RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: edmondbbb
打印 上一主題 下一主題
收起左側

V One RRR or MTX4 Better

關閉 [複製鏈接]
devilstar 發表於 2006-9-27 22:36:07 | 只看該作者
原帖由 volvo9 於 2006-9-27 19:34 發表
世界冠軍車又如何,齊parts先講

有咩patrs唔齊呀?我要乜都搵到喎.咪人講你又話係先得架
skylam 發表於 2006-9-28 02:04:05 | 只看該作者
有咩parts買唔到....我又未試過搵唔到...有呀高兄..mugen條pipe算唔算係parts真係連代理都無wor....好多人唔知o既....佢地又唔係玩開mugen車鬼知咩....唔洗理...好車自然有人玩....睇成績喇...
volvo9 發表於 2006-9-28 12:13:56 | 只看該作者
原帖由 skylam 於 2006-9-28 02:04 發表
有咩parts買唔到....我又未試過搵唔到...有呀高兄..mugen條pipe算唔算係parts真係連代理都無wor....好多人唔知o既....佢地又唔係玩開mugen車鬼知咩....唔洗理...好車自然有人玩....睇成績喇...

好車與否,視乎個人喜好,有人like3R,亦有人likeMTX4.
你所講的好車我都有,我都認同. 問題在於代里.我是第一批車主,見到模型店開始無零件賣,模型店同你講賣完就無,要就到代里去賣,但又有錢都無得賣,問代里又話就到但未到要等...而你所講有咩parts唔到啊,你講的是沒錯,不遇只是現在,難保將來.
winclearly 發表於 2006-9-28 13:27:56 | 只看該作者
MTX4是好車,但我是玩3R, 因為入ACO玩Mugen太貴了,而代理賣parts也很貴(如800日,他們可以賣80元的)
chan 該用戶已被刪除
chan 發表於 2006-9-28 13:55:04 | 只看該作者
我都未試過買唔到 MUGEN 啲 parts wor ! volvo9 兄,唔知你想買邊件呢?
devilstar 發表於 2006-9-30 00:54:22 | 只看該作者
原帖由 volvo9 於 2006-9-28 12:13 發表

好車與否,視乎個人喜好,有人like3R,亦有人likeMTX4.
你所講的好車我都有,我都認同. 問題在於代里.我是第一批車主,見到模型店開始無零件賣,模型店同你講賣完就無,要就到代里去賣,但又有錢都無得賣,問代里又話 ...

我亦是第一批4仔車主,parts問題只係喺新車番開頭有短缺,因大部份都被掃貨先會短暫決貨,之後問題好快就已經解決咗啦,直到現在都好容易就買到相要嘅嘢,以後嘅嘢你講得啱,話唔埋,咁我相信連其他品牌都一樣,如果要諗得咁多,咁我相信任何一個品牌嘅遙控車都唔啱我玩喇
devilstar 發表於 2006-9-30 00:57:25 | 只看該作者
原帖由 volvo9 於 2006-9-28 12:13 發表

你所講的好車我都有,我都認同. 問題在於代里.我是第一批車主,見到模型店開始無零件賣,模型店同你講賣完就無,要就到代里去賣,但又有錢都無得賣,問代里又話 ...

當然每個人都有追求同熱愛某個品牌或車型,所以我中肯啲亦都冇投票,唔係自己鍾意咩車就投邊部表示一定好,但係兄台亦無需咁偏見嘅
RCANDY 發表於 2006-11-21 13:43:28 | 只看該作者
both car are very good, I think the selection is very personal...
the spare parts for MTX4 is very easy to find in KWS or buy from online, don't worry.
seller 該用戶已被刪除
seller 發表於 2007-1-29 11:57:27 | 只看該作者
V One RRR WC
kingwong01 發表於 2007-3-7 17:01:05 | 只看該作者
V one RRR EVO WC
Oakfield 發表於 2007-3-7 17:20:17 | 只看該作者
個人like MTX-4
anson007 發表於 2007-3-7 23:07:07 | 只看該作者
原帖由 Oakfield 於 2007-3-7 17:20 發表
個人like MTX-4

我個人喜歡 V one RRJC
devilstar 發表於 2007-3-8 00:28:48 | 只看該作者
原帖由 anson007 於 2007-3-7 23:07 發表

我個人喜歡 V one RRJC

咁你又割愛
Oakfield 發表於 2007-3-8 00:31:38 | 只看該作者
原帖由 devilstar 於 2007-3-8 00:28 發表

咁你又割愛

;P ;P ;P
micky 發表於 2007-3-13 00:47:34 | 只看該作者
原帖由 RCANDY 於 2006-11-21 13:43 發表
both car are very good, I think the selection is very personal...
the spare parts for MTX4 is very easy to find in KWS or buy from online, don't worry.

mtx4 rubber parts are more durability than rrr, however a little expensive. I recommended don"t buy sato version.
FTO-LUN 發表於 2007-3-15 01:16:25 | 只看該作者
X-ray 油車咪仲正
燎原火 發表於 2007-3-18 20:55:48 | 只看該作者
不如玩蛇啦,夠長命
3r同mtx4都平唔過720好多
lokaman 發表於 2007-3-20 20:24:39 | 只看該作者
原帖由 devilstar 於 2006-9-30 00:57 發表

當然每個人都有追求同熱愛某個品牌或車型,所以我中肯啲亦都冇投票,唔係自己鍾意咩車就投邊部表示一定好,但係兄台亦無需咁偏見嘅

RX78amuroray 發表於 2007-3-20 23:33:01 | 只看該作者
原帖由 燎原火 於 2007-3-18 20:55 發表
不如玩蛇啦,夠長命
3r同mtx4都平唔過720好多

how much?
standytam 發表於 2007-3-20 23:36:09 | 只看該作者
V One RRR WC