RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 利物佬
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手 R620 完成

kaka199597 發表於 2009-9-6 21:42:45 | 只看該作者
嘩,好beautiful ar,哈哈
Barry28 發表於 2009-9-6 21:44:35 | 只看該作者
 樓主| 利物佬 發表於 2009-9-6 21:57:16 | 只看該作者
22# Barry28

估唔到係呢度都會有知音
希望我同我架車車仲有各位利迷,可以早日見證利記奪得聯賽錦標啦
YNWA
馬輝 發表於 2009-9-6 22:31:13 | 只看該作者
讚:櫃花冇得頂,用利物浦會章的雀仔代替SCANIA的鷹頭獅絕對係神來之筆

彈:太陽擋對上的LIVERPOOL字樣可以改改個字體(例如用番會章上LIVERPOOL FOOTBALL CLUB的字體,最起碼加番FC,甚至改埋做you will never walk alone),贊助商貼紙貼得雜亂無章,櫃邊無上色的地方最好上番紅/白,鬼面罩可以做埋與車身同色,加番ADIDAS的三間就最好
 樓主| 利物佬 發表於 2009-9-6 22:40:30 | 只看該作者
24# 馬輝

多謝馬版主的意見
小弟新手一名,日後還請多多指教
kamkam1019 發表於 2009-9-6 23:11:25 | 只看該作者
讚:櫃花冇得頂,用利物浦會章的雀仔代替SCANIA的鷹頭獅絕對係神來之筆

彈:太陽擋對上的LIVERPOOL字樣可以改改個字體(例如用番會章上LIVERPOOL FOOTBALL CLUB的字體,最起碼加番FC,甚至改埋做you will never walk al ...
馬輝 發表於 2009-9-6 22:31

馬兄,,,,評審得眼光獨到!! (本人都係新手. _.+)
 樓主| 利物佬 發表於 2009-9-6 23:39:40 | 只看該作者

彈:太陽擋對上的LIVERPOOL字樣可以改改個字體(例如用番會章上LIVERPOOL FOOTBALL CLUB的字體,最起碼加番FC,甚至改埋做you will never walk al ...
馬輝 發表於 2009-9-6 22:31

正如馬兄所說,我想櫃邊噴白色,請問係唔係就咁用 TS 油就得咖喇?
駛唔駛再加野 ?
貼紙方面因為成本較高同埋需時,應該遲下先再睇下點
thanks for comment anyway
dazesin 發表於 2009-9-6 23:52:56 | 只看該作者
櫃花點整架?thx
Barry28 發表於 2009-9-7 00:41:40 | 只看該作者
估唔到係呢度都會有知音
希望我同我架車車仲有各位利迷,可以早日見證利記奪得聯賽錦標啦
YNWA
利物佬 發表於 2009-9-6 21:57 [/quote]

我巳經睇咗英超10年囉,可惜Liverpool唔爭氣,
一次聯賽錦標都攞唔到,今年開季又差,真喺希望今年得啦!!
estima_him 發表於 2009-9-7 00:59:17 | 只看該作者
好靚呀...
電車怪~傑 發表於 2009-9-7 01:22:24 | 只看該作者

你架都唔差呀
電車怪~傑 發表於 2009-9-7 01:24:47 | 只看該作者
利迷...今年應該會又再失望多一次...沙比實在太重要啦

希望A4能夠快點傷癒復出...
 樓主| 利物佬 發表於 2009-9-7 17:21:02 | 只看該作者
利迷...今年應該會又再失望多一次...沙比實在太重要啦

希望A4能夠快點傷癒復出...
電車怪~傑 發表於 2009-9-7 01:24

沙比的確好重要,我都期待阿古蘭尼的演出
作為球迷只有不離不棄咁支持,希望球隊可以取得錦標

睇黎師兄都係球迷喎
 樓主| 利物佬 發表於 2009-9-7 17:24:47 | 只看該作者
我巳經睇咗英超 ...
Barry28 發表於 2009-9-7 00:41 [/quote]

我相信不久的將來,我地的愛隊可以高舉聯賽冠軍獎盃
不過我覺得內憂問題越黎越嚴重,兩個老闆 D 債務,新球場又起唔成
買人又要就住,D 內憂問題令到球員難以專心比賽
 樓主| 利物佬 發表於 2009-9-7 17:40:25 | 只看該作者
28# dazesin

我整果陣冇問過 D 師兄點整,所以我相信這唔係正統同埋未必係最好既方法

因為小弟要交大學學費,俾家用屋企,拍拖之餘仲要還讀 IVE 的 LOAN,支出高昂
買左架車已經好傷,所以都係用便宜的方法做出黎,做法如下:

先度好位,再係電腦用軟件設計圖案,然後將幅圖平均 CUT 開 3 PART(因為 1 張紙唔夠長),
用 A4紙 PRINT 出黎,再合成返個圖案,最後係幅圖上邊加一張透明膠片作為保護之用

製作成本:
A4 紙 9 張 (IVE 做 PROJECT 剩落,唔駛錢)
透明膠片 (IVE 做 PROJECT 剩落,唔駛錢)
印刷 (去朋友度印,唔駛錢)

我相信其他師兄應該有更專業的做法,希望各位師兄可以分享
^.^BBkinchan 發表於 2009-9-7 19:11:32 | 只看該作者
利物浦!利物浦!
馬輝 發表於 2009-9-7 19:22:02 | 只看該作者
maybe we can keep the conversation to the great truck of anfield, not anfield itself
platolau 發表於 2009-9-7 19:25:59 | 只看該作者
1# 利物佬

it is special
馬輝 發表於 2009-9-7 20:06:55 | 只看該作者
1# 利物佬

it is special
platolau 發表於 2009-9-7 19:25

anyone make one for each of the rest of the big four?
amd2500 發表於 2009-9-7 21:46:06 | 只看該作者
超正~
ynwa