RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: roy159951
收起左側

2000-2500元!!玩台灣油車!好唔好呀?

樓主| roy159951 發表於 2009-7-9 00:06:16 | 顯示全部樓層
20# RX78amuroray

?????唔好呀?台灣車
?
IBM 發表於 2009-7-9 00:19:02 | 顯示全部樓層
都話好咯, 我現在也有一架 TM 的 G4S 油車, 不知幾好玩,
以你 $2500 的預算,  TM 是最好的選擇,

我下一架油車, 亦會是 TM 的 G4RS 2009.
信我啦
 樓主| roy159951 發表於 2009-7-9 00:21:29 | 顯示全部樓層
22# IBM

好信你
^^ TM姐係台灣車呀?
no.1chio 發表於 2009-7-9 00:40:30 | 顯示全部樓層
你想RTR板??
IBM 發表於 2009-7-9 00:43:14 | 顯示全部樓層

無錯, TM 係台灣車 , 請參考以下網址
http://www.teammagic.com.tw/en/index.jsp?LangType=E&re=yes

小弟的 G4S

小弟的 G4S 和 Serpent 710

小弟的 G4S 和 VoneRRR

小弟的 G4S 和 VoneRRR
IBM 發表於 2009-7-9 00:52:53 | 顯示全部樓層
到現在我還是最愛玩這部 TM 的 G4S

希望你很快也成為的 TM 一份子
pskyng 發表於 2009-7-9 01:15:39 | 顯示全部樓層
你sure 自己找到parts 供應的話. TM 也車不錯(kit 版).
但RTR 你就要諗清楚. 同其他RTR 一樣. s3003 servo 級的速度及扭力不合GP. AM 控也太易被jam. engine 慢.(然而G4 跟的 sh engine 很耐用).  
個人意見.
亞叔 發表於 2009-7-9 01:19:59 | 顯示全部樓層
IBM 發表於 2009-7-9 01:54:35 | 顯示全部樓層
希望你很快也成為電車一份子.時代轉變了.現在的電車比油車快.
亞叔 發表於 2009-7-9 01:19

你說得對呀,
但電車我也是最愛 TM 的 E4JS

請看去年的舊文:
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=82746&highlight=e4js

你咁鐘意電車, 點解你走過來油車區呀 ??
IBM 發表於 2009-7-9 02:03:17 | 顯示全部樓層
你sure 自己找到parts 供應的話. TM 也車不錯(kit 版).
但RTR 你就要諗清楚. 同其他RTR 一樣. s3003 servo 級的速度及扭力不合GP. AM 控也太易被jam. engine 慢.(然而G4 跟的 sh engine 很耐用).  
個人意見.
pskyng 發表於 2009-7-9 01:15

相信零件問題不大,

我架 G4 油車玩左一年半, 只是買過一次零件, 在快捷買.

架 E4JS 玩左剛好一年, 亦只是買過一次零件, 在搖控工廠買.

澳門的朋友更可在網上訂零件, 郵寄到澳門.
redbullbull 發表於 2009-7-9 02:05:42 | 顯示全部樓層
哈哈,我的小G4
大家請比珍

我的最愛
G4 PLUS

登錄/註冊後可看大圖

副車
G4 JS

登錄/註冊後可看大圖
sdan321 發表於 2009-7-9 02:13:44 | 顯示全部樓層
G4JR係RTR
新手玩rtr是最平,最有便及直接可以立刻玩到油車的途徑,而rtr除了g4系列外,還有普遍京商出品的fw-06等系列選擇,慢慢吓先囉

希望你很快也成為電車一份子.時代轉變了.現在的電車比油車快.
油車好玩的地方是在引擎的結構力學和運作,死氣喉的輸出,動力的轉動等....
正所謂有聲有畫,玩過就知有多刺激
redbullbull 發表於 2009-7-9 12:58:59 | 顯示全部樓層
G4JR係RTR
新手玩rtr是最平,最有便及直接可以立刻玩到油車的途徑,而rtr除了g4系列外,還有普遍京商出品的fw-06等系列選擇,慢慢吓先囉

油車好 ...
sdan321 發表於 2009-7-9 02:13

對,sdan231兄,我想問你有冇353 08 ver機賣?
655209lkt 發表於 2009-7-10 03:01:43 | 顯示全部樓層
我都有架G4RS 可以平賣俾你
jsajason 發表於 2009-7-10 12:01:08 | 顯示全部樓層
12# INEO

me too.

星期六晚macau egg or 星期日路環場
係COD行都要3.4個字
 樓主| roy159951 發表於 2009-7-10 22:15:11 | 顯示全部樓層
34# 655209lkt

你係澳門人?
sdan321 發表於 2009-7-11 03:29:29 | 顯示全部樓層
33# redbullbull

我都想有353呀,衰鬼
我依家想買 sirio xxx 呀,一齊啦..
neway_box 發表於 2009-7-12 01:27:48 | 顯示全部樓層
澳門人你好....我是在澳門工作的香港人....
請問你在邊到玩車多呀?
INEO 發表於 2009-7-8 22:18

我都想知澳門邊到玩...
kit1938 發表於 2009-7-15 17:45:40 | 顯示全部樓層
你住新口岸區搭威尼斯車到威尼斯酒店落車再行十零分鐘就到澳門旦了。