RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: German
打印 上一主題 下一主題
收起左側

完成得(XX%)的巴士(又新相在#1

superchucu 發表於 2009-9-3 19:34:48 | 只看該作者
chan951130 發表於 2009-9-3 19:37:46 | 只看該作者
你都好似係咁
superchucu 發表於 2009-9-3 19:34

係咁比人話.....
卍亮卍 發表於 2009-9-3 19:39:07 | 只看該作者
係咁比人話.....
chan951130 發表於 2009-9-3 19:37

咁你都要學下接受比人話啦x_x
chan951130 發表於 2009-9-3 19:42:53 | 只看該作者
咁你都要學下接受比人話啦x_x
卍亮卍 發表於 2009-9-3 19:39

學左啦...不過我個人認為....
話我差無咩所謂... ...但係佢唔講點會造得好d果到.....
ericyeung78 發表於 2009-9-3 21:29:15 | 只看該作者
新巴士,廢到好似屎
eric13 發表於 3-9-2009 16:07

版主,以上行為可唔可以作出行動呢
卍亮卍 發表於 2009-9-3 21:41:41 | 只看該作者
版主,以上行為可唔可以作出行動呢
ericyeung78 發表於 2009-9-3 21:29

一定要啦~
馬輝 發表於 2009-9-3 23:45:53 | 只看該作者
新巴士,廢到好似屎
eric13 發表於 2009-9-3 16:07

既然你咁講,或者請你企出來講解下點解你會覺得人地自製的EFFORT係屎

起碼架車行得走得,放車活動可以完成全程
odaan 發表於 2009-9-4 10:06:10 | 只看該作者
你都好似係咁
superchucu 發表於 2009-9-3 19:34

你仲睬佢 , 我打篇野出黎佢又唔係做 , 野野話 "下一部"
而家乜都做唔出屈我地唔講點做

嘩 ~~ 我仲理佢 ??
你而家呢部我就趕唔切插手

你有興趣做下一部低地台 , 我插手同你玩雙搖臂底擔 + 橫置波箱 + 車門
我地做一部靚靚仔仔 , 好過同 D 人講完 , 之後屈你無講既人 "乾煎齋吹"
馬輝 發表於 2009-9-4 10:22:43 | 只看該作者
版友eric13的事版主會處理,大家毋須再為其言論發言

不過時下的人講野大部份都好冇point,以為講下冇事

well i am sorry,為自己的言論負責才是似人的行為
Noir.KAZE 發表於 2009-9-4 10:25:26 | 只看該作者
你仲睬佢 , 我打篇野出黎佢又唔係做 , 野野話 "下一部"

你有興趣做下一部低地台 , 我插手同你玩雙搖臂底擔 + 橫置波箱 + 車門 ...
odaan 發表於 2009-9-4 10:06

呢部更加令人期待wor odaan兄
odaan 發表於 2009-9-4 10:44:20 | 只看該作者
呢部更加令人期待wor odaan兄
Noir.KAZE 發表於 2009-9-4 10:25

其實要整一部 , 唔貴又唔複雜 , 係唔知點解下下比藉口自己唔做
無喎 , 唔識喎 , 難喎 , 貴喎 , 總之藉口千奇百怪

橫又係要整 , 掂又係要整 , 買雙搖臂係錢 , 貨車橫擔又係錢~~~
平路車雙搖臂一街都係 , 幾十款選擇
求其買二手都有

巴士 , 我暫時無擁有既計劃 , 因為我得一對手 , 渣唔到甘多
但係底擔協助 , 無違反我既意向 , 做出黎又可以有版睇 , 唔洗齋吹 , 吹到出牙血

做拖架 , 做吊機 , 之後我延遲鏟泥機 1~2 個月 , 做左部巴士底盤先
Noir.KAZE 發表於 2009-9-4 10:56:35 | 只看該作者
其實要整一部 , 唔貴又唔複雜 , 係唔知點解下下比藉口自己唔做

橫又係要整 , 掂又係要整 , 買雙搖臂係錢 , 貨車橫擔又係錢~~~
平路車雙搖臂一街都係 , 幾十 ...
odaan 發表於 2009-9-4 10:44

有時唔可以怪佢地既又
可能佢地係機械結構上既認識唔深
依家d細路又唔太有恆心
又唔係好鍾意做research......

有人幫佢,教佢一齊做,起碼佢地安全感大好多
可以從中學得到師兄們既技術,一舉兩得
jt2106 發表於 2009-9-4 15:19:52 | 只看該作者

[/img][/url]

算啦,一個人如果係冇用心機去做就咩都只會搵藉口黎大返你…
"成功的人找方法,失敗的人找藉口"
superchucu 發表於 2009-9-4 18:51:48 | 只看該作者

平路車雙搖臂一街都係 , 幾十 ...
odaan 發表於 2009-9-4 10:44

我覺得...其實下一部再整好d無乜問題丫...
自己整巴士最簡單都係想整到架車識郁,行到已經好開心啦
反而一開始就咁多要求就好容易爛尾- -
 樓主| German 發表於 2009-9-4 19:14:08 | 只看該作者
算吧算吧
他只是說自己想說的事
別把事情搞大
chan951130 發表於 2009-9-5 00:12:37 | 只看該作者

你有興趣做下一部低地台 , 我插手同你玩雙搖臂底擔 + 橫置波箱 + 車門 ...
odaan 發表於 2009-9-4 10:06

我好似無點講下一部
我只可以改得就改.....
我有听你講.....
改得就改........
我想試下咁做會唔會好D......
定係一定要改......
有D野要訂番來........
我改左就唔可以返轉頭....
重有我自己想試下自己個做法......
我做錯左......有問題......
我想試左出來.......會唔會有野可以做得更好....
我試下自己個做法......
唔得再試.........
自己個做法唔得?!
試你果個.......
因為我現在諗..做左出來啦....試下.........有問題試.............再有再試.........
馬輝 發表於 2009-9-5 07:14:13 | 只看該作者
我好似無點講下一部
我只可以改得就改.....
我有听你講.....
改得就改........
我想試下咁做會唔會好D......
定係一定要改......
有D野要訂番來........
我改左就唔可以返轉頭....
重有我自己想試 ...
chan951130 發表於 2009-9-5 00:12

trouble is, there is so much room for improvement in your bus that to fulfill every one of them would equal to scrapping it and build the whole d**n thing from scratch (to which i absolutely suggest)
odaan 發表於 2009-9-5 07:32:04 | 只看該作者
trouble is, there is so much room for improvement in your bus that to fulfill every one of them would equal to scrapping it and build the whole d**n thing from scratch (to which i absolutely suggest ...
馬輝 發表於 2009-9-5 07:14

成篇都係藉口,佢話人地無比意見
到人地出聲佢又改口風
甘即係屈我地啦

抵我地唔 Q 再理佢
馬輝 發表於 2009-9-5 07:39:43 | 只看該作者
成篇都係藉口,佢話人地無比意見
到人地出聲佢又改口風
甘即係屈我地啦

抵我地唔 Q 再理佢
odaan 發表於 2009-9-5 07:32

seems wiser to ignore him, lets have some peanuts handy and enjoy his show of failure
odaan 發表於 2009-9-5 09:08:15 | 只看該作者
seems wiser to ignore him, lets have some peanuts handy and enjoy his show of failure
馬輝 發表於 2009-9-5 07:39

我之前係有少少 "恨鐵不成鋼" , 但係你呢個方法係最好既方法~~