RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 啊陳
打印 上一主題 下一主題
收起左側

罕有人氣1/14貨車尾板

mansiu 發表於 2009-10-31 02:10:46 | 只看該作者
睇完ericsky師先D作品..O 哂咀...高手...
真係100%相似...
冰‧心龍 發表於 2009-10-31 04:13:53 | 只看該作者
尾板個個都差唔多樣嫁啦= =
odaan 發表於 2009-10-31 05:21:03 | 只看該作者

我睇完你段野 , 我本來都費事答
但見你甘執著 , 我用一段就可以搞掂

80 轉急彎 , 急 , 即係幾急 , 你既急彎同我既急彎係唔係同一個彎
高速公路 D 支路彎急 D 又係急 D , 紅燈位 90 度彎又係急
邊個彎急 , 你都無準則 , 你未搞清楚呢樣 , 死牛一邊頸 , 就已夠奇怪
MRX-2 發表於 2009-10-31 16:30:44 | 只看該作者
我睇完你段野 , 我本來都費事答
但見你甘執著 , 我用一段就可以搞掂

80 轉急彎 , 急 , 即係幾急 , 你既急彎同我既急彎係唔係同一個彎
高速公路 D 支路彎急 D 又係急 D , 紅燈位 90 度彎又係急
邊個彎急 ,  ...
odaan 發表於 2009-10-31 05:21

你不如同佢"續"約啦
MRX-2 發表於 2009-10-31 16:37:00 | 只看該作者
睇完ericsky師先D作品..O 哂咀...高手...
真係100%相似...
mansiu 發表於 2009-10-31 02:10

師兄!你既回覆令我有以下見解:

睇完ericsky師先D作品..O 哂咀(向邊個O咀?向老翻者定作者本人?)...高手...(是制作者高手定還是老翻者高手?)
真係100%相似...
ericsky 發表於 2009-10-31 17:51:05 | 只看該作者

自己不得不出來了,整件事從開始就沒有在工房post出來,而近日引起大家的注目,有壇有讚,亦明白價錢才是大家關注的事項。

我一早明白這個價錢在香港係好難做,打算在yahoo做個兩三天的價錢測試,最後兩件板比英國的朋友多過低價買左,期中很多人注目監視提問。

多謝部份C兄的欣賞,一件新產品的開發在舖可以買到,不是易事,我從未做過開發產品,由開發資金,設計,多次工廠跟進驗貨,QC,包裝說明等,用了
超過半年時間,是否平到幾佰元就買到呢?

雙星是大廠,有自己生產線,一件新產品動不動講緊十萬計的生產,產量是影響貨價的主因。

沒有人投放資源,跟本不可能出世,只有限量的生產。
我睇過外國的貨車討論區,香港的技術很強勁,做巴士、貨車,電子配件的創意技巧,足可以做產品賣比鬼佬有餘,只是要錢開發吧。

玩貨車是成年人的玩意,思想會是成熟,明白人情世故,凡事沒有遠大的目光看一件事,只有批評,香港創作的空間會停下來。最後只有買外國進口貨。

如果,這東西是日本或美國貨,價錢會是如何?要搖控活動的,價錢將又會是如何?
CIVICMAN 發表於 2009-10-31 18:54:47 | 只看該作者
好香港feel
po3117 發表於 2009-10-31 18:59:51 | 只看該作者
撐你喎 , 多 D 配件先可以吸引多 D 人玩車 ma  

開發既時間心機金錢缺一不可 ,  做生意我唔識 , 我唔評論價錢 ,

但眼見通街都係拖雞 , 有時會諗下點解要比人牽住走 (不論是孖星還是外國改件)

我地都可以有自己特色既車款架 , 各位巴士大佬就係好好既例子 la

來佬貨一定正 D ? 外國人玩車一定 high class D ?

仲有係場地問題 , 唔使羡慕人地 , 大埔廠有心有力搞過 la , 仲好成功 tim

其實玩貨車玩咩嗟 , 快又唔得飄又唔得 , 我地玩像真o麻 ,

e+ 有人開發其他配件絕對係好事 , 值得支持同鼓勵
mansiu 發表於 2009-10-31 20:50:28 | 只看該作者
師兄!你既回覆令我有以下見解:

睇完ericsky師先D作品..O 哂咀(向邊個O咀?向老翻者定作者本人?)...高手...(是制作者高手定還是老翻者高手?)
真係100%相似...
MRX-2 發表於 2009-10-31 16:37

原來都係出自同一個師兄出品,ericsky師兄 好野!!
mansiu 發表於 2009-10-31 20:55:57 | 只看該作者
你不如同佢"續"約啦
MRX-2 發表於 2009-10-31 16:30

又"續約"....哈哈
peter7 發表於 2009-10-31 23:05:05 | 只看該作者
100% fully support!

People who think they can make it cheaper DIY because they didn't think of the time involve and the quality. I think the price is very reasonable for the int'l market. But most people in HK always expect cheaper price.
kowan77 發表於 2009-11-1 00:08:51 | 只看該作者

開發既時間心機金錢缺一不可 ,  做生意我唔識 , 我唔評論價錢 ,

但眼見通街都係拖雞 , 有時會諗下點解要比人牽住走 (不論是孖星還是外國改件)

我地都可 ...
po3117 發表於 2009-10-31 18:59

這樣你馬上行動買一套$1600尾板先!
作為支持!!!!!!!
其實商品化之後!個個都買!到最後都係通街都係有尾板車!
kowan77 發表於 2009-11-1 00:15:15 | 只看該作者
100% fully support!

People who think they can make it cheaper DIY because they didn't think of the time involve and the quality. I think the price is very reasonable for the int'l market. But most  ...
peter7 發表於 2009-10-31 23:05

只供外銷產品,市面難求,本地搖控舖未有發售
佢肯買比香港人算好好啦!
你重想減價!
MRX-2 發表於 2009-11-1 00:15:46 | 只看該作者
這樣你馬上行動買一套$1600尾板先!
作為支持!!!!!!!
kowan77 發表於 2009-11-1 00:08

我又支持!我要一套,係咪$1600呀?不過我要做免息分期架!可唔可以分1600期架?
kowan77 發表於 2009-11-1 00:22:43 | 只看該作者
我又支持!我要一套,係咪$1600呀?不過我要做免息分期架!可唔可以分1600期架?
MRX-2 發表於 2009-11-1 00:15

你 pm 佢嗎!
ray+ben 發表於 2009-11-1 00:25:04 | 只看該作者

我地都可 ...
po3117 發表於 2009-10-31 18:59

終於有人講d人話出泥啦
你地d友仔只識得彈....唉
MRX-2 發表於 2009-11-1 00:41:30 | 只看該作者
終於有人講d人話出泥啦
你地d友仔只識得彈....唉
ray+ben 發表於 2009-11-1 00:25

咪係,搵D人唱下,又彈又唱先好睇架麻....
po3117 發表於 2009-11-1 00:47:37 | 只看該作者
像真度簡直無可挑剔
kowan77 發表於 2009-11-1 00:51:00 | 只看該作者
像真度簡直無可挑剔
po3117 發表於 2009-11-1 00:47

你重唔入手一套!
MRX-2 發表於 2009-11-1 00:59:14 | 只看該作者
你重唔入手一套!
kowan77 發表於 2009-11-1 00:51

你要唔要呀?要既話我幫你pm佢啦!