RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: mhc~man
打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔該邊到有片中叉車買

chun.law 發表於 2009-7-29 11:58:37 | 只看該作者
 樓主| mhc~man 發表於 2009-7-29 12:44:30 | 只看該作者
21# chun.law

唔好毒我啦
好想要呀
yin1992 發表於 2009-7-29 12:48:39 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

聽人講上環有得賣, ...
MRX-2 發表於 2009-7-27 21:54

片中產車為德國robbe產品 即上圖完成品
上環德昌有售  價錢大約3xxx(好似係 實際價錢唔記得)
odaan 發表於 2009-7-29 13:08:08 | 只看該作者
我比較想玩呢隻 size 既鏟車

登錄/註冊後可看大圖
yin1992 發表於 2009-7-29 13:14:17 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

odaan 發表於 2009-7-29 13:08

鷹同象我鍾意象多d 象型d
odaan 發表於 2009-7-29 13:16:41 | 只看該作者
鷹同像 我鍾意
yin1992 發表於 2009-7-29 13:14

鐘意都無用 , RC 貨櫃櫃角無位鎖
除非個個做櫃有共識 , 否則鷹 / 象 / 龍 都無緣
yin1992 發表於 2009-7-29 13:26:45 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

odaan 發表於 2009-7-29 13:08

小弟都有幾張

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

送多條龍俾你

登錄/註冊後可看大圖

整多座塔

登錄/註冊後可看大圖
odaan 發表於 2009-7-29 13:35:05 | 只看該作者
小弟都有幾張
yin1992 發表於 2009-7-29 13:26

上網望下都有~~

登錄/註冊後可看大圖

我吊機都搞左 , 呢 D 梗唔係問題 , 情景場地有隻象非常正 , 但貨櫃根本無 "作頭" 窿
做左都無用

我寧願做部大鏟 (左邊)

登錄/註冊後可看大圖

貨櫃有做鏟車窿既得 , 無做窿既我都可以兜底鏟丫嘛~~
yin1992 發表於 2009-7-29 13:37:46 | 只看該作者
上網望下都有~~

登錄/註冊後可看大圖

我吊機都搞左 , 呢 D 梗唔係問題 , 情景場地有隻象非常正 , 但貨櫃根本無 "作頭" 窿
做左都無用

我寧願做部大鏟  ...
odaan 發表於 2009-7-29 13:35

呢部產正囉 矮小肥大超級可愛
odaan 發表於 2009-7-29 13:40:49 | 只看該作者
呢部產正囉 矮小肥大超級可愛
yin1992 發表於 2009-7-29 13:37

呢部鏟係入船做野用
分兩枝唧筒
係最少高度之下鏟野 , 之前去搬機 , 有兩部機係船入面撞埋左一齊 , 呢部野去幫手逗
odaan 發表於 2009-7-29 13:43:45 | 只看該作者
如果做呢部野 , 用拖頭胎做 , 會細一個 size , 但起重能力就無問題
曾經有部係前面叉車 , 後面吊機 , 果部仲型~~
有勇冇謀 發表於 2009-7-29 14:20:02 | 只看該作者
又開新 project?
odaan 發表於 2009-7-29 14:24:40 | 只看該作者
又開新 project?
有勇冇謀 發表於 2009-7-29 14:20

其實係 "本來已經有" 既 project
係 明哥 話開場就已經有諗 , 不過 Tamiya 貨櫃問題
逼令計劃要改

自己車唔一定急 , 我認為情景場地應優先 , 因為整完可以個個受惠 , 自己亦無甘多隻手控制幾部車
有勇冇謀 發表於 2009-7-29 14:29:00 | 只看該作者
上次講過...柜果四隻角係唔係可以搞搞佢?
chun.law 發表於 2009-7-29 14:36:23 | 只看該作者

34# 有勇冇謀

我好耐之前搞左,我都唔記得send過D相比大J ray定tommy
odaan 發表於 2009-7-29 14:48:42 | 只看該作者
上次講過...柜果四隻角係唔係可以搞搞佢?
有勇冇謀 發表於 2009-7-29 14:29

都有~~我要一直 keep 進導 , 要搞左共識 , 甘搞櫃角先無甘多阻滯

個計劃真係睇住人黎行 , 好似颱風甘 , 掛3號定8號 , 唔係我話事

P.S. 我都知我大食 , 乜都有 project 出
但如果真係得 D 拖頭貨車大巡遊 ...... 我又覺得太齋

地盤 , 櫃場 ..... 仲有好多野係空白一片
chun.law 發表於 2009-7-29 14:50:38 | 只看該作者

太好了,有人整
eleung838 發表於 2009-7-30 04:16:04 | 只看該作者
http://www.youtube.com/watch?v=urccYYdfdZw&feature=related
mhc~man 發表於 27/7/2009 21:19

Robbe Fork Lift Truck Linde H50

你可以去Robbe Website Order (www.robbe.com)
Or
去上環德昌Order (Tel no. is 28575021)

That's my Robbe Fork Lift Truck Linde H50 with Light & Warning Light

http://www.youtube.com/watch?v=q9URnd6kAnk

http://www.youtube.com/watch?v=LwM7eNgyqpE

http://www.youtube.com/watch?v=BVaHp5ub268
mansiu 發表於 2009-7-31 00:57:58 | 只看該作者
Robbe Fork Lift Truck Linde H50

你可以去Robbe Website Order (www.robbe.com)
Or
去上環德昌Order (Tel no. is 28575021)

That's my Robbe Fork Lift Truck Linde H50 with Light & Warning Light

...
eleung838 發表於 2009-7-30 04:16

ching果件6 Aluminum Roof Light 我勁鍾意,但無耐太貴了..要成85£,仲有件warning light係邊樹有得訂?
eleung838 發表於 2009-7-31 02:30:04 | 只看該作者
ching果件6 Aluminum Roof Light 我勁鍾意,但無耐太貴了..要成85£,仲有件warning light係邊樹有得訂?
mansiu 發表於 31/7/2009 00:57

Germany