貴有貴玩,唔駛理人~最緊要afford得起唔好夾硬唻!
 樓主| librayiu 發表於 2009-11-5 14:20:44 | 只看該作者
咁就好, 本來諗住賣左套 FM 入返 2.4G, 依家可能可以慳返, 再諗諗先~

依家 d 車場係咪仲係好似以前咁報 band 架? 有無 d 咩唔同左呢?
lichungkiu 發表於 2009-11-5 14:33:20 | 只看該作者
都唔係好out姐~~我都用緊fm控
chacha 發表於 2009-11-5 14:40:26 | 只看該作者
咁就好, 本來諗住賣左套 FM 入返 2.4G, 依家可能可以慳返, 再諗諗先~

依家 d 車場係咪仲係好似以前咁報 band 架? 有無 d 咩唔同左呢?
librayiu 發表於 5/11/2009 14:20

用得到咪用囉,怕咩比人笑呢,我都仲係用緊 3PJ ,況且 M8 賣出去得幾舊水,哂氣
Q-pet 發表於 2009-11-5 14:45:19 | 只看該作者
我琴日出KWS 買 FM 接收
都比個老闆串..... 佢話唔會賣尼D 咁OUT既野
入左貨又散唔到
阿柴 發表於 2009-11-5 13:55

你唔寸番佢...你話如果20支2.4G係度未一樣JAM車..
到時我地D FM仲好個佢
RAY8813 發表於 2009-11-5 14:49:42 | 只看該作者
嘩!0緊0係out啦,大把高手用0緊AM控.
chacha 發表於 2009-11-5 14:52:21 | 只看該作者
你唔寸番佢...你話如果20支2.4G係度未一樣JAM車..
到時我地D FM仲好個佢
Q-pet 發表於 5/11/2009 14:45

起碼依家個個用哂 2.4G ,仲用緊 FM 都唔使換晶體
RAY8813 發表於 2009-11-5 14:53:19 | 只看該作者
用得到咪用囉,怕咩比人笑呢,我都仲係用緊 3PJ ,況且 M8 賣出去得幾舊水,哂氣
chacha 發表於 2009-11-5 14:40

3PJ 不知幾正,我都用o緊,o係大食啲。
RAY8813 發表於 2009-11-5 14:54:34 | 只看該作者
嘩!0緊0係out啦,大把高手用0緊AM控.
RAY8813 發表於 2009-11-5 14:49

嘩!0緊0係唔out啦,大把高手用0緊AM控。(RESEND)
chacha 發表於 2009-11-5 14:55:09 | 只看該作者
3PJ 不知幾正,我都用o緊,o係大食啲。
RAY8813 發表於 5/11/2009 14:53

絕對同意
hk_sdu 發表於 2009-11-5 14:55:21 | 只看該作者
u should not care about out or not.

But the FM AM antenna is really troublesome. This is the main reason i want to change 2.4, but i will still keep the FM system for other cars.
 樓主| librayiu 發表於 2009-11-5 15:00:56 | 只看該作者
u should not care about out or not.

But the FM AM antenna is really troublesome. This is the main reason i want to change 2.4, but i will still keep the FM system for other cars.
hk_sdu 發表於 2009-11-5 14:55

都岩既, 2.4G 無左條長天線係方便好多.
其實 2.4G 同場可以有幾多部一齊玩都唔 jam ?
wingky 發表於 2009-11-5 15:04:31 | 只看該作者
起碼依家個個用哂 2.4G ,仲用緊 FM 都唔使換晶體
chacha 發表於 2009-11-5 14:52

係呀, 而家AM, FM 都唔使點換晶體