RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

下一個PG GUNDAM.....

RCman 發表於 2009-10-7 17:33:51 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

結構.......

睇嚟佢咁O既結構,就算唔鍾意00高達O既人.....都可能因為佢結構咁靚而有興趣購入......
AMAT 發表於 2009-10-7 16:16

不過....我真係覺得00第一季果個....靚過第二季呢個哦
呢個00.....太多野...唔夠簡潔
兩邊GN爐...不好看....有時會想...如果比人cut左一邊手....咪無左一邊GN爐?動力無左一半?
邊有D甘stupid 的design傢
 樓主| AMAT 發表於 2009-10-7 17:36:19 | 只看該作者
不過....我真係覺得00第一季果個....靚過第二季呢個哦
呢個00.....太多野...唔夠簡潔
兩邊GN爐...不好看....有時會想...如果比人cut左一邊手....咪無左一邊GN爐?動力無左一半?
邊有D甘stup ...
RCman 發表於 2009-10-7 17:33

人地高達個設計係要有型,唔係要實用.....哈!
冇咗果對翼都OK O既......係果對翼肉酸......
利物佬 發表於 2009-10-9 09:53:07 | 只看該作者
你都有睇00傢?
正呀...不過我應唔會買住....
RCman 發表於 2009-9-30 09:00

我都有睇 oo
第一二季睇哂,小弟認為第二季 d 機體幾型
小弟覺得呢部野一出分分鐘炒起黎賣
利物佬 發表於 2009-10-9 09:55:18 | 只看該作者
http://www.bandai-hobby.net/gunpla/mastergrade/mg_gundamexia/index.html
呢個先係一代
AMAT 發表於 2009-9-30 11:20

exia mg 特別版都唔平
 樓主| AMAT 發表於 2009-10-11 01:37:26 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

有實物睇啦~

http://ga.sbcr.jp/mreport/013921/
Noir.KAZE 發表於 2009-10-11 08:23:14 | 只看該作者
我都有睇 oo
第一二季睇哂,小弟認為第二季 d 機體幾型
小弟覺得呢部野一出分分鐘炒起黎賣
利物佬 發表於 2009-10-9 09:53

成個2ND SEASON最唔掂係果堆ahead........
ALEXANDER 發表於 2009-10-11 13:33:50 | 只看該作者
其實成日痴隻飛機係背隻意義何在???
 樓主| AMAT 發表於 2009-10-11 13:36:08 | 只看該作者
ALEXANDER 發表於 2009-10-11 13:33

通常都係咩大氣圈內仕樣嗎.......
幫助推進......
ALEXANDER 發表於 2009-10-11 13:46:19 | 只看該作者
通常都係咩大氣圈內仕樣嗎.......
幫助推進......
AMAT 發表於 2009-10-11 01:36 PM

哦...次次出擊都要合一合體,然後擺一擺個pose~
不過season 2都係全部係太空打就真~
利物佬 發表於 2009-10-11 14:27:19 | 只看該作者
ALEXANDER 發表於 2009-10-11 13:33

冇記錯其中一個功能係用黎平衡 oo 的雙爐的緩衝穏定性
因為劇情初頭部 oo 係撻唔著的,之後撻得著都唔得穏定
之後開發左呢部飛機,可有助穏定緩衝之餘,性能都增強左,仲多左武器
Noir.KAZE 發表於 2009-10-12 01:07:01 | 只看該作者
冇記錯其中一個功能係用黎平衡 oo 的雙爐的緩衝穏定性
因為劇情初頭部 oo 係撻唔著的,之後撻得著都唔得穏定
之後開發左呢部飛機,可有助穏定緩衝之餘,性能都增強左,仲多左武器
利物佬 發表於 2009-10-11 14:27

仲可以增強性能,令主角既威能更加強大
雖然last一隻大佬比較屈機=.="
邦... 發表於 2009-10-19 20:17:41 | 只看該作者
呢隻好貴架
APPLE 發表於 2009-10-20 00:48:59 | 只看該作者
做咩呀!!........落“珠差“呀.......
loman 發表於 2009-10-25 16:20:38 | 只看該作者
係咪懶係舊野好充實咁呀
kf8041 發表於 2009-10-29 23:14:55 | 只看該作者
The new PG price alway higher than the old one,
I don't like the 00, so I won't buy this
LKing 發表於 2009-10-29 23:27:13 | 只看該作者
C兄~~~~系唔系高達模型啊????